Exercitii pentru coapse si solduri

Vara a venit si deja iti faci planuri de vacanta. Deja te imaginezi pe plaja, lenevind la soare imbracata intr-un superb costum de baie, care sa intoarca privirile tuturor. Exista insa o problema care te nelinisteste. Silueta ta nu este inca "pregatita" pentru plaja.
Esti nemultumita de coapse si solduri pe care le consideri mult prea "mari". Cu putin efort si multa vointa, aceasta problema poate fi rezolvata. Trebuie sa scapi de grasime si sa iti tonifiezi muschii. Primul pas consta in reducerea consumului de calorii (evita bauturile dulci carbogazoase).

Exercitiile de aerobic ocupa un loc foarte important in programul de slabit.  Mersul este una dintre cele mai usoare si cele mai eficiente forme de exercitii de aerobic. 30 de minute de mers zilnic te vor ajuta sa arzi caloriile si grasimile.
Mersul si exercitiile fizice efectuate regulat te vor ajuta sa capeti solduri si coapse frumoase. Nu uita sa efectuezi exercitii de intindere inainte de orice tip de exercitii. Nu te grabi si avanseaza treptat pana cand corpul tau se obisnuieste cu activitatea fizica.

Iata cateva exercitii care te pot ajuta sa-ti "modelezi" coapsele si soldurile:

Exercitiul 1


Aseaza-te pe o parte, ridica un picior in aer si misca-l in fata si in spate (asemenea unei foarfece). Schimba pozitia si executa si cu celalalt picior. Efectueaza acest exercitiu 2 - 3 minute pentru fiecare picior si creste timpul alocat in fiecare zi.
O alta varianta a exercitiului este cea in care, in aceeasi pozitie, ridici un picior si il cobori foarte incet. Acest exercitiu este foarte bun pentru tonifierea muschilor coapsei.

Exercitiul 2


Prinde greutati de un picior si aseaza-te pe un scaun cu spatar. Executa miscari de ridicare si coborare a piciorului. Efectueaza aceleasi miscari si cu celalalt picior sau cu amandoua in acelasi timp. Acest exercitiu nu numai ca iti va tonifia muschii picioarelor si a coapselor, ci iti va lucra si muschii abdominali. Executa cateva miscari la inceput, crescand numarul acestora in fiecare zi.


Exercitiul 3

Sprijinindu-te cu mainile de spatarul unui scaun executa usoare genoflexiuni, coborand cat de mult poti (pastreaza pozitia dreapta a spatelui). Acest exercitiu iti lucreaza toti muschii piciorului. Ca si la celelalte exercitii, nu efectua multe la inceput.

Exercitiul 4

Aseaza-te pe spate cu mainile sub coapse si coatele lipite de podea. Ridica picioarele in aer si executa miscari de pedalare (ca si cum ai merge pe bicicleta). Poti folosi si greutati la acest exercitiu. Daca ai o bicicleta, foloseste-o. Este o metoda grozava de a scapa de calorii de a-ti lucra musculatura.


Nu uita ca exercitiile fizice trebuie combinate cu o dieta echilibrata. Consuma cat mai multa apa, ceai verde si include si pestele in dieta ta. Nucile sunt gustari delicioase si sanatoae. Contin acizi grasi omega-3 si proteinele necesare construirii masei musculare. Nu uita nici de legume (importante pentru vitaminele si mineralele pe care le contin).
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Bogdan pe 9 Sep 2014, 17:27
    Sfat pt. cei care vor sa slabeasca

    Draga mea Anka,ce spui tu e infometare si nu e un exemplu bun pt. nimeni in lumea asta.Carnea si toate alimentele au niste proteine naturale pe care orice om trebuie sa le consume in fiecare zi.Eu te cred ca tie mai greu sa faci exercitii,dar nu mai da sfaturi proaste pt ca multa lume crede si asa ajung toti co probleme de sanatate si peste multi ani se trezesc cu mai stiu eu ce afectiuni.Ia l ca un sfat si nu ca o mustrare.

    1
    0

  • Anka pe 25 Nov 2011, 15:28
    buna!!

    no ofens, dar sunt foarte slabe exercitiile astea. e logic ca nu au cum sa dea roade vreodata. daca vrei sa slabesti si sa arati bine, trebuie sa faci miscare, nu sa te tii de un scaun. eu am slabit foarte mult, dar nu asa. in primul rand, trebuie sa ai foarte mare grija la ce mananci si cat mananci, cantitatea conteaza foarte mult, iar in al doilea rand, sport, pana nu mai poti. foarte repede si foarte eficient slabesti prin alergare. e simplu si gratis si slabesti uniform, nu doar intr-un singur loc. in plus, trebuie sa ai o vointa de fier. eu am slabit aproximativ 20 de kg, fara vreun artificiu anume, si, da, recunosc, pana nu mi-am miscat fundul sa fac si eu ceva sport si pana nu am plans de foame, pentru ca fructele, legumele, carnea de pui si pestele, fierte sau la gratar, la inceputul dietei imi dadeau o senzatie si mai acuta de foame, nu de satietate, nu am reusit. recunosc ca am avut momente cand la ora 2 dimineata, eram bagata cu capul in frigider pentru ca pur si simplu nu mai puteam, dar nu am renuntat, am luat-o de la capat pana cand toate astea au devenit un mod de viata. succes!

    4
    2

  • bella pe 12 Iul 2011, 17:16
    nu pot sa slabesc ce trebuie sa fac?

    am 1,65 si 59 kg nu sunt grasa doar la coapse si butrta pentru ca acum 2 ani am nascut cu otate ca am stat atenta cu mincarea tot m-am iingrosat la coapse si burta am incercat sa maninc cit mai slab si putin dar degiaba coroìpul meu nu ma asculta ce trebuie sa fac sa dea rezultate ? va multumesc

    3
    4

  • cristina pe 3 Apr 2011, 21:47
    diete

    buna am 22 de ani am1.60 si 60 de kg, vreau sa slabeasc 4 kg da nu stiu am incercat un an de zile sa zlabesc si nu reusesc sa ma ajute cineva .va rog

    2
    2

  • adina pe 22 Feb 2011, 15:37
    de slabit

    vreau sa mai slabesc din burtica si din solduri...am 16 ani, si 50 de kg....vreau un nou exercitiu pt k de al meu nu sunt multumita...

    0
    1

  • marry pe 28 Mai 2010, 22:14
    vreau sa slabesc!

    Buna,am si eu o mica problema.Am 14 ani;1,62 inaltime si 47 de kg.Desi nu par chiar atat de grasa,eu as vrea sa scap putin de grasimea depusa pe coapse si sa imi fac talia mai frumoasa.Pe scurt as vrea sa slabesc cel putin 5 kg.Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat v-as ramane recunoascatoare.Apropo,chestia rea este ca invat dupa-amiaza pana la ora 19,iar cand ajung acasa mama ma asteapta cu mancarea calda..deci un regim strict nu prea merge la mine..Daca fac exercitii ma vor ajuta?as vrea sa slabesc in cel mult 1 luna.Va multumesc...

    0
    3

  • claudia pe 22 Mar 2010, 10:48
    tb sa ai vointa

    am 1,60 si 60kg. Imi doresc mult sa slabesc. M'am ingrasat enorm in ultimele 3luni. Adevarul e ca nici n'am incercat sa fac nimic pentru a-mi recapata silueta. As vrea acum sa ma apuc de exercitiile recomandate pe acest site, dar lenea e mare. As avea nevoie va rog de incurajari, sa'mi spuneti daca chiar sunt bune aceste exercitii,daca pe dvs v'au ajutat. Asa as avea un mic impuls. Va multumesc mult!

    3
    0

  • stefanescu mariana pe 24 Iun 2009, 12:30
    cum sa slabesc din burta

    vreau parerea mai multar fete si sa-mi dea cel mai bun sfat sa trimta pe adresa acesta de email frentlucia

    0
    0

  • simona pe 25 Iul 2008, 17:15
    Scapara de grasime

    Nu prea am inteles treaba cu scaunul, dar am incredere ca o sa functioneze.

    0
    0

  • simona pe 23 Iul 2008, 18:48
    Coapse de invidiat

    De maine o sa ma puc si eu de acest tratament sa spun asa. Am pus cateva kg in jurul taliei si nu-mi place deloc.

    0
    0

  • nina pe 7 Iun 2008, 12:37
    Nu-mi plac

    Sunt slabe, foarte slabe. Ma asteptam la ceva mai bun. Astea sunt pt cine nu face nimic altceva de antrenament. Un antrenament adevarat nu are nimeni? De al meu sunt deja plictisita.

    0
    0

  • adi pe 5 Iun 2008, 08:47

    Mi-a placut; exercitii accesibile si oricine doreste, chiar la o varsta mai inaintata le poate face acasa dar... cu putina vointa! Va multumim.

    1
    0

  • cristina11092004 pe 4 Iun 2008, 22:03

    Excelent articol.

    0
    0

  • ioana pe 4 Iun 2008, 11:40

    Intr-adevar exercitiul 1 si 4 sunt minunate. Le-am practicat candva si au dat roade. Acum mi-e greu sa le fac.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod