Cum sa previi senzatia de balonare cauzata de menstruatie?

Menstruatia face parte din viata noastra, fie ca ne dorim sau nu acest aspect. Sigur te gandesti ce bine ti-ar fi sa treaca in fiecare luna fara sa te deranjeze si fara sa mai fii nevoita sa simti tot "tacamul": crampele, durerile, senzatia de balonare...
Un fenomen intalnit in majoritatea cazurilor este senzatia de balonare care insoteste ciclul menstrual. Aceasta este cauzata de retentia de apa in organism si poate fi insotita de un disconfort intalnit la nivelul sanilor.

Expertii nu cunosc cu exactitate cauza acesti retentii de apa inainte de aparitia ciclului menstrual, cu toate ca s-au elaborat cateva teorii pana in prezent. Bineinteles ca schimbarile hormonale sunt suspectate a fi implicate in acest proces, insa cercetatorii nu au un raspuns lamuritor.


In ciuda misterului legat de aparitia senzatie de balonare, exista o varietate de posibilitati naturiste care sa ne ajute in preventia ei.

Multe plante au actiune diuretica, ceea ce inseamna ca ajuta rinichii sa elimine apa din organism.


Ceaiul de papadie: remediu temporar impotriva balonarii

2-4 cesti de ceai din frunze de papadie consumate zilnic este un remediu temporar pentru a indeparta senzatia de balonare. Ceaiul nu este tocmai lichidul tau preferat? Nicio problema. In acest caz poti sa-l inlocuiesti cu 2-3 capsule cu frunze uscate de papadie.


Prevenire senzatie de balonare: Fii atenta la deficienta de potasiu!

Lipsa potasiului din organism poate declansa cresterea tensiunii arteriale si retinerea fluidelor in organism.
Consumand alimente cu un continut ridicat de potasiu (fructe si legume) poti reduce senzatia de balonare.


Prevenire senzatie de balonare: Fluctuatiile de greutate nu sunt indicate

O alta problema care merge mana in mana cu retentia apei in organism este slabitul sau ingrasatul in aceasta perioada a lunii. Fluctuatiile de greutate (1-2 kilograme) inregistrate intr-o singura zi nu sunt tocmai neobisnuite in cazul femeilor care retin apa in organism.


Recomandarea specialistilor: 8 pahare de apa pe zi

Specialisti recomanda consumul a cel putin 8 pahare cu apa in fiecare zi.
Este o solutie sanatoasa care ajuta organismul sa lupte impotriva retentiei de apa. Astfel vei asigura un echilibru mineral in organism si vei elimina excesul de sare care favorizeaza retentia apei.


Prevenire senzatie de balonare: Bauturile carbogazoase si alcoolice te baloneaza

Incearca sa limitezi consumul lor, deoarece iti pot inrautati si mai mult starea. De asemenea, este recomandat sa eviti prajelile, alimentele grase, ouale, zaharul si indulcitorii artificiali, graul si alimentele semi-preparate.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabriela pe 8 Ian 2015, 20:42
    de ce ati curge roz cand sunt la menstruatie e prima data cand mise antampla asa

    AS vrea sa stiu de ce ami curge roz cand sunt ma menstruatie e prima data cadn mise intampla asa si inaite sa ami vina am tot vomitat si acuma sunt balonat vreau sa ma ajute cineva daca stie

    0
    0

  • lavinia pe 19 Iul 2007, 21:54
    e normal

    E normalsa se intample asa,mi se pare logic. Corpul retine apa inainte de menstruatie pentru a avea cu ce sa elimine toxinele din corp.Mai rau ar fi daca nu s-ar intampla asa....

    3
    0

  • MARIANA pe 18 Iul 2007, 20:38
    NU STIAM!

    am si eu aceste probleme de fiecare data cind am ciclu dar nu stiiam ca aceasta se intimpla din aceasta cauzu.Iti mulnumesc eva.ro ca ai adus acest subiect la cunostinta mea

    2
    0

  • MAGDA ANDREI pe 14 Iul 2007, 20:14
    DRAGII MEI

    VIATA E MICA SI TREBUIE TRAITA LA MAXIM.SA NU NE CRAMPONAM IN TRBURILE ZILNICE SAU IN BOALA. SA LASAM OBOSEALA SI STRESUL DE ZI CU ZI. IUBITIVA, FACETI DRAGOSTE,IESITI SA VA SIMTITI BINE. O SA VINA VREMEA CIND O SA NE PARA RAU CA A TRECUT VIATA PE LINGA NOI.

    4
    1

  • ota pe 14 Iul 2007, 10:06
    articol excelent

    este o problema frecvent intalnita... si sfaturile citite mai sus sper sa imi foloseasca...

    4
    0

  • magdalena pe 13 Iul 2007, 20:54
    " senzatia de balonare cauzata de ciclul menstrual"

    da ! aveti dreptate nu toate femeile au senzatii de balonare inainte, dupa,sau in perioada cicluil menstrual, cauza de retinere a ,apei si a lenevi rinichi sunt cauzate de dereglari hormonale,ca exemplul ,o femeie care are probleme cu galnda tiroida are automat si probleme menstruale si, simtome cauzate de mestre, cum e si in cazul de fata, durerile de sani, retinerea apei in organism, balonarile urmate de dureri abdominale. deci mai intai consultati un medic ,endocrin pentru rezolvarea acestor cauze.

    0
    0

  • adelina pe 13 Iul 2007, 18:43
    foarte interesant

    marturisesc ca eu fac parte din aceea categorie care...sa spunem k acea perioada a lunii e grozanica,incepand de la dureri insuportabile,mai ales mijlcul k cateva zile inainte,burta in prima zi si intarirea sanilor inainte cu o saptamana...e reusit articolul...pt mine cel putin.am sa incerc cu siguranta.tot ceea ce se poate am aincercat dar ...k rezultate temporare.sper k acum voi pute fi ..linistita.va pup.si multe felicitari pentru acest site.e super.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod