De ce sa consumi otet de mere?

Otetul de mere este un ingredient care da savoare mai multor mancaruri. Putini stiu insa ca el are numeroase proprietati curative. Afla care sunt acestea!
De secole, otetul de mere a fost folosit ca un remediu natural pentru diverse afectiuni, dar si ca adjuvant pentru pierderea in greutate si diminuarea colesterolului. Intrucat pastreaza proprietatile fructelor din care este obtinut, contine magneziu, fier, fosfor, fluor, potasiu si vitamina C si ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si, de asemenea, protejeaza arterele si previne bolile reumatice.

Cel mai bun otet de mere este cel natural care se obtine din fructe taiate felii si care au fost lasate sa fermenteze. Otetul de mere natural contine minerale si enzime pe care cel din din comert este posibil sa nu le aiba din cauza procesului prin care a fost fabricat. De aceea, specialistii recomanda otetul facut in casa care are un nivel al ph-ului cuprins intre 5 si 7.


Ce beneficii iti aduce otetul de mere?

Potrivit Homeremediesweb.com, otetul de mere este un antibiotic natural care trateaza eficient infectiile, fara a avea insa efectele adverse pe care le dau, de regula, medicamentele. Alte beneficii:

  • echilibreaza nivelul colesterolului;
  • previne intoxicatiile alimentare;
  • trateaza anumite probleme ale pielii, precum acneea;
  • ajuta impotriva alergiilor;
  • previne oboseala musculara dupa efectuarea excitiilor fizice;
  • intareste sistemul imunitar;
  • ajuta in lupta impotriva kilogramelor in plus;
  • imbunatateste digestia si te scapa de constipatie;
  • combate respiratia urat mirositoare;
  • amelioreaza simptomele artritei si gutei;
  • previne formarea pietrelor la rinichi si aparitia infectiilor urinare.


Cateva remedii naturiste

Otetul de mere poate fi folosit ca remediu pentru:

Pierderea in greutate
In ceea ce priveste acest aspect, exista mai multe teorii.
Unii specialisti spun ca otetul de mere accelereaza metabolismul, in timp ce altii sugereaza ca pierderea in greutate se realizeaza datorita faptului ca arde caloriile. mai multi nutritionisti cred ca daca se combina administrarea vitaminei B6 si a lecitinei cu otetul de mere, kilogramele se vor pierde mult mai repede. Se pot pune 2 linguri de otet de mere intr-un pahar cu apa si se bea continutul inainte de fiecare masa, sau, cate putin, pe tot parcursul zilei. Atentie insa, remediul acesta nu tine loc de dieta. Regimul alimentar corespunzator trebuie de asemenea, urmat. Daca te hotarasti sa urmezi o dieta in care sa incluzi si acest remediu, cel mai bine ar fi sa te adresezi unui medic nutritionist. O dieta personalizata si recomandarile de rigoare sunt cele mai sigure si vor da rezultatele pe care le doresti.

Reumatism
Se amesteca o lingura de otet de mere cu o lingurita de miere si se ia de trei ori pe zi, timp de trei luni. Anumite substante din otetul de mere incetinesc procesele de imbatranire a cartilajelor si a epiteliilor.
De asemenea, otetul este cunoscut pentru efectele sale antiinflamatoare articulare.

Insomnie
Se amesteca 2 lingurite de miere cu 2 lingurite de oteti de mere, se adauga putina apa si se bea inainte de a merge la culcare.

Diabet
Otetul de mere este recomandat diabeticilor deoarece normalizeaza valorile glicemiei. Amesteca 2 linguri de otet de mere cu un varf de cutit de sare, apoi pune lichidul intr-un pahar cu apa. Bea continutul inaintea fiecarei mese.

Constipatie
Se pun 2 linguri de otet de mere intr-un pahar cu apa si se bea de trei ori pe zi, inainte de masa. Daca nu iti place gustul, poti adauga otetul in suc de mere sau de struguri.

Halena (respiratia urat mirositoare)
Pentru a scapa de respiratia urat mirositoare, dilueaza 1/2 de lingura de otet de mere intr-un pahar cu apa si fa gargara cu acest amestec timp de 10 secunde.

Migrene
Frictioneaza-ti tamplele cu otet de mere, daca te supara durerile de cap. O alta metoda este inspirarea vaporilor de otet dintr-un vas care contine acest lichid.

Imbatranirea prematura a pielii
Se face un amestec din suc de ceapa si otet de mere si se maseaza zonele afectate, timp de sase saptamani, in fiecare seara.
Otetul ofera suplete pielii si previne aparitia infectiilor si a dermatozelor.

Matreata
Clateste-ti parul dupa fiecare spalare cu otet de mere si apa pentru a scapa de matreata si a avea un par matasos si sanatos.

Celulita
Prepara un amestec din 3 parti de otet de mere si o parte ulei de masaj. Aplica Aceasta solutie pe zonele afectate de doua ori pe zi. Masajul te va ajuta sa reduci urmele neplacute ale celulitei.

Oboseala
Masajul energic al intregului corp cu otet de mere, urmat de un dus, te va face sa te simti in forma si mai putin obosita.
    
 
Otetul de mere: masuri de precautie

Folosit cu moderatie, otetul de mere nu are efecte adverse. Otetul nu se consuma ca atare, ci dizolvat cu apa sau suc deoarece poate sa atace smaltul dintilor si sa provoace senzatii de arsura la nivelul gurii si gatului. De asemenea, nu se recomanda folosirea indelugata pentru femeile aflate la menopauza si care prezinta risc de osteoporoza intrucat otetul de mere poate duce la scaderea densitatii osoase si a nivelului de potasiu din organism.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • solan_1975 pe 1 Mai 2010, 23:25
    Dati jos kilgramele si insanatositi-va!!

    Salut! Indiferent ce ati manca tot o sa va ingrasati!!! Mancarurile din ziua de azi sunt foarte acide....ca sa neutralizam aciditatea trebuie sa mancam ceva alcalin....asta in ziua de azi ar insemna sa mancam cam 3-5Kg de salate si verdeturi in fiecare zi....va spun de la inceput,nu o sa reusiti!!! Solutia este mai simpla decat va puteti imagina!! Consumati orice alcalin concentrat pentru a neutraliza aciditatea sangelui si stabilirea PH-ului la 7! Organismul a gasit o solutie ingenioasa de a scapa de aciditatea din organism...o depoziteaza in celulele de grasime(folosindu-le pe post de camare)!! Aciditate crescuta =cancer,boli,sistem imunitar defectuos!! Aciditatea distruge ADN-ul!!!! Beti apa alcalina(apa vie) in loc de apa de zi cu zi(minim 2L/zi) si inainte de culcare sau imediat ce v-ati trezit beti un pahar de apa cu o lingurita de bicarbonat de sodiu (de bucatatarie)! ATENTIE insa....acesti alcaloizi trebuie bauti dupa cel putin 2-3 ore dupa ce ati mancat ceva.....deoarece in stomac avem acizi foarte puternici care descompun mancarea alcaloizii introdusi imediat dupa ce ati consumat ceva va neutraliza acesti acizi!!! Pentru mai multe detalii cautati pe google apa alcalina si vedeti inclusiv cum sa va comandati un astfel de aparat de facut apa vie si apa moarta!!! http://www.apa-alcalina.com/....este cel mai ieftin de pe piata....uitati-va cu atentie la toate filmuletele de acolo.. Succes!!!

    7
    2

  • Dora pe 14 Sep 2009, 06:11
    reteta otet de mere

    Am cautat pe net si am gasit muuulte...Una dintre ele: Otet de mere Pentru preparerea otetului de mere, acestea se spala, se înlatura partile putrede sau viermanoase, dupa care se strivesc sau se rad pe razatoarea mare, folosindu-se si cotorul. Merele crude astfel strivite se pun într-un vas potrivit cantitatii de mere de care dispunem. Peste acest terci se toarna apa calda, care în prealabil a fost fiarta (0,5 l apa la 0,4 kg terci mere). Pentru prepararea otetului de mere destinat consumului uman, se adauga pentru fiecare litru de apa 100 g miere (sau 100 g zahar). De asemenea, pentru a grabi fermentatia acetica a otetului de mere pe lânga miere de albine sau zahar, se mai adauga la fiecare litru de apa 10 g drojdie de bere si 20 g pâine neagra uscata. Vasul se pastreaza descoperit într-o camera cu temperatura de 20 °C – 30 °C. Pentru ca procesul de otetire sa decurga în bune conditiuni, vasele nu trebuie expuse la lumina soarelui, ci trebuie sa fie asezate la întuneric, întrucât razele ultraviolete împiedica fermentarea. Pentru prima faza de fermentare a otetului de mere, vasul se tine la cald timp de 10 zile (temperatura 20C-30 C) terciul de mere amestecându-se cu o lingura de lemn de 2-3 ori pe zi, dupa care se pune într-un saculet de pânza rara si se strecoara prin presare. Sucul obtinut se strecoara din nou prin tifon. Pentru a doua faza a fermentatiei otetului de mere se procedeaza în continuare astfel: Se leaga borcanul la gura cu tifon si se pastreaza la caldura pentru continuarea fermentatiei. Fermentatia s-a terminat când lichidul se linisteste si se limpezeste. In functie de pregatirea corespunzatoare a sucului, a temperaturii, otetul de mere va fi gata în 40-60 zile. Sticlele vor fi astupate, ceruite si se pastreaza la loc racoros. Ing. Ratiu Teodor CLCA Tîrnova

    8
    3

  • Elena pe 4 Sep 2009, 20:57

    cum se prepara acasa otetul de mere? puteti sa-mi scrieti receta? Mersi mult:)

    3
    0

  • viorica burgheaua pe 31 Aug 2009, 19:33
    vreau si eu

    este bun otetul de mere, dar o reteta buna de preparat in casa ne puteti da? va multumesc

    1
    1

  • Bogdan Paula pe 24 Aug 2009, 20:26
    otetul de mere

    asa cum cer si ceilalti cititori ai acestui articol, ne puteti oferi o reteta de preparare a otetului de mere?

    2
    0

  • Nitescu Elena pe 22 Aug 2009, 16:04
    otetul de mere

    DACA SE POATE ,AS VREA SA AFLU CUM SE PREPARA IN CASA OTETUL DE MERE

    4
    1

  • Nitescu Elena pe 22 Aug 2009, 16:00
    otetul de mere

    am citit numai lucruri ca imi vor fi de mare folos... multumesc...

    1
    1

  • alecsa constantin pe 22 Aug 2009, 11:46
    otetul de mere

    sunt informatii tare bine venite,dar o reteta de otet de mere nu putem primi?O reteta care sa fie experimentata in bucatarie. Va multumim

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod