Cum slabesc rapid: regulile jocului

Daca ati decis sa slabiti rapid pentru a va atinge obiectivul si a evita orice carente periculoase, trebuie sa fiti foarte atenti la alegerea alimentelor. Ce trebuie sa ne ofere hrana?
Inainte de toate, proteine

Prezente in fiecare din celulele noastre, proteinele joaca un dublu rol, esential pentru buna functionare a organismului. Pe de o parte, ele reprezinta, intr-un fel "caramizile" corpului nostru, deoarece determina arhitectura si particularitatile organelor si muschilor. Pe de alta parte, ar putea fi asemanate cu computerele care controleaza activitatea unei masini, ele dirijand buna functionare si dezvoltare a organismului (hormonii, enzimele, anticorpii, etc).

Zilnic, fiind mai putin rezistente, o parte a proteinelor din corpul nostru sunt distruse; pentru a le incolui este necesar sa consumam in mod curent alimente bogate in proteine. In absenta acestora, muschii devin mai flasci si organismul din ce in ce mai vlaguit. Creierul si inima sunt primele organe afectate, prejudiciindu-va sanatatea pe termen scurt sau lung.

Fiindca doriti sa slabiti repede este esential sa porniti de la alimentele bogate in proteine, dar sarace in calorii: pestele, carnea de pasare in general, carnea slaba, ouale, iaurturile si branzeturile albe.

Mancati atat la pranz, cat si la cina carne sau peste si, de asemenea, consumati la micul dejun alimente bogate in proteine, fie ca este vorba despre produse lactate, fie sunca, friptura rece sau oua.


Pentru reusita, legume

Consumul de legume in cantitate mare poate fi un aliat foarte util pentru reusita voastra si aceasta din mai multe motive:

  • datorita continutului bogat in vitamine, oligoelemente si alte substante cu mare valoare nutritiva veti putea sa va mentineti in forma si sanatosi;
  • continutul bogat in fibre va favoriza tranzitul intestinal;
  • efortul pe care-l presupune mestecarea lor si volumul pe care il ocupa in stomac va vor induce mai rapid senzatia de satietate, care va fi mai indelungata;
  • datorita texturii lor crocante sau moi, varietatii de legume existente le veti consuma cu placere si veti fi scutiti de plictisul provocat de servirea acelorasi meniuri.

Consumati o cantitate suficienta de legume la pranz, cat si la cina (cel putin 400 g pe zi) si mancati un fruct la micul dejun sau dimineata.


Pentru sanatate, uleiuri

Intr-un regim rapid, uleiurile au mai multe roluri:

  • prin continutul bogat in acizi grasi esentiali, indispensabili echilibrului celulelor noastre, ele contribuie la buna functionare a creoerului, la fluidizarea sangelui, precum si la infrumusetarea pielii;
  • prin consistenta pe care o ofera mancarurilor, prin aroma uneori tipica (mai ales in cazul uleiului de masline si a celui de nuci), joaca un rol esential in stimularea apetitului;
  • prin actiunea asupra vezicii biliare impiedica formarea calculilor, risc iminent in cazul altor regimuri rapide care nu folosesc substante grase.

Nu exagerati, evitand orice grasime in alimentatie, sub pretextul de a slabi repede.
Trebuie sa consumati macar la una din doua mese o lingura de ulei sau eventual o alta substanta grasa: unt, smantana, margarina, etc.


Glucide, in cantitati reduse

Pentru a slabi pe termen lung si apoi a ne mentine, organismului nostru ii sunt necesare glucidele, mai ales cele complexe, continute in legumele uscate si in alimentele de origine cerealiera (paste, orez, gris, paine, etc). Cu toate acestea, daca doriti sa slabiti repede va trebui sa alegeti cu atentie si sa reduceti, timp de cateva saptamani, aportul de alimente bogate in glucide. Astfel, cantitatea de insulina din sange va scadea semnificativ si grasimile din corp vor fi arse cu usurinta; ele vor fi transformate de ficat in corpi cetonici, molecule energetice care inlocuiesc glucidele dupa 48 de ore de regim, pentru a satisface nevoile organismului.

In aceasta perioada nu consumati nici paine, nici alimente bogate in amidon, nici dulciuri: aportul redus de glucide va fi asigurat in principal de fructe, legume, precum si de iaurturi si branzeturi albe.


Apa, pentru eliminare

Cand urmam un regim rapid de slabire, metabolismul organismului se accelereaza la anumite niveluri, ceea ce conduce la o crestere a productiei de toxine, indeosebi a acidului uric.
Acumularea peste masura a acestuia in sange poate produce crize de guta sau colici renale, mai ales daca sunteti predispusi la asa ceva. Consumul mare de apa in timpul zilei permite eliminarea toxinelor si diminuarea riscurilor unor astfel de accidente.

Este recomandat sa beti cel putin doi litri de lichide pe zi (apa, ceai, cafea, infuzii de plante) evitand bauturile dulci si sucurile de fructe.


Pentru mentinerea tonusului muscular, trei mese pe zi

Atunci cand urmam un regim rapid este important sa avem trei mese pe zi, astfel incat sa ardem grasimile si sa ne mentinem tonusul muscular.

Informatii preluate din cartea "Retete si sfaturi practice pentru slabit", de Jacques Fricker, editura Polirom, Iasi, 2007.

Articole utile
6 reguli pentru a indeparta senzatia de foame
Importanta apei in curele de slabire
Alimente care te "pun" pe slabit
Elimina efectul de bumerang al kilogramelor
Sfaturi practice pentru a slabi in familie
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 13 Aug 2011, 17:31
    vreau sa slabesc

    buna fetelor! eu am gasit in revista CIAO ca ROXANA IONESCU (mama natura) a slabit cu un siropcare se numeste fytform.am auzit de siropul asta si de la o prietena care ar fi slabit 6kg;eu l-am comandat si il folosesc de 3 zile si am slabit deja 1kg. l-a mai incercat cineva?

    0
    0

  • yonela pe 14 Iul 2011, 15:36
    ...:|

    eu am slabit fra ceai ...am slabit in 2 luni 16 kg fknd sport shi manknd sanatos...dupa parerea mea dkt sa bem ceaiuri dinastea mai din fcem sport shi mankam sanatos....am slabit cu regulile de mai sus

    0
    2

  • claudia pe 27 Mai 2011, 11:33
    vreau si eu ceai ...

    Cum comand acest ceai?

    0
    2

  • claudia pe 27 Mai 2011, 11:33
    vreau si eu ceai ...

    Cum comand acest ceai?

    0
    1

  • lala pe 21 Apr 2010, 16:05
    da dar

    da dar ai tinut si dieta

    0
    1

  • oana37 pe 17 Mar 2010, 23:39
    mda

    eu am luat cidru de mere si nu prea a a avut efect o sa incerc si cu ceai dasta

    0
    1

  • Elena81 pe 17 Mar 2010, 23:37
    www.alcom.do.am

    recomand site asta chiar te ajuta sa slabesti

    0
    2

  • Veronica pe 17 Mar 2010, 23:36
    da ai dreptate ii bun ceaiul

    si eu am fost luat intrecut si chiar am slabit, tre sa ma apuc iar dar nu am mai gasit ms pt site

    0
    1

  • Elena81 pe 17 Mar 2010, 23:34
    eu am slabit cu ceaiul sanye

    salutare ferelor eu am luat timp de 2 luni ceai anti-adipos sanye si am slabit 18 kg fara sa fac sport deloc, nui asa mult dar e natural si merita vedeti si voi pe www.alcom.do.am ,scuze daca ii fac reclama

    0
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod