Exercitii simple pentru un posterior ferm

Iti doresti sa gasesti cateva exercitii usoare dar care sa faca minuni cu posteriorul tau? Iata cateva exercitii care te vor ajuta sa iti tonifiezi posteriorul.

Exercitiul 1


Unul dintre cele mai usoare exercitii, dar si unul de baza, nu necesita echimanent special - doar tu si podeaua:

Intinde-te pe podea cu fata in jos. Poti folosi o saltea pentru exercitii sau pentru yoga, daca nu te simti confortabil. Intinde bratele in fata, cu palmele in jos, mainile drepte cu o distanta de aproximativ 20 cm intre ele. Picioarele vor fi intinse, drepte, iar genunghii si gleznele se pastreaza unite in timpul efectuarii exercitiului.

Cand ai obtinut pozitia corecta, contracta usor muschii fesieri. Incordeaza si  ramai in aceasta pozitie pana numeri la trei, apoi relaxeaza-i timp de doua secunde. Efectueaza acest exercitiu in seturi de cate 15 repetari. Pentru rezultate bune sunt recomandate 3 - 5 seturi pe zi.


Exercitiul 2

Un alt exercitiu simplu dar cu rezultate bune este si cel de urcare - coborare. Aseaza un picior (dreptul sau stangul) pe treapta unei scari (sau un scaunel mai mic) si executa o miscare de urcare si coborare, aducand genunchiul celuilalt picior la nivelul taliei. Apoi coboara piciorul pe podea, fara a atinge treapta pe care se afla asezat celalalt picior.

Executa cate 15 repetari pentru fiecare picior (schimba piciorul dupa 15 repetari). Un set este format din 30 de repetari, cate 15 pentru fiecare picior.  

Cand rezistenta musculara se imbunatateste, poti mari numarul de repetari pentru fiecare picior si inaltimea scaunelului sau a treptei. Sunt recomandate 3 - 5 seturi pentru rezultate bune.


 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adela pe 2 Mar 2012, 20:08
    Posterior

    Si eu sunt slaba dar imi place sa fac sport sa ma mentin in forma......mai nou am inceput sa alerg pe scari urcari si coborari aproximativ 20-30 de min pe zi...e foarte ok imi place:)

    0
    0

  • iulia pe 27 Mar 2008, 16:47

    Sunt chiar bune exercitiile, sincer. Eu una sunt slaba si nu as avea nevoie, dar imi face placere sa le fak pt k ma fac sa ajung in forma. Ms pt sfaturi

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod