Cum va reactiona cand imi va afla trecutul?

Intr-o relatie de durata partenerii descopera curand cat de important este efortul zilnic de a fi acolo, pentru cel de langa tine si in acelasi timp sa te poti baza pe celalalt. Aceasta regula poate duce insa uneori la ganduri anxioase ca nu esti destul de buna pentru a primi lucrurile de care ai nevoie in relatie sau destul de puternica pentru a le da.
Una din temerile cele mai intalnite este cea care apare atunci cand relatia apare intr-un moment al vietii cand ai deja un trecut, ai cunoscut niste oameni inaintea partenerului de acum si anumite greseli sau esecuri din trecutul tau ti-au sabotat intrucatva stima de sine si poate te fac in acest moment sa crezi ca nu esti suficient de buna pentru partenerul tau, sau ca esti, dar cu conditia ca el sa nu afle anumite lucruri despre tine.


"Are idei preconcepute si nu m-ar accepta daca ar stii cum am fost de fapt"


Poate ai facut lucruri cu care nu te mai identifici acum. Unii adolescenti sau tineri invata lucruri grele despre viata doar pe propria lor piele. Acea etapa a trecut insa, chiar daca a fost vorba de aventuri riscante, ilegale sau autodistructive.
El tine la persoana care esti acum, nu la care ai fost inainte, iar tu ai devenit ceea ce esti acum si datorita trecutului tau, din care ai invatat niste lucruri.

Ai reusit insa sa treci de acea perioada si sa te accepti pe tine? Caci pana cand tu nu o vei face si nu te vei impaca cu tine, va fi destul de greu sa negociezi asta cu cei de langa tine. Insa sinceritatea ajuta, pentru ca un iubit e o persoana pe care sa stii ca te poti baza.


"Fiecare persoana vine cu un trecut"

 In ceea ce te priveste, gandeste-te la modul in care experientele trecute te-au ajutat sa fii persoana din acest moment. Poate ai fost intr-o relatie dependenta, cu un tip agresiv sau inferior social si afectiv.
Te gandesti ca daca prietenul tau ar afla despre cum iti vorbea fostul partener nu ai mai putea sa ii ceri sa te respecte in cele mai mici lucruri, asa cum o faci acum.

Pe de alta parte insa, gandeste-te ca tocmai situatia neplacuta prin care ai trecut te-a facut sa inveti pe pielea ta cat de important este respectul intr-o relatie, si daca ai reusit sa iesi de acolo, e meritul tau si nimeni nu iti poate cere sa te intorci in trecut si la stima de sine scazuta pe care o aveai atunci.


"Ar deveni mai puternic in relatie si m-as simti vulnerabila"

Daca temerile tale sunt legate de faptul ca trecutul tau i-ar da voie sa isi modifice comportamentul, de exemplu, atunci se pare ca de fapt nu ai incredere in el, asa cum este acum, si ca esti inca in garda ca lucrurile s-ar putea schimba.
E momentul sa iti dai seama daca aceste temeri sunt despre neincrederea in tine sau neincrederea in el si sa nu le lasi sa se aseze si sa devina puternice in relatie, ci sa le rezolvi repede, impreuna cu partenerul tau. In acest fel, vei transforma o slabiciune in putere si umbrele trecutului in lumini.


"Cand ne-am certa mi-ar putea reprosa lucruri care ma dor"

Poate aveti obiceiul de a comunica foarte emotional si cand va certati aveti obiceiul de a va spune lucruri nu prea placute. Daca te doare, spune-i si cu siguranta va tine cont de acest lucru, mai ales daca va vedea ca respecti la el ceea ce iti doresti sa respecte la tine.


"E competitiv si gelos"


Poate nu are incredere in el si asta il face atent la detalii si pregatit mereu pentru reprosuri.
Discutand cu el despre cauzele indoielilor pe care le are, veti putea crea bazele unei relatii bazate pe incredere. In aceasta situatie, o discutie deschisa despre trecutul tau poate ajuta lucrurile, pentru ca te va simti mai aproape de el.

Orice hotarasti e alegerea ta. Unele femei prefera aura de mister, care nu dispare niciodata, altele vor sa lumineze pana si cele mai intunecate colturi pentru a simti confortabil intr-o relatie. Tu cum esti ?


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod