Cum te poti antrena la birou?

Omul modern are tendinta de a petrece din ce in ce mai mult timp la birou. Se intampla uneori chiar sa depasim 8 ore pe zi petrecute in fata calculatorului. Chiar daca ai multe sarcini de indeplinit la birou, acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa iei o pauza de cateva minute pe zi pentru a face putina miscare.
Exista o varietate de exercitii fizice simple pe care le poti face, indiferent daca esti asezat sau stai in fata biroului. Acestea iti pot imbunatati fluxul sangvin, creierul va functiona mai bine si astfel productivitatea ta va creste si vei deveni mai increzator in fortele proprii.  

Iata cateva exemple de exercitii pe care le poti efectua cu usurinta la birou:

1. Acest exercitiu este un exercitiu de pilates modificat, care va da mai multa forta muschilor abdomenului si taliei tale. In timp ce esti asezat pe scaun, adopta o pozitie dreapta a spatelui si incearca sa iti relaxezi umerii.  Apoi concentreaza-te pe zona abdomenului, inspira si in timp ce expiri incordeaza muschii abdomenului ca si cum ai incerca sa impingi aceasta zona spre scaun.
Ramai in aceasta pozitie, respirand usor, pana numeri la 10. Daca vei repeta acest exercitiu de doar trei ori pe zi, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

2. Exercitiile kegel pot fi facute usor la birou, fara sa te observe colegii de munca. Iti poti incorda muschii stomacului, ca si cand ai opri fluxul de urina, timp de 10 secunde. Incearca sa efectuezi acest exercitiu de 3 ori pe zi.

3. Lucreaza-ti mainile si bratele cu ajutorul unei mici mingi. Strangand aceasta minge in palma poti scapa de stres si vei da mai multa forta mainilor tale. Executa acest exercitiu cand vorbesti la telefon sau cand lucrezi la calculator. In unele magazine poti gasi si gantere usoare pe care le poti folosi la birou pentru a-ti lucra bicepsii.
Efectueaza aceste exercitii in 2 seturi de cate 10 repetari, de 3 ori pe saptamana.

4. Poti efectua exercitii cu greutati pentru glezna pentru a-ti lucra cvadricepsii si pentru a obtine o mai buna flexibilitate a genunchilor. Aceste exercitii sunt recomandate de 3 ori pe saptamana. In timp ce esti asezat pe scaun, ridica greutatea indreptand piciorul. Indicat este sa executi 3 seturi de cate 10 repetari ontr-o zi.

5. Nu uita de exercitiile de intindere. Sunt foarte importante, desi s-ar putea ca unii dintre colegi sa se uite putin ciudat la tine. Insa, acest aspect nu este important. Cand vor vedea rezultatele, poate te vor imita si vor efectua si ei aceste exercitii. Acest tip de exercitii iti vor elibera muschii de tensiune si iti vor imbunatati circulatia.

  • Poti efectua un exercitiu de intindere pe care il folosesc cei care alearga.
    Ridica-te de la birou si sprijina-te cu mainile de perete (deasupra capului), iar picioarele departate de perete. Indreapta spatele si apleaca-te spre perete, greutatea corpului fiind suportata de maini. Intinde palmele, astfel incat degetele sa fie cat mai departate unul de celalalt si ramai in aceasta pozitie timp de 5 secunde. Acest exercitiu iti poate fi foarte util daca iti petreci ziua tastand la calculator.

  • In timp ce esti asezat pe scaun, indreapta-ti spatele si relaxeaza-ti umerii. Apoi apleaca usor gatul in toate cele 4 directii: in fata, in spate, la stanga si la dreapta. Pastreaza fiecare pozitie timp de aproximativ 10 secunde.

  • Un alt exercitiu bun pentru umerii tai este cel in care, in timp ce esti asezat, ridici deasupra capului, pe rand, fiecare mana cu palma stransa (pumn), dar cu degetul cel mare liber.
    Efectueaza acest exercitiu si cu palma deschisa. Sunt recomandate 5 repetari pentru fiecare palma.

  • 6. Este important sa ai un scaun ergonomic la birou. Te ajuta sa ai pozitie corecta a corpului si nu iti cauzeaza dureri de spate sau gat in timpul orelor de lucru.
     

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod