Igiena orala pe timp de noapte

Sa ai grija de dintii si gingiile tale nu este doar o sarcina de zi. Dantura ta are mare nevoie de protectie si in timpul noptii.
Igiena orala din timpul noptii este foarte importanta. In timpul somnului, nu inghitim saliva, si din acest motiv numarul de bacterii din gura creste. Scopul nostru este sa nu "hranim" aceste bacterii.
 
Iata trei pasi importanti pentru o curatare completa inainte de a merge la culcare: periajul, curatarea cu ajutorul atei dentare si folosirea unei ape de gura. Ordinea in care sunt efectuate aceste proceduri nu este importanta, atat timp cat resturile de alimente si placa sunt indepartate.
 

Periajul
 

Periajul protejeaza dintii de formarea placii si de carii.
Recomandat este sa folosesti o periuta de dinti cu peri moi (important pentru sanatatea gingiilor) si o pasta de dinti care sa contina fluoruri. Daca iti cureti dintii dupa cina, inainte de culcare sau in ambele perioade, depinde de susceptibilitatea ta la afectiunile dentare.
 
Studiile efectuate arata ca riscul aparitiei unor afectiuni dentare variaza de la o persoana la alta. Doar medicul stomatolog poate determina gradul de risc la care este expusa dantura ta si ingrijirea de care are nevoie.
Persoanele la care riscul aparitiei cariilor nu este foarte mare, pot astepta pana inainte de culcare sa efectueze periajul dintilor. Dar pentru cei cu un risc mare, este recomandat sa efectuze un periaj dupa cina si unul inainte de culcare.
 

Curatirea cu ajutorul atei dentare
 
Curatarea spatiilor dintre dinti cu ajutorul unei ate dentare, ajuta la indepartarea placii pe care periuta de dinti nu o poate curata. Acest procedeu efectuat cel putin o data pe zi ajuta la prevenirea bolilor gingivale.

 
Folosirea atei dentare este importanta pentru ca indeparteaza placa inainte de a se intari. Odata ce placa s-a intarit, numai o curatare profesionala o poate inlatura. Expertii recomanda ca persoanele care sunt predispuse la boli gingivale sau la aparitia tartrului sa foloseasca ata dentara de doua ori pe zi.
 

Folosirea apei de gura
 
Apa de gura te ajuta sa-ti pastrezi respiratia proaspata, protejeaza impotriva formarii placii si a cariilor si reduce riscul aparitiei bolilor gingivale.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Constanta ramniceanu pe 27 Feb 2008, 20:03
    Prevenirea cariilor

    Vaccinul anti carie este "cheia" unei danturi sanatoase. Japonezii nu sufera de carii dentare pentru ca isi vaccineaza copii inca de la nastere. Daca s-ar aplica si in Romania probabil ca ar duce la disparitia medicilor stomatologi. Tot stafilococii sunt responsabili in producerea acestor boli.

    0
    0

  • doramunteanu pe 26 Feb 2008, 11:38

    Chiar asa?? Ia incercati sa faceti zilnic ce spune aici, inclusiv cu folosirea atei dentare minim o data pe zi si o sa vedeti ce probleme pot aparea. Spalatul dintilor este bine de facut aproape dupa fiecare masa, dar astfel de igiena dusa la extrem duce la alte probleme dentare.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod