Cum sa previi raceala si gripa in mod natural?

Exista cateva sfaturi pe care le poti urma pentru a te feri de raceala si gripa. In mare, solutiile constau in adoptarea unui stil de viata sanatos.
1. Spala-te pe maini!

De regula, virusii sunt raspanditi prin contactul direct cu persoana deja afectata. De exemplu, daca ai gripa, stranuti in palma si apoi pui mana pe telefon, pe un pahar, etc. gandeste-te ca urmatorul care va atinge suprafata infectata poate contacta virusul. Germenii pot rezista ore intregi - in unele cazuri, chiar si saptamani - si sunt "culesi" imediat de persoana care intra in contact cu ei. Asadar, este recomandat sa te speli pe maini des, iar daca nu ai aceasta posibilitate atunci freaca-ti palmele timp de un minut sau mai mult. Este un procedeu util pentru a preveni o infectie. O alta metoda este sa folosesti servetelele umede sau gelurile antibacteriene.



2. Foloseste o batista cand stranuti sau tusesti!

Cand stranuti sau tusesti, nu-ti acoperi gura sau nasul doar cu ajutorul mainii. Germenii raman pe maini si ii vei transmite foarte usor mai departe. Este indicat sa folosesti ca metoda de bariera pentru raspandirea virusului o batista pe care sa o arunci imediat. In cazul in care nu ai una la indemana, intoarce capul intr-un loc ferit si stranuta/tuseste fara sa pui mana la nas/gura.  


3. Nu-ti atinge fata!

Virusii patrund in organismul tau prin ochi, nas sau gura. Daca atingi fata copilului imediat ce te-ai protejat cu mana de un stranut/tuse este cea mai buna modalitate de a contacta si ei raceala.



4. Consuma multe lichide!

Lichidele purifica organismul, ajutand la eliminarea substantelor toxice si la hidratarea optima. De regula, un adult are nevoie zilnic de 8 pahare cu apa pentru a-si mentine corpul perfect hidratat. Cum iti poti da seama daca ai consumat suficienta apa? In cazul in care urina este aproape incolora, esti bine hidratat. Daca este o culoare mai galbuie, atunci trebuie sa consumi lichide mai multe.
 

5. Sauna te poate ajuta!

Cercetatorii nu cunosc cu exactitate rolul pe care sauna il poate juca in prevenirea unei eventuale raceli, insa intr-un studiu efectuat in 1999 in Germania s-a aratat ca persoanele care s-au dus la sauna de cel putin 2 ori pe saptamani si-au injumatatit riscul de a contacta raceala sau gripa.
O teorie ar fi aceea ca la sauna inhalezi aerul mai cald de 80 de grade Celsius si aceasta este o temperatura prea ridicata care face imposibila supravietuirea virusilor.


6. Aerul curat are un rol foarte important!

Deschide geamul si aeriseste incaperea in care stai. Chiar daca este foarte frig afara, o doza de aer curat iti va intari organismul si-l va proteja de virusi.


7. Consuma alimente care contin fitochimicale!


Substantele naturale din plante vitaminizeaza organismul si il feresc de boli. Asa ca pune-te pe rontait legume si fructe de toate culorile.


8. Iaurtul te protejeaza de raceli!

Potrivit unor studii efectuate s-a constatat ca 1 ceasca de iaurt degresat consumat zilnic poate reduce cu pana la 25% riscul de a contacta o raceala.



9. Renunta la fumat!

Cercetarile arata ca fumatorii inraiti racesc cel mai des si prezinta o forma severa a bolii.


10. Limiteaza consumul de alcool!

Consumul excesiv de alcool distruge ficatul, principalul filtru natural al organismului ceea ce inseamna ca germenii vor ramane mai mult timp in corp. Rezultatul: infectii mai frecvente si complicatii.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • barb violeta pe 19 Oct 2009, 17:51

    foarte bun si educativ articolul.Voi urma toate aceste sfaturi.

    1
    0

  • KOTI RAULA pe 4 Oct 2009, 17:26
    PURIFICATOR DE AER SALIN

    AM DOI COPII SI SE RACESC DES.CUM POT ACHIZITIONA APARATUL?

    0
    0

  • Irina pe 7 Apr 2009, 14:32
    Purificatorul de aer Salin

    Referitor la subiect am descoperit un aparat minune.(aparat de purificat aerul (salin se numeste)este foarte bun pt.copii si nu numai ,in general se recomanda tuturor persoanelor ,aparatul se foloseste pentru afectiunile respiratorii(astm,bronsite,rinite,sinuzite,alergii respiratorii). Mareste rezistenta la raceala si gripa!! Cele mai importante caracteristici ale Purificatoarelor de aer Salin sunt: marirea rezistentei generale a organismului la raceli; actiune generala; desensibilizanta in probleme alergice;

    1
    0

  • liana pe 16 Oct 2007, 10:09
    Sanantate - Primul loc in topul dorintelor

    Sanatatea este cea mai importanta pentru noi toti, chiar daca uneori o trecem cu vederea, si vedem alte lucruri mai importante, fie ele de natura materiala sau spirituala...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod