Cum sa prinzi un mincinos?

Urmatoarele 10 tips-uri te vor ajuta sa iti dai seama daca cineva iti spune adevarul gol-golut, sau nu. S-a ajuns la aceste trucuri prin recunoasterea semnelor, care indica ca o persoana nu este onesta, cum ar fi lipsa de consistenta a povestii, comportament diferit si folosirea prea multor detalii.

Pentru a te folosi de aceste trucuri, sa spunem, pentru a prinde un mincinos, trebuie sa exersezi ceva timp, dupa care totul va fi foarte usor, deoarece nu numai specialistii in domeniu pot ajunge la performanta de a demasca un mincinos. 


Cele 10 trucuri care aduc adevarul la suprafata!

1. Inconsecventa
Cand doresti sa stii daca o persoane minte sau nu, trebuie sa fii atenta la inconsecventele din  timpul vorbirii. Dupa care trebuie sa fii sigura pe tine si sa aduci in discutie aceste nelamuriri. In acele clipe persoana respectiva va fi incoerenta si fara logica in vorbire.

2. Intreba ceva neprevazut

Aproximativ 4% dintre oameni sunt "mincinosi din nastere", putand face acest lucru foarte bine, si deoarece acestora nu le creste nasul ca lui Pinocchio atunci cand mint, trebui sa fii foarte atenta si prudenta iar la momentul potrivit sa pui o intrebare capcana, o intrebare la care nimeni nu se astepta.

Astfel, este imposibil sa nu observi ezitarea in a da un raspuns.    

3. Schimbarea comportamentului
Unul dintre cei mai importanti indicatori, care arata lipsa de onestitate, este schimbarea comportamentului. Poti exersa acest lucru pe o persoana, care este anxioasa de regula, dar acum pare a fii calma, sau invers.

4. "Cauta" emotiile nesincere
Cele mai multe persoane pot falsifica zambetul, insa, sincronizarea intotdeuna va fi gresita, ori va fi mult prea lung, ori va fi amestecat cu alte ganduri. De cele mai multe ori se observa un amestec de fata furioasa cu zambet. Iti poti da seama daca zambetul este fals, deoarece buzele tradeaza, astfel, acestea nu trebuie sa fie mai mici sau mai subtiri decat in situatiile de sinceritate.

5. Atentie mare la curaj
In general, cand auzi oamenii spunand: "a avut un comportament curajos sau o intuitie feminina", in realitate, este vorba despre deviatii ale emotiilor adevarate.
In acest caz, trebuie sa te gandesti ca cineva nu este cinstit si sa atribui suspiciunile sale instinctelor.  

6. Priveste "microexpresiile"
Microexpresia este o expresie prezenta pentru o perioada scurta de timp, adesea in jur de 25 secunde, si intotdeuana reprezinta o emotie ascunsa. Deci, cand o persoana se comporta ca fiind fericita, dar in realitate este suparata, pentru un moment, adevaratele emotii se vor instala pentru o clipa pe fata persoane respective.

Cum recunosti un mincinos

Emotiile ascunse sunt de teama, frica, manie, fericire si se vor vedea in stalucirea ochilor. Tot trucul este sa ai ochi de vultur si sa observi acest amanunt. In realitate, cercetatorii sustin ca oamenii pot invata sa vada microexpresiile in mai putin de o ora.

7. Contradictiile

Regula generala
spune ca orice gest, care nu se potiveste cuvintelor spuse indica o minciuna. Uneori cand persoanele mint si spun: "Ea este cea care a luat banii", (de exemplu) si fara sa vrea persoana respectiva a facut un gest negativ - "nu" - cu capul, atunci sigur ceva nu este curat la mijloc.



8. Neliniste, tulburare

Cand o persoana vorbeste fara sa priveasca in ochii interlocutorului, poate insemna ca acea persoana nu este tocmai cinstita. De obicei, aceste persoane privesc in gol, transpira si par a avea o neliniste.... toate aceste stari nu sunt normale si indica anxietatea.

9. Prea multe detalii
Cand intrebi pe cineva: unde esti?, iar persoana respectiva incepe: "am fost la magazin pentru a lua lapte si oua si zahar, iar cand m-am intors era sa lovesc un caine si am fost nevoita sa conduc mai incet...", persoana in cauza da prea multe detalii, fapt care da de banuit.

Prea multe detalii ar putea insemna ca trebuie sa isi faca ordine in gandire pentru a iesi fata curata dintr-o situatie si astfel, cu viclenie, este adusa la suprafata o minciuna complicata drept solutie.

10. Nu ignora adevarul
Este mai importanta sa recunosti o persoana cand iti spune adevarul si cand spune o minciuna deoarece unii oamenii par a minti toata ziua, cand ei de fapt spun adevarul. Cu toate ca suna ciudata, gasind adevarul printre minciuni, te poate ajuta sa intelegi de ce acea persoana minte.



Extra truc: Ai incredere

In general, ne putem alege calea pe care dorim sa o urmam in viata, deoarece lumea este inzestrata cu liberul arbitru. Daca alegem o cale suspicioasa, viata nu va fi prea placuta, dar daca alegem calea increderii, viata va fi mai frumoasa dar uneori vom fi prea preocupati de ceea ce se intampla in aceasta lume.

 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oltean pe 21 Mai 2016, 16:21
    opinie

    a fost o emisiune pe un post(cred ca pe history) si mincinosii au anumite reactii date de organism involuntare.

    0
    0

  • ovidiu33b pe 16 Iun 2015, 20:59
    buna

    chiar daca e mincinos profesionist tot cade

    0
    1

  • Ghijura Bogdan pe 5 Mar 2015, 06:23
    Nu este chiar asa...

    cei care au mai exersat sa minta...poti sa fi tu psihologul psihologilor...ca nu il mai demasti..

    0
    0

  • Cristi pe 12 Mar 2014, 11:15
    pentru angela

    spunei sa nu te mai minta prin fatza .. sa te minta prin spate macar ca asa nu mai suferi :)) nu inteleg dc va langeti ca niste muieri fricoase cand voi mintiti mai mult ca barbati .. am avut o gramada de fete .. dar ca asta ultima nu era nici una (atat de mincinoasa) ma chinuiam eu sa mint dar nu aveam adversar :))

    1
    1

  • cristi pe 12 Mar 2014, 11:11
    pentru cristina al doilea comentariu

    o femeie nu poate fi mintita , pentru ca imendiat vede , ea crede ca minte barbatu si atunci cand zice adevaru .. pentru ca asa vrea femeia .. oricum pe voi nu va poate multumeste nimeni nici macar voi :)) daca tu ai o relatie de 6 ani cum de mai esti cu el ?:)))=)) eu cred ca tu il minti mai mult ca daca te mintea el nu mai erai cu el ;) fi serioasa femeie ..

    2
    1

  • Szabolcs pe 8 Feb 2014, 02:46
    In legatura cu privitul in ochii

    Sunt persoane care nu te privesc in ochii si va si spun si de ce nu o fac.Daca o persoana are defect la ochii ,nu se va uita niciodata in ochii tai mai mult de o secunda si daca sti sa minti ca la carte nu poti fi prins poate doar banuit.

    5
    0

  • cristina pe 10 Nov 2011, 11:40
    minciuna

    buna. am o relatie de 6 ani si in acest timp sotul meu ma mintit tot timpul si de fiecare data l-am prins si ma minte in fata .nu mai suport minte din orice si nu exista nici macar o zi ca sa nu minta.cand i se spune adevaru tot el ma contrazice ca nu e asa si chiar i-am adus si dovezi ca minte dar tot el se cearta cu mine.relatia mea este intr-o continua minciuna nu mai pot.va rog datimi un sfat

    6
    5

  • angela pe 17 Aug 2011, 22:21
    nu inteleg de ce sunt mintita?

    Buna!Ma numesc Angela si am o relatie de 2 ani si cateva luni si nu inteleg de ce sunt mintita de prietenul meu...ma minte pe fata....de parca as fi un copil de 2 ani.Macar de m-ar minti in momentul care eu nu vad dar ma minte la faze care eu particip si nu inteleg de ce!Cine il vede si nu il cunoaste il crede asa cum l-am crezut eu pana nu l-am prins de o groaza de ori ca ma minte pe fata!Un sfat daca se poate.Multumesc

    3
    6

  • Calyope pe 10 Mar 2011, 19:11
    plagiat

    Stimata doamna Larisa Gheorghe...mi-ar fi placut sa citesc ceva NOU, nu preluat din vorbe ale unor minti ilustre si supra recunoscute in PR precum Marsha Petre Sue. "Oameni toxici" reprezinta un deliciu de carte si i-as recunoaste cuvintele oriunde. Singurul lucru care va apartine este introducerea care este plina de virgule puse aiurea si cuvinte prost alese. apoi...preluarea este una total eronata. Microexpresia dureaza 1/4 dintr-o secunda, nu 25 de secunde !!!!! Macar daca plagiezi, fa-o cum trebuie!

    6
    1

  • Cristian pe 2 Sep 2010, 22:18
    Ce penibil

    RF Comentariu tau este cel putin penibil. Toata lumea minte! Deci cine nu accepta? Toata lumea? Sunt oameni care sunt sau nu de acord,asta nu ii face mincinosi. Sunt anumite microexpresii pe care muschii le provoaca involuntar dar trebuie sa fi foarte bine pregatit pentru a observa fiecare microexpresie si sa sti ce rezulta din ea.

    1
    2

  • eu pe 20 Sep 2009, 13:28

    Persoana care a scris asta ar trebui sa citeasca mai mult. Microexpresiile draga/dragul meu nu sunt prezente pentru 25 de secunde, ci pentru mai putin de o secunda. Documenteaza'te nitel si dupa reciteste ce ai scris. Iar punctul 8 este cel putin neadevarat, un mincinos din contra nu incearca sa evite privirea interlocutorului ci se uita in ochii acestuia tocmai pentru a fi convingator. Mda, ma bucur ca informatia data de voi este corecta.

    6
    1

  • diana pe 23 Mar 2008, 10:47

    Mai este si limbajul mainilor pe care daca il recunosti iti dai seama imediat daca persoana te minte sau nu...

    4
    0

  • larisa1985 pe 17 Mar 2008, 12:45

    Poate ca sotul tau este o persoana destul de timida si comunica destul de greu. Tu cand te straduiesti sa iti dai seama ce vrea sa spuna, de fapt, in dai o mare mana de ajutor... adica il ajuti sa se exprime. Incearca sa iti cunosti sotul mai bine, incerca sa ai incredere in persoane pana iti demonstreaza contrariul. Nu cred ca ai dpri sa stati cretati fiindca el are o problema de exprimare, iar tu esti "scenarista". Mare grija si fericire, daca va iubiti.

    1
    0

  • mirela pe 15 Mar 2008, 15:00
    Raspuns

    Vreau sa stiu mai multe despre subiect, deoarece am un sot in care nu pot sa cred, deoarece nu este clar in tot ce-mi vorbeste si ma face tot timpul ca eu nu inteleg ce spune!! Eu cred ca minte tot timpul!!

    2
    0

  • raluca pe 14 Mar 2008, 10:56
    Pareri

    In legatura cu trucul nr 8, as avea ceva de adaugat poate, aceste stari: neliniste, tulburare, cand nu privesti in ochii persoana cu care vorbesti, privirea in gol , etc, pot fi si stari de emotie, frica de comunicare sau persoane mult mai timide.

    3
    0

  • flori pe 11 Mar 2008, 14:15
    Da si nu

    Slabut articol in comparatie cu capacitatea unor oameni de a minti si a disimul. Cred ca celel mai multe info legate de gesturile care ii tradeaza pe cei care mint le gasim in "Body Language", a lui A. Pease si alte carti de acest gen. Daca vrem sa facem un scurt test pentru a vedea cat de veridic este acest articol sa mintim prima persoana cu care intram in contact... in legatura cu un lucru minor (de ex in loc de ora 5 sa zicem 5.30) si vom vedea ca o facem cu o naturalete extraordinara si fara sa afisam vreunul din tipsurile mai sus numite-cele mentionmate mai sus chiar nu au nicio legatura.

    1
    1

  • RF pe 11 Mar 2008, 09:59
    Adevar si neadevar

    Autoarea articolului are perfecta dreptate, doar numai mincinosi nu accepta acest lucru.

    2
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod