Cum sa incepi noul an fara kilograme in plus?

Incepe numaratoarea inversa: sarbatorile se apropie cu pasi repezi si cu aceeasi rapiditate se vor aduna si kilogramele, daca nu esti mai cumpatat/a in aceasta perioada. Citeste topul sfaturilor de dieta ca sa nu intrii in noul an cu kilograme mai multe!
Dieta si sarbatorile? Nu prea merge una cu alta! Cand toate tentatiile culinare se vor "plimba" prin fata ochilor tai, te intrebi cum vei reusi sa faci fata acestor provocari. Gandeste-te putin: "mananc tot ce-mi cade la mana si s-a dus de rapa toate eforturile depuse in timpul anului!". Nu aceasta este solutia: trebuie sa fii moderat/a si astfel vei intra in noul an asa cum ti-ai dorit.

Nu te obliga nimeni sa tii dieta si in aceasta perioada! "Din toate cate putin" este solutia care te va lasa sa te bucuri de sarbatori, fara kilograme in plus.


Substituie pe cat posibil grasimile!

Anul acesta incearca sa gatesti cu mai putine calorii, inlocuind inteligent unele alimente.
De exemplu, ai optiunea de a folosi piure-ul de fructe sau iaurtul in locul untului. De asemenea, doua albusuri de ou pot sa inlocuiasca foarte bine un ou intreg. Daca ai planificat niste retete cu branza in compozitie, apeleaza mai degraba la branza degresata.


Nu sari peste mese, ca sa mananci mai mult la cele festive!

Daca te gandesti sa renunti la micul dejun si la pranz, in ideea de a manca mai mult in seara de Craciun sau la petrecerea de Revelion, esti pe drumul gresit. Nu trebuie sa mananci mult, insa putine proteine si fibre nu strica inainte de mesele festive. De exemplu, painea prajita, un ou fiert, un iaurt sau un fruct sunt cateva dintre recomandarile sanatoase.



Fa mofturi!

Daca tot sunt sarbatori si exista unele bunatati culinare care nu se prepara in restul anului, mai degraba alege sa le mananci pe acelea.


Echilibreaza meniul de sarbatori!

Nu uita sa strecori in meniul de sarbatori si alimente bogate in proteine si fibre, cum ar fi: crevetii, biscutii din cereale integrale si fructele. Bineinteles pe acestea le adaugi pe langa bucatile traditionale cu care esti obisnuit/a in fiecare an si fara de care nu simti spiritul Craciunului.


Indeparteaza-te de masa dupa ce ai gustat din toate cate putin!

Dupa ce te-ai infruptat din toate cate putin, indeparteaza-te de masa si discuta cu prietenii.
Nu numai ca vei afla lucruri noi pe care nu ati avut ocazia si timpul necesar pentru a le discuta in timpul anului, dar vei reusi si sa tii in frau poftele culinare.


Consuma mai mult bauturi fara alcool!

Printre paharele cu alcool strecoara si cateva fara alcool. Astfel vei pastra un nivel optim de hidratare si vei rezista pana la finalul petrecerii.


Nu numai mancarea conteaza!

Celebreaza sarbatorile nu numai prin mancare, ci incearca sa mobilizezi intreaga familie pentru plimbari in aer liber sau orice alte activitati care ii multumesc pe toti.


Programul tau de sport nu este in vacanta!

Cu toate ca nu vei reusi sa faci toate exercitiile fizice pe care le faceai de obicei, totusi nu uita sa faci putina miscare in fiecare zi.
Chiar si o plimbare de 30 de minute prin oras, urcatul scarilor sau mersul pe bicicleta te pot pune pe picioare mai bine decat o ora de somn. Arde caloriile consumate, nu le depozita!

Urmeaza cateva dintre aceste sfaturi si vei scapa de stresul kilogramelor in plus. Ele vor ramane acolo unde le este locul: pe masa, nicidecum pe tine!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andreea pe 19 Apr 2009, 17:28
    Asa e

    Vointa sa fie! Si eu "Traiesc,deci ma abtin!"...nu in totalitate...mananc cam ce vreau in limite normale si bineinteles multa apa(imi place;P) si jogging fff mult,pt ca mi se pare foarte relaxant! Aveti niste aricole foarte interesante si nu sunt aberatii! Felicitari!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod