Dieta anti-candidoza: alimente de evitat

Daca ai incercat toate tratamentele si continui sa te lupti cu candidoza vaginala recurenta trebuie sa stii ca un rol extrem de important il are alimentatia ta din timpul tratamentului.
Si care crezi ca ar fi cea mai proasta alegere pe care ai putea-o face? Bineinteles ca zaharurile rafinate. In cantitati ridicate, acestea agraveaza simptomele candidozei. Nu te gandi ca trebuie sa tii un regim strict, insa este foarte important sa faci o selectie a alimentelor consumate. Daca produsul pe care l-ai ales are un continut ridicat in zaharuri sau amidon rafinat nu-l consuma daca ai probleme cu candidoza. In schimb, concentreaza-te mai bine asupra alimentelor bogate in fibre, insa sa fie cu un continut scazut de zahar.


Fara glucoza!

Atentie si la "verisorii" glucozei! Daca te uiti la lista ingredientelor si apare dextroza, maltoza, glicogen, sucroza, galactoza, sorbitol, manitol sa stii ca sunt pe aceeasi strada cu glucoza si trebuie sa le eviti. De asemenea, incearca sa limitezi pe cat posibil numarul linguritelor de zahar granulat alb si brun, zahar praf si miere. Toate acestea ridica rapid nivelul glucozei din sange, "aprovizionand" in permanenta ciuperca Candida Albicans si favorizand dezvoltarea ei.


Fara carbohidrati!

Printre alimentele bogate in carbohidrati si pe care trebuie sa le eviti se numara: painea, orezul alb, pastele, biscuitii, cereale pentru micul dejun, cartofii, fructele uscate, fructele, fasolea, legumele cu pastai si mierea.


Fara fructe!

Acestea contin zaharuri naturale care stimuleaza dezvoltarea infectiei.
Nu consuma fructe conservate, congelate si uscate. Nu consuma portocale si suc de portocale. Nu consuma pepene, in special cantalup.


Fara gluten!

Unele diete anti-candidoza sugereaza eliminarea alimentelor care contin gluten, o proteina care se gaseste in grau, secara si orz. Expertii sustin ca glutenul poate cauza diverse probleme digestive la anumite persoane. Un alt motiv pentru care este blamat glutenul se refera la faptul ca impiedica procesul de digestie si inhiba dezvoltarea culturilor probiotice (bacterii bune).


Alte alimente la care trebuie sa fii atenta

  • drojdia si produsele care contin drojdie;
  • otetul si produsele care contin otet: maioneza, ketchup, sosurile din comert, mustar, sos de soia, muraturi, masline verzi;
  • ciupercile;
  • alunele, untul de arahide si fisticul;
  • alcoolul;
  • cafeaua, ceaiul negru, cidru;
  • branza cu mucegai si procesata;
  • produsele din carne procesata, afumata, sarata: somon afumat, hering (in saramura), carnati, sunca, crenvursti, pastrama, salam, etc.


Ce alimente sa consumam?

1. Legume cat incape. Unele legume au proprietatea de a inhiba dezvoltarea infectiei: usturoiul, ceapa, varza, broccoli, gulia.
Legumele cu mult amidon, cum sunt cartofii trebuie sa le eviti in aceasta perioada;

2. Proteine. Mesele bogate in alimente proteice sunt o alegere excelenta. De aceea, include in regimul tau: carnea de vita, pui, peste, ouale;

3. Iaurturi. Iaurturile care contin culturi lactice (probiotice) lupta impotriva candidozei. Asadar, ai liber la ele si consuma cat mai multe pentru ca ajuta organismul in lupta impotriva candidei;

4. Oleaginoase. Sunt bogate in proteine si impiedica dezvoltarea ciupercii;

5. Orez. Este indicat cel brun sau salbatic;

6. Tarate de ovaz;

7. Alge verzi. Spirulina si clorela sunt dintre cele mai vechi organisme de pe pamant si foarte eficiente in tratarea candidozei. Expertii au descoperit ca aceste alge refac echilibrul natural al microflorei din tractul digestiv si intaresc sistemul imunitar.

Candidoza este o afectiune care apare din cauza unei ciuperci microscopice numita Candida Albicans. Este una dintre cele mai frecvente infectii genitale la femei si destul de rar intalnita la barbati.
Aceasta ciuperca face parte din flora intestinala, controlata de microorganismele cu rol de protectie (Lactobacilus) si de sistemul imunitar. Ea traieste in gat, gura, tractul intestinal, vagin, dar in cantitati mici.

Cand microorganismele de protectie sunt distruse de actiunea antibioticelor sau cand sistemul imunitar este slabit, ciuperca este scapata de sub control si cauzeaza infectia numita candidoza.  

Dintre factorii de risc care ar putea favoriza aparitia candidozei se numara: folosirea contraceptivelor orale; folosirea steroizilor; folosirea medicamentelor pentru ulcer; antibioticele administrate frecvent; un regim alimentar bogat in zaharuri; sarcina si diabetul.

Conform statisticilor, 3 din 4 femei se confrunta cu candidoza vaginala cel putin o data de-a lungul vietii. Multe femei se plang ca nu au scapat de aceasta afectiune dupa ani de tratament. Motivele sunt multiple si nu este suficient sa tratam boala, ci trebuie sa determinam cauzele care au dus la aparitia si recidiva ei.
Identificarea factorilor se poate face impreuna cu medicul specialist, de aceea un control ginecologic este obligatoriu.

Articole utile:
Un nou tratament pentru candidoza vaginala
 

Comentarii (40)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sergiu pe 20 Dec 2020, 22:29
    Candida e urata

    Am avut un accident rutier și în urma operației și terapiei cu antibiotice m-am ales cu o candidoza generalizată (digestiva, genitala, bucala, cutanata), confirmata de laborator, la antifungigrama mi-a ieșit sensibila la ketoconazol, am luat ketoconazol 21 de zile 200 mg pe zi, am ținut dieta drastrica și tot mai am coloni de candida, o sa mai iau ketoconazol 5 săptămâni, sunt curios dacă o să-mi treacă, asta e regimul alimentar LEGUME NEAMIDARATE Anghinare Sparanghel Brocoli varză de Bruxelles Varză Conopidă Țelină Castravete Vânătă Usturoi (crud) Kale Ceapă Rutabaga Spanac Roșii Dovlecel Fructe de zahăr scăzute Avocado Lămâie Lămâie verde Măsline CEREALE NE-GLUTENE Hrisca Mei Tărâțe de ovăz Quinoa Teff PROTEINE SĂNĂTOASE Anșoa Pui Ouă hering Somon (sălbatic) Sardine Curcan UNELE PRODUSE LACTATE Unt Ghee Chefir Iaurt (probiotic) NUCI ȘI SEMINȚE CU MULEZ MIC MULTE Nucă de cocos Seminte de in Alune de padure Seminte de floarea soarelui IERBE, condimente și condiții Oțet de mere Busuioc Piper negru Scorţişoară Cuisoare Aminos de cocos Mărar Usturoi Ghimbir Oregano Paprika Rozmarin Sare Cimbru Curcumă Uleiuri și grăsimi sănătoase Ulei de cocos (virgin) Ulei de in Ulei de masline ulei de susan Îndulcitori fără zahăr Eritritol Stevia Xilitol ALIMENTE FERMENTATE Kefir Măsline Varza acră Iaurt BĂUTURI Cafea cu cicoare Apa filtrata Ceaiuri din plante

    0
    0

  • luminita pe 3 Nov 2013, 07:16
    candida

    am folosit goldensiel este pe baza de o radacina ce creste in America latian si amelioreaza f bine bine problemele cauzate de candida. A fost singurul tratament ce m-a ajutat

    1
    0

  • ALEX pe 18 Oct 2013, 14:15
    inlocuire zahar

    Se poate inlocui zaharul din alimentatie cu Xylitol (XyloSweet este varianta pura - neamestecata cu alte ingrediente). Acest indulcitor total natural este recomandat deoarece este antibacterian. Pe langa aceasta are si indice glicemic scazut si continut caloric cu cca 40 % mai mic decat al zaharului.

    0
    2

  • ade pe 5 Sep 2013, 17:54
    candida

    Usturoi, ceapa, ghimbir, ardei iute, muraturi chiar si otet de mere mi-a zis medicul ca sunt acide si trebuie evitate. De 2 saptamani ma inspir de pe http://desprecandida.blogspot.ro si http://www.vindecator.com cu usturoi si iaurt de 4-5 ori pe zi dar rezultatul e ca vegetatia pe limba sa agravat. Nu am vazut pe nimeni sa zica ca sa vindecat inafara de cei ce vand carti si medicamente.

    0
    0

  • SPIRIT pe 5 Mar 2013, 13:36
    ps

    PS. Doaaameneee faaataaa! De candida se trateaza toti cei care locuiesc cu tine si folosesc baia ta, mai ales partenerul...Se presupune ca daca ai ajuns sa ai contact sexual , ai ajuns la o oarecare inteligenta!!!

    3
    0

  • SPIRIT pe 5 Mar 2013, 13:32
    TRATAMENT CANDIDA

    ...Desi prefer naturistele, candida generalizata se vindeca cu difulcan(o singura doza), la mine a functionat...dimineata, pe stocul gol beti un pahar cu apa in care se dilueaza 1 lingurita de bicarbonat, Dupa dus, clatiti din cap pana in picioare cu apa in care ati diluat 2 linguri de bicarbonat la 2l . Evitati spalaturile vaginale - nu sunt atat de benefice, cum spun unii, deasemeni , dulciurile . Luati suplimente alimentare naturale, care sa nu contina excipienti ca dioxid de titan, talc etc. Includeti in dieta zilnica iaurtul rustic si nu renuntati la paharul de apa cu bicarbonat dimineata , chiar daca s-a vindecat.

    4
    2

  • Laray pe 19 Feb 2013, 15:40
    candidoza

    Ana Despre ce tratament homeopat este vorba? Imi poti da un sfat? Si eu ma lupt cu asa ceva.. Lasa`mi o adresa de e-mail daca vrei sa vb mai multe..te rog mult de tot

    2
    0

  • Laray pe 19 Feb 2013, 15:40
    candidoza

    Corina ai folosit si tu produsul " Threeelac" spus de Claudia? Imi poti da mai multe detalii?

    0
    0

  • Lucian Morariu pe 24 Ian 2013, 14:43
    Dieta este importanta

    Putem manca paine neagra,mamaliga,oua,maioneza,carne, iaurt,lapte batut,sana,chefir,morcovi,varza,gulii.conopida,dar NU : Zahar deloc,nici un aliment in care s-a introdus zahar sau alimente inrudite;glucoza, dextroza,miere,fructe dulci ,de asemenea nici un fel de alcool ! Dupa ce candida dispare,putem manca si fructe,dar cat se poate nu zahar,si cat se poate fara alcool

    1
    0

  • Provita Nutrition & Health pe 9 Dec 2012, 15:10
    Uleiul de oregano si Candida

    Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural Substanta denumita Carvacrol prezenta in uleiul de Oregano salbatic este considerat ca unul dintre cele mai puternice anti virale, anti bacteriene si anti fungale substante obtinute pe cale naturala. Carvacrol omoara parazitii de orice natura. In Mexic, cercetatorii au comparat Carvacrolul din oregano cu tinidazol, un medicament prescris a trata giardia (Giardia duodenalis). Rezultatele au aratat ca oregano este mai eficient impotriva giardiei decat Tinidazol. Cercetatorii britanici au comparat actiunea uleiului obtinut din oregano cu actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai populare. S-a dovedit ca oregano prin continutul mare de carvacrol, actioneaza mai eficient decat antibioticele, distrugand si bacteriile rezistente la unele antibiotice. Carvacrolul actioneaza la nivelul intregului organism si poate fi utilizat atat pentru uz intern cat si extern. Carvacrol inhiba dezvoltarea bacteriilor, raspandirea Stafilocolului Auriu in special la nivel pulmonar si facial (acne) in paralel cu un efect antibactetian, mucolitic si expectorant. UZ INTERN: Se administreraza contra virusilor, baceriilor si parazitilor de orice fel incluzand Candida, Giardia duodenalis, Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus. Este de asemenea util in: Infectii urinare si Prostatita. Se poate administra de asemena Post Operatoriu pentru a evita infectarea in special cu Stafilocolul Auriu (care poate fi mortala). Indicat in infectii pulmonare, tuse persistenta, dureri in gat. ADMINISTRARE UZ INTERN (ADULTI): 5 picaturi de 3-5 ori pe zi. Fie se pun sub limba fie se dizolva in putina apa sau se amesteca intr-o lingurita cu putina miere sau suc. Se tine scurt timp in gura dupa care se inghite. Imediat dupa administrare, se respira adanc de cateva ori pentru a inspira vaporii de Oregano. Pentru infectii pulmonare sau la sinusuri pe langa administrarea sublinguala se fac si inhalatii: Se fierbe apa intr-un vas si se pun cateva picaturi in apa fuerbinte. Se apropie fata de vasul cu apa si Oregano, se pune peste cap un prosop si se inspita adnac vaporii em ana ti din apa fierbinte. Se poate de asemenea folosi un vaporizator din comert. Pentru Herpes se administreaza 3-5 picaturi sub limba urmat de 2-3 picaturi din ora in ora timp de 9 ore in fiecare zi. In plus, se aplica si local in zona afectata cate 2-3 picaturi de 2-3 ori pe zi. UZ EXTERN: Uleiul de Oregano poate fi folosit si extern prin aplicare in zona afectata de 2-3 ori pe zi: Piele: Pentru intepaturi, infectii, furuncule, acnee, psoriazis, negi, iritaţii de piele, micoze: se aplica cateva picaturi de Oregano si se freaca bine zona afectata p ana la absorbtia in piele. Se adauga cateva picaturi de ulei in sapunul lichid sau in gelul pentru dus. Se poate adauga si in sapunul lichid pentru maini. In caz de rani pe piele, negi, furuncule sau acnee se aplica ulei p ana la saturatie si se freaca bine in piele. In cazul ranilor sau furunculelor se acopera apoi cu un plasture. Dinti si gingii: pentru a desinfecta si deparazita total zona bucala, pentru a trata sau preveni paradontoza: Se pun cateva picaturi de ulei de oregano pe periuta de dinti in loc de pasta de dinti si se freaca dintii. In caz de infectii la gingii se freaca gingiile cu cateva picaturi. Par: In caz de scalp infectat cu o ciuperca, în caz de matreata, iritatii ale scalpului, se adauga cateva picaturi in sampon inainte de spalarea parului. Se lasa pe par samponul astfel preparat pentru cateva minute, dupa care se clateste. Herpes: cate1-3 picaturi in zona afectata de 2-3 ori pe zi. Aromaterapie: Datorita mirosului placut si patrunzator dar sia nenumaratelor proprietati benefice, se recomada cateva picaturi de ulei de oregano intr-un vaporizator, si astfel se purifica aerul de virusi, bacterii, etc. Picioare: Prezenta fungusilor (ciupercilor) la nivelul labei piciorului produce raniri (picior de atlet) in special intre degetele piciorului precum si deteriorarea (macinarea) unghiilor in paralel cu un miros foarte neplacut. Se aplica si se distribuie uniform cateva picaturi de ulei de oregano intre degete si pe unghii. Igiena intima: Cateva picaturi de ulei de oregano in apa calda pentru baie de sezut ajuta la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci (inclusiv Candida). Vizitati www.tratamente.ca

    6
    0

  • anca pe 25 Nov 2012, 20:30
    dieta anti/candida alimente de evitat

    trist este ca medicii nu dau importanta acestei boli si tre sa mergi la fiecare in parte desi eu am candidoza in urechi,bucala.vaginala si nedovedita prin alalize[nu stiu cum]si intestinala trebuie sa merg la medici diferiti pt diagnostic si tratament.oricum fluconazol si.....n conazol nu aveau efect decat f.putin.Rog pe d/na care a scris despre acel threelac daca a avut efect tinand cont ca eu am gasit articolul acum deci a trecut ceva timp multumesc anticipat si daca mai stie cineva tratament naturist mai postati

    4
    0

  • anca pe 25 Nov 2012, 20:20
    dieta anti/candidoza alimente de avitat

    acum am descoperit articolul si e f, elocvent.Eu ma lupt cu o candidoza multicentrica deci si intestinala si cat am tinut regim cu alimentele alcaline cel putin 80de procente din alimentatia zilnica impreuna cu spraiul homeopat YSTROL aproape am ajuns la normalitate timp de 6 luni si m/am dat peste cap intr/o saptamana de mancare aiurea iar acum incerc sa intru din nou in ,,,,NORMALITATE cu regimul alcalin si fara dulciuri deloc nici macar cartofi.am mancat dovlecei si dovleac placintar mai putin dulce pentru mine ,si jumatate din cartier

    4
    3

  • ada pe 1 Nov 2012, 12:50
    mancare

    si mai ramane sa mananci varul de pe pereti

    11
    1

  • JUUS pe 9 Aug 2012, 17:34
    contradictie?

    nu inteleg ..scrie ca sunt de evitat alunele..iar mai jos scrie ca trebuie consumate oleaginoase ?!

    6
    0

  • Oarecare pe 24 Iul 2012, 16:00
    Dieta...

    Mda...daca se poate si apa si aerul sa fie eliminate din rutina zilnica...Am tinut si eu regim...degeaba..

    4
    0

  • lavi pe 12 Oct 2011, 08:25
    tratamentul urmat de mine

    1) Zilnic 1 cana de ceai (pe stomacul gol) de coada soricelului. Atentie! nu este prea placut la gust,dar te obisnuiesti! 2) La 2-3 zile spalaturi vaginale cu 1L apa + 1 lingura bicarbonat 3) Zilnic (dimineata si seara) zona intima stearsa cu un pansament steril cu glicerina boraxata! Glicerina o cumparati de la farmacie! Eu urmez acest tratament de 2 lun

    8
    1

  • lavi pe 12 Oct 2011, 08:25
    candidoza

    Eu tin acest tratament de 1 luna si este chiar ok! Regim chiar nu tin deloc si ma simt ok! Va sarut! Multa sanatate tuturor!

    16
    1

  • CRISTINA pe 9 Aug 2011, 12:58
    candida

    Ti-a dat vreun medic acest tratament? Eu am citit pe net despre el..inca nu l-am incercat. Poate scrii daca este bun..ca l-as incerca si eu . Eu acum astept rezultatul la o antifungigrama, sa vad la ce este sensibila candidoza mea.Am luat si eu o gramada de ovule, creme si pastile si fara efect. Nu stiu ce sa mai incerc sa scap de ea...pe mine ma chinuie de 2 luni...Marimar daca ai inceput tratamentul naturist...scrie daca este o.k..si cum te simti dupa el..multumesc

    7
    2

  • Marimar pe 1 Iul 2011, 14:09
    Lupta sau duel?

    Trebuie sa ader si eu persoanelor cu candidoza bucala. Am o experienta de 1 an si jumatate, iar totul a plecat de la o extractie dentara, un tratament cu oxacilina si.... start candidoza!!!! :D Nu glumesc. Fac haz de necaz. In tot acest timp am facut zeci de tratamente si badijonari . Nimic. Chiar astazi am primit un alt tratament, cu Formula candida, Acidophilus, Detoxicolon si PauD'arco. Imi pun mari sperante in el. In plus, da, trebuie si regim alimentar strict fara zahar. Greu dar nu imposibil. As vrea sa stiu daca a mai urmat cineva acest tratament si daca a dat rezultate. Poate asa capat si eu sperante, pentru ca... sunt tare necajita si speriata.

    1
    0

  • ioana pe 6 Iun 2011, 15:38
    aveti ce manca , tare va este frica.

    avem ce manca, carne din plin, pui, vita peste , oua , branza , legume facute in toate felurile , la gril , fierte, sunt destule de mancat, cateva luni pana va reglati metabolismul si dispare ciuperca, sistemul imunitar se pune la punct si nu mai aveti probleme. FOARTE BUN ARTICOLUL !

    8
    0

  • Stefania pe 19 Mai 2011, 13:36
    Cum au resusit sa tratez candida

    Am vazut ca sunt multe afirmatii despre anumite produse ca ar functiona, sincer am incercat si eu in speranta ca ma vor ajuta, dar in zadar fiindca ma chinuiam de 2 ani si ceva. Pana cand mi-a recomandat doctorita mea un spray yeastrol care combate candida. Se stie ca nu definitiv, dar iti amelioreaza foarte mult simtomele. Am 3 luni de cand folosesc si vreau sa va spun ca sunt foarte multumita de produs. Va las id-ul meu in caz ca mai vreti sa vb despre candida stefy21stefy@yahoo.com

    1
    5

  • ramona pe 14 Apr 2011, 19:53
    tratament candida

    Buna, sunt noua in breansa si vreau sa va spun ca este a doua oara in viata cand am facut candidoza in urma tratamentului cu antibiotic. vreau sa va indic un site si v-as ruga tare mult sa imi spuneti daca aveti cunostinte despre acest tratament. site-ul este urmatorul http://www.tratamente.ca/formula-candida-tratament-candidoza-zile-p-85.html?osCsid=4b7ab39ea4c8023f64a315f001094116. O colega mi l-a indicat si sunt tare curioasa daca da rezultate acest tratament, pentru ca vad ca ovulele obisnuite cu clotrimazol care prima data au dat rezultate, acum sunt apa de ploaie. Astept un raspuns. sanatate maxima tuturorr

    2
    2

  • roxana pe 9 Apr 2011, 23:46
    candida

    nu mai stiu ce sa fac..de 2 ani ma lupt intruna cu candida..am facut fel si fel de tratamente dar degeaba..numai suport...cea mai grea boala dupa pamant................offf...

    0
    0

  • claudia pe 3 Feb 2011, 23:01
    candida

    Eu ma zbat de 10 ani cu o candidoza vaginala. Am cheltuit o caruta de bani sa zic asa pe medicamente ca:Difflucan, Nizoral etc dar in momentul cand intrerupeam tretamentul reaparea. Doctorii mi-au spus ca sunt nebuna, doar e normal sa si o scurgere vaginala. Cata prostie pot spune. Ceea ce scrie in articol e adevarat. Trebuie sa se evite anumite alimente. Unele dintre dumneavostra nu luati in serios ceea ce scrie in articol. Zaharul hraneste candida la fel si produsele care contin drojdie, dar nu numai. Am sa atasez un link:http://www.candida-yeast-problems.com/index-threelac.html unde puteti gasi si produsul care face minuni pot spine numit Threelac. Nu stiu daca se poate face comanda si trimite in Romania. Va atasez acest numar :For those outside the US & Canada call 1-716-373-0983.Merita incercat. Sanatate la toata lumea.

    6
    1

  • Corina pe 3 Ian 2011, 20:35
    eu am luat

    Eu am luat pt candidoza. Am facut o cura de 2 saptamani si am scapat. Am citit pe net ca ar ajuta si am incercat-o si pe asta ca rau oricum nu aveau cum sa imi faca.

    8
    2

  • Daniela pe 29 Dec 2010, 20:43
    Biotics

    Cel mai cunoscut supliment cu probiotice de la noi este Biotics. Dar nu stiu cum se administreaza pentru candidoza, eu luam cand aveam tratament cu antibiotice. Daca a luat cineva pentru asta astept raspunsul vostru.

    7
    0

  • Miruna pe 28 Dec 2010, 09:05
    suplimente

    Apropo de probiotice..am inteles ca exista si suplimente, poate sa imi recomande cineva? Si cum se administreaza pentru candidoza?

    1
    1

  • Ana pe 7 Aug 2010, 11:54
    Despre iaurt...

    Legat de comentariul meu de mai sus, am uitat sa va spun ca nu orice iaurt este bun. Doar cel pe care scrie PROBIOTIC. Dar mare grija! Fara Danone, Tnuva si alte asemenea falsitati de iaururi. Sa va uitati pe lista de ingrediente sa nu contina altceva decat iaurt si culturi lactice.

    3
    0

  • Ana pe 7 Aug 2010, 11:49
    Laudabil

    In sfarsit gasesc un articol bun pe aceasta tema. Este exact tratamentul pe care il urmez (recomandat de un doctor care cunoaste homeopatia foarte bine, nu dintre cei ce-si dau cu parerea). In afara de dieta aceasta, pentru ca eu am pe limba de la antibiotice ciuperca, mi-a recomandat sa fac si gargara cu ceai de musetel si bicarbonat de sodiu. Deasemenea, detoxifierea organismului cu Detoxicolon (sau Colon Help- este acelasi lucru), dupa aceea administrarea de probiotice pentru refacerea florei, dupa aceea tratament cu Formula Candida si in tot acest timp regimul alimentar spus de voi. Si, DA! Se consuma iaurt probiotic care nu are aceleasi proprietati ca si laptele!Nu bagati laptele in aceeasi categorie cu iaurtul, pt ca nu au in comun decat locul din care au provenit initial! Lupta impotriva candida, mai ales daca se afla in cavitatea bucala.Ce nu se consuma sunt produsele procesate (branza, cascaval, etc) si laptele "dulce". Ce consum eu insa si nu e trecut este soia si laptele de soia natural, fara zahar si alti compusi. Ce nu consum si nu este trecut este porumbul. Si porumbul contine foarte mult amidon. Sfatul meu este sa consultati un doctor care stie ce vorbeste, pt ca majoritatea nu au habar de tratamentul homeopat si va indoapa cu Fluconazol si Ketokonazol si alte "nazoale" care va distrug ficatul! Nu uitati ca din cauza lor ati facut de la bun inceput candida, pt ca ei v-au dat antibiotice si anticonceptionale orale! Aveti grija ce consumati, pt ca e viata voastra si mai tarziu se vor resimti asupra organismului excesele de orice fel. Sanatate!

    5
    1

  • dana pe 12 Iul 2010, 23:49
    candidoza

    mie mi a zis medicul sa incerc o perioada sa renunt la citrice si la lapte deoarece favorizeaza candidoza

    8
    1

  • Kostynson pe 5 Oct 2009, 10:01
    Curios!

    Interesant ce se spune aici... In alte parti, pe multe alte site-uri, produsele ce contin proteine de origine animala sunt contraindicate! Pe motiv ca sunt foarte acide... In concluzie, nu stim catre ce sa ne orientam cu dieta asta... Si specialistii se contrazic, iar noi suntem debusolati.

    1
    0

  • Livi pe 8 Iun 2009, 16:48
    Si noi ce mai mincam atunci?

    Si eu ma chinui cu candida..dar totusi ce mincam noi atunci? Mi sa pare exagerat..importnat e sa consumam cit mai mutl iaurt si sa evitam dulciurile! Sanatate!

    3
    0

  • alinaimitea pe 17 Nov 2008, 19:40
    Exagerat

    Totusi, sunt prea multe restrictii! Zahar, dulciuri sa nu exageram cu ele. Mierea naturala e foarte buna si antiseptica. Iaurturile sunt foarte indicate. Eu va recomand sa mancati multe iaurturi sa luati vitamina C cu propolis si o igiena mentinuta. Sa folositi gel intim cu extract de Aloe Vera sau galbenele. Nu uitati de chiloteii din bumbac sau puneti pe protej slip o banda de bumbac.

    0
    0

  • oana pe 15 Nov 2008, 19:08
    Doamneeeee

    Doamne fereste! Citind toate astea... ce mai mancam daca toate sunt interzise? Aiurea! Am facut tratament, mi-a trecut dar din moment ce am avut contact sexual a reaparut... ce pot sa spun? Pot sa tin eu dieta dietelor daca partenerul nu-si trateaza boala de asemenea... ce sa spun ca si prezervativul ma irita in interior...

    0
    2

  • dima elena pe 4 Oct 2008, 09:28
    D-na doctor are perfecta dreptate

    Articolul este mai mult decat concludent, cu conditia sa il citi atent, nu este pentru analfabeti, orez da dar de un anume fel, fructe da dar de un anume fel, legume da, dar fierte asta am constatat eu, deci atentie la citit, trebuie sa si intelegi, nota 10 pentru dna doctor. Dupa ce am tinut dieta respectiva este altceva, buna functionare a ficatului duce la eradicarea candidozei, asta-i chimia organismului, ficatul si nu invers (vezi doamne candida a imbolnavit ficatul sau medicamentele pentru candida, vax).

    5
    1

  • Diana pe 24 Iul 2008, 13:40
    Candidoza

    Candidoza, nu doar vaginala ci si cea bucala, apare frecvent atunci cand administrate antibiotice cu spectru larg menite sa distruga bacteriile (atat cele patogene cat si cele nepatogene). Candida Albicans este o ciuperca care face parte din flora bacteriana normala (desi in proportii f mici 0.5-1%) -in cavitatea bucala de exemplu- si care nu afecteaza cu nimic starea de sanatate. Atunci cand sunt administrate antibioticele ele omoara toate bacteriile(inclusiv cele nepatogene sau conditionat patogene din flora bacteriana) dar nu omoara si Candidele(care sunt ciuperci si nu bacterii propriu-zis). Atunci ele devin majoritare in flora bacteria, asa se inmultesc si formeaza colonii intinse,ce apar ca niste depozite albicioase pe limba si peretii interni ai obrajilor (e sunt studenta la stoma, stiu mai bine despre candidoza bucala). De aceea este recomandat ca in tratamentele pe termen relativ lung cu antibiotice cu spectru larg (gen Augmentin) sa se administreze si Stamicina sau Nistatin (sau alti derviati de Nistatin, medicamente care inhiba dezvoltarea ciupercilor, a Candidei Albicans si a aparitiei candidozelor(fie ele bucale sau vaginale). Deci ca sa iti raspund la intrebare,da, Nistatin este eficace in candidoza bucala.

    4
    0

  • Bibipusa pe 19 Iul 2008, 23:39
    Dieta anti-candidoza

    Util si interesant mesajul despre lupta anti-candidoza. Oare medicamentul Nistatin - tablete supte, ajuta in candidoza bucala?

    10
    0

  • iasmi pe 18 Iul 2008, 12:04

    Dau dreptate mesajului de mai sus si tin sa mentionez ca medicii recomanda ca FRUCTELE sa nu lipseasca din meniul zilnic!

    0
    7

  • dorinap pe 17 Iul 2008, 16:46
    ceva nou

    Articolul acesta l-am citit de vreo 3 ori. Practic nu ai voie sa mananci nimic. Cura cu aer cea mai eficienta . :))

    5
    4

  • alexa pe 17 Iul 2008, 15:49
    contradictii

    la ce trebuie evitat sunt trecute toate produsele care trebuie consumate pt evitare =)) eu zic sa va puneti de acord

    11
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod