Hipertensiunea si Diabetul: un cuplu periculos

Nu este ceva iesit din comun pentru oamenii care au diabet sa sufere in acelasi timp si de hipertensiune. Potrivit unui raport realizat de Asociatia Afectiunilor de Inima din SUA, hipertensiunea este o afectiune comuna atat printre bolnavii de diabet cat si printre cei care nu sufera de diabet.
Cu toate ca cele doua circumstante par sa se uneasca, mecanismul prin care acestea se conditioneaza nu este cunoscut. Unii experti sustin ca numitorul comun pot fi problemele care isi au radacina in structura organismului si folosirea insulinei. Ca si in cazul hipertensiunii, diabetul creste riscul dobandirii unor afectiuni ale inimii si palpitatii, la fel ca in cazul afectiunilor de rinichi sau probeleme de ochi. Suferind de amandoua, diabet si hipertensiune, aceste riscuri sunt intensificate.  

In timp, cele mai multe dintre persoanele cu diabet sunt expuse problemelor cardiovasculare.
Cu toate ca acestea sunt caracteristice diabetului de tip 1,  se regasesc destul de frecvent si in cazul diabeticilor de tip 2, care dobandesc aceste afectiuni dupa varsta de 40 de ani. De exemplu, arterioscleroza sau
presiunea arteriala, care poate creste presiunea sistolica, este de cel putin 2,5 ori mai comuna la diabetici decat la populatie, in general. Diabeticii care nu se trateaza si care nu tin un regim corespunzator sunt, de asemenea, expusi riscului de a avea nivelul de lipide, din sange, crescut.

Potrivit Asociatiei Afectiunilor de Inima din SUA, 75% dintre persoanele cu afectiuni cardiovasculare sufera si de diabet, ca rezultat al hipertensiunii.
Astfel, supravegherea presiunii sangvine poate fi un factor vital in prevenirea afectiunilor de inima si palpitatiilor pentru diabetici.  

Complicand lucrurile, diabetul poate contribui la cresterea presiunii sangvine. Persoanele, care sufera de ambele tipuri de diabet si de afectiuni ale arterei coronare, de cela mai multe ori au hiperinsulimie, o cantitate excesiva a insulinei circulante. Insulina in excess este "gandul", care creste presiunea sangvina in 2 moduri diferite: determinad rinichii sa retina sodiul sau determinad Sistemul Nervos Simpatic sa descarce neurotransmitatorul, care constrange vasele de sange.


Nu doar diabeticii sau hipertensivii sunt expusi riscului de a suferi de afectiuni cardiovasculare, dar acestia sunt, de asemenea, expusi bolilor de rinichi si oftalmologice. Pastrand presiunea sangvina si nivelul zaharului din sange la nivele normale, poti duce o viata linistita numai prin prevenirea acestor complicatii.

Articole utile:
Hipertensiunea provoaca dementa
Ce este hipertensiunea arteriala?
Nu face bine la inima!
Ingrijeste-ti inima alaturi de cei dragi!
Nu-ti infuria inima!
Anticonceptionalele iti pot imbolnavi inima
Dieta pentru hipertensivi
Cauzele psihologice ale afectiunilor cardiace
Bolile cardiovasculare
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mioara pe 17 Oct 2007, 17:11
    hipertensiunea si diabetul

    Este un articol interesant care vine in ajutorul celor interesati sa-si pastreze sanatatea .

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod