Exercitiile fizice: cel mai bun remediu pentru menopauza

Combinatia dintre timp si sedentarism dezavantajeaza fizic mai mult femeile decat barbatii. De la o anumita varsta, femeile trebuie sa faca fata menopauzei.
Acest proces natural genereaza o pierdere a masei osoase si mareste riscul de fracturi si mortalitate din cauza problemelor cardiovasculare, creste cantitatea de tesut adipos, colesterolul si poate produce tulburari psihofizice in lipsa activitatii fizice.


Exercitiile sunt fundamentale la menopauza

Exercitiile fizice sunt un factor fundamental in aceasta parte a vietii. Daca tinem cont de acest factor din tinerete putem sa prevenim si imbunatatim sanatatea in aceasta perioada in care toate problemele se agraveaza.

Consumand calciu si mentinand un ritm de exercitii fizice adecvate (un antrenor ti le poate recomanda) mentii o consistenta a structurii osoase si intaresti articulatiile.
Gimnastica este benefica tuturor persoanelor, insa ajuta in special femeile care urmeaza un tratament pentru scaderea colesterolului.

Femeile care nu au o musculatura bine dezvoltata duc o viata sedentara.

Multe din bolile care afecteaza segmentul feminin sunt pierderea tesutului muscular, si odata cu aceasta, pierderea capacitatii functionale a tesutului muscular si a fortei, rezistentei, agilitatii, echilibrului si coordonarii. In schimb, femeile care au o conditie fizica buna sunt si mai sanatoase.


Acestea trebuie sa elimine cat mai multe calorii, prin stabilirea unui program regulat de exercitii fizice impreuna cu un antrenor.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Pusa Oancea pe 20 Sep 2007, 10:13
    Exercitiile fizice si menopauza

    Articolul este orientativ si diluat .As prefera ceva mai concret sau punctual!Cum?Cand? Cat?Multumesc

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod