Hipnoza ajuta pacientele cu cancer la san

Specialistii de la Mount Sinai Medical Center, din New York, afirma ca hipnoza este de mare ajutor in cazul operatiilor de cancer la san.
Efectuat pe un esantion de 200 de femei, studiul releva o evolutie postoperatorie mai rapida si efecte secundare mai putine in cazul acelor paciente, care inainte de interventia chirurgicala la san au participat la o sedinta de hipnoza.

Urmarirea evolutiei pacientelor inainte si dupa operatie, a relevat ca pacientele care au beneficiat de 15 minute de hipnoza in timpul pregatirii pentru sala de operatie au necesitat o doza mai mica de anestezic. Mai mult, reactiile postoperatorii, in cazul acestora, in esenta intreg disconfortul fizic si emotional cauzat de interventia chirurgicala a fost mai usor de suportat, dar si mai scazut.
 
Desi in mod traditional hipnoza este asociata cu pierderea totala a cunostintei, specialistii din New York sustin ca exista in literatura de popularizare o doza importanta de speculatie si recomanda celor sceptici sau care se tem de hipnoza sa se informeze pentru a putea beneficia de acest tratament.

Hipnoza este un intrument puternic de care fiecare dispune pentru a prelua fraiele propriei sanatati. Mintea umana este extrem de puternica. Trebuie doar sa invatam sa o folosim la adevarata ei capacitate”, spun psihologii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod