Daca se impaca cu fosta?

Putine sunt cuplurile care pornesc la drum fara "bagaj" de relatii in spate. De cele mai multe ori, exista un fost sau o fosta care au insemnat ceva, lucrurile s-au terminat, intr-un fel sau altul, si acum s-au asezat intr-o prietenie frumoasa, bazata pe incredere si comunicare. Cum o duci, mai ales ca sunt momente in care simti ca mai degraba vorbeste cu fosta decat cu tine?

Lucrurile interzise pot deveni dorite

Nu uita de liberul arbitru. Atunci cand un lucru este interzis, el devine un lucru dorit. Asa si cu fostele. Daca e relaxat si vorbeste cu ea, poate nici macar nu ii trece prin cap ca ar vrea si altceva, cel putin in momentul in care i se spune obsesiv sa nu cumva sa faca ceva. Si uite asa, incercand sa previi ceva ce nu avea de gand sa se intample, ajungi sa faci sa se intample. Si la urma, te resemnezi singura spunand: "Stiam eu ca asa o sa se intample", fara a intelege insa cat de important a fost rolul tau. Ca atare, lasa libertatea celui de langa tine de a alege, incercand sa creezi ca alternativa o atmosfera pozitiva, de sustinere si de comunicare deschisa cu partenerul tau.
Daca tu esti cea implicata intr-o relatie de prietenie cu fostul, incearca sa iti respecti partenerul si sa il faci sa inteleaga limitele clare ale relatiei cu exul. Si daca primesti presiune din partea iubitului tau, ai grija sa nu mergi gresit in directia opusa, doar pentru ca fugi de pisalogeala si reprosuri.


Incearca sa le intelegi relatia

Incearca sa le intelegi relatia si ce obtine el din ea. Nu ii interzice sau nu incerca sa ii iei ceva ce are acolo, fara a intelege mai intai despre ce e vorba. Pentru ca, e posibil ca relatia cu fosta, in mod paradoxal, sa te ajute chiar pe tine. Si presiunile pe care le pui sa nu faca decat sa iti saboteze relatia.



Nu intra in competitie cu fosta

Daca simti ca iti e insuportabil de cate ori se vede cu ea, sau de cate ori te uiti in telefonul lui si vezi ca a sunat-o fara sa iti spuna, atunci opreste-te o clipa, inainte de a face scandalul, si gandeste-te ce te deranjeaza cel mai mult. S-ar putea ca sub revolta de la suprafata si argumentele logice pe care le-ai construit in mintea ta, sa fie de fapt asezata o neincredere in propria ta persoana si frica ca vei fi parasita, pentru ca nu esti suficient de buna pentru cel de langa tine. Si daca despre asta e vorba, atunci tendinta ta este de a intra in competitie cu tot ce misca in jurul lui, foste sau potentiale, considerand in mod neconstient ca doar indepartand concurenta ai un loc in viata lui.
Schema asta de viata e dureroasa si nu prea are sanse de reusita. Incearca sa o schimbi curand, investind tot efortul de care ai nevoie pentru asta.


Ai incredere in tine

Nu esti mai sau cea mai nu-stiu-cum. Esti pur si simplu unica. Intotdeauna va fi o tipa cu picioare mai lungi, cu un premiu mai mult ca tine sau cu sani mai mari. Asta nu inseamna ca atunci cand va vedea pe acea persoana nu te va mai iubi. El e langa tine pentru ceea ce esti tu in intregul tau, ca fiinta unica pe acest pamant. Si lasa-te sa fii asa cum esti, nu cum crezi ca ar trebui sa fii ca sa fii placuta de cineva.

Foloseste energia pentru a construi lucruri in relatie, nu pentru a sabota ce e inafara ei.
Pur si simplu. Daca tot esti acolo, investeste putin si implica-l si pe celalalt in asta. Intr-o relatie e important ca fiecare zi sa insemne ceva pentru fiecare din voi, sa nu va amanati pana cadeti in rutina si uitare.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cineva pe 20 Mar 2009, 20:56
    cineva

    nu stiu ce sa zic.

    0
    0

  • un sot pe 19 Mar 2009, 18:30
    bun articolul

    si eu sunt intr-o situatie asemanatoare. sotia tot crede ca eu am ceva cu o fosta, pe care o si cunoaste. am vb de cateva ori cu ea. acum i-am spus ca am vb cu ea si considera ca am inselat-o. am uitat sa va spun ca nici nu aveam voie sa vb cu ea. crede ca eu o iubesc pe fosta si nu pe ea. deasemenea nu concepe ca un om poate ramane prieten cu fostul/fosta dupa o relatie.

    0
    0

  • creep pe 19 Oct 2008, 00:01
    Multumesc pentru sfat

    Chiar trec printr-o asa situatie si ma consum foarte mult... el zice ca sunt prieteni de foarte mult timp si nu renunta la prietenia asta... nu stiu ce sa mai zic. Articolul m-a ajutat sa imi clarific anumite ambiguitati.

    0
    0

  • vio pe 22 Aug 2008, 15:13
    foarte tare...

    bravo ! mi-a placut! foarte adevarat. Eu nu mai sunt in aceasta situatie, suntem de prea multa vreme impreuna si suntem bine....dar...''pe vremea mea'', nu aveam internet...acum recuperez...pupici

    0
    0

  • olga pe 22 Aug 2008, 09:22
    daca se impaca cu fosta?

    extraordinara,mi-a placut enorm,este adevar.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod