Cum poti slabi dupa nastere?

Sa iei in greutate pe timpul sarcinii este un lucru normal si sanatos. Insa dupa putin timp de la nastere, majoritatea femeilor doresc sa scape cat mai rapid de kilogramele in plus acumulate. Dar, asa cum greutatea ai acumulat-o gradat, este important ca si pierderea kilogramelor sa se faca tot gradat. Daca optezi pentru programe de slabire rapida, acestea vor dauna corpului tau.
Aici vei gasi cateva sfaturi care te vor ajuta sa treci mai usor peste perioada de dupa nastere:
 
1. Alaptatul ajuta. Cea mai buna metoda de a scapa de kilogramele in plus este alaptarea. O cantitate destul de mare de calorii este folosita de corp pentru producerea laptelui pentru copil.
 
2. Nu uita de antrenamente. Nu exista nicio metoda mai eficienta si mai sanatoasa de a slabi precum activitatea fizica. Te va ajuta sa scapi de kilograme, sa lupti impotriva depresiei si sa-ti pastrezi sanatatea.
Inainte de a incepe un antrenament consulta docturul pentru a afla cand este recomandat sa faci sport. De obicei, medicii recomanda un repaus de 6 saptamani de repaus daca ai avut o nastere naturala si 8 saptamani daca ai apelat la cezariana. Pentru inceput te poti inscrie la un curs de yoga, inot sau poti face usoare plimbari si mai tarziu sa treci la exercitii mai solicitante. Gaseste-ti programul de antrenament potrivit si urmeaza-l. Compania prietenilor in timpul exercitiilor te poate motiva.
Asculta muzica preferata in timpul exercitiilor. Poti incepe cu o sesiune de 10 minute, ca apoi sa ajungi la 30 de minute de antrenament. Daca ai ameteli sau probleme cu respiratia in timpul exercitiilor, trebuie sa te opresti imediat.
 
3. Antreneaza-te acasa!

4. Incepe cursuri de yoga sau o alta forma de exercitii pentru corp si spirit;

5. Executa exercitii Kegel (incearca sa opresti fluxul de urina, prin contractia muschilor, timp de 3 secunde, iar apoi elibereaza incet).
 
6.
Mananca sanatos. Incearca sa eviti produsele de la fast - food si deserturile. Consuma paste, salate fara sosuri grase, fructe, cereale, fasole si apa cat mai multa. Fereste-te de carnea rosie (ingrasa mult).
 
7.
Rasfata-te! Nu fii aspra cu tine. Doar ai trecut printr-o perioda dificila: sarcina. Asa ca ai grija de sanatatea ta. Acum esti o persoana ocupata si foarte importanta pentru bebelusul tau. Esti mama. Reintra-ti in forma si simte-te bine in corpul tau. Dar fa acest lucru pentru tine si nu pentru ceilalti.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • diana pe 25 Feb 2011, 19:43
    slabitul

    sunt de acord cu tine danutza...ce fel de dieta atunci cind alaptezi, doar vrei sa ai un copil sanatos. eu la fel aveam 57 kg inainte de sarcina si ajunsesem la 80kg . dupa doua luni dupa nastere am 65 shi nu cred ca vriodata voi ajunge la greutatea pe care o aveam inainte de sarcina.....in plus acum am shi niste vergeturi pe burta shi piceioare :(( shi tare as vrea sa scap de ele..tie RAMI iti spun ca cit de tare nu teai starui sa skapi de surplusul de piele de pe burta oricum va raminea ceva.

    0
    0

  • danutza pe 20 Oct 2009, 21:42
    e greu

    aveam inainte de sarcina 57 de kg.inainte de a naste ajunsesem la 86 :( .acum,la doua luni de la nastere,cantaresc 75 de kg.intotdeauna am pus mare pret pe felul in care arat,si pt. mine e groaznic sa ma privesc in oglinda...si putinele exercitii pe care le fac nu prea ma ajuta.si ce dieta sa tin cand imi alaptez printesa?cum sa facem fetelor sa fim si mamici si atragatoare?adevarul este ca nici timp si nici ambitie nu prea am :(

    2
    0

  • doina pe 8 Dec 2008, 18:44
    Sanse mici

    Chiar foarte greu sa slabesti dupa nastere parerea mea. Am alaptat 1 an si 2 luni si mai rau m-am ingrasat. Am slabit abia dupa ce nu am mai alaptat 11 kg dar pe care usor le pun la loc. Sincer e foarte greu sa slabesti si cert e ca trebuie sa ai si vointa ceea ce mie imi lipseste.

    3
    0

  • RAMI pe 6 Iun 2008, 16:18
    SLABIREA DUPA NASTERE

    SUNT DE ACORD CU SFATURILE DATE DAR CEL MAI MULT MA INTERESEAZA CE TREBUIE SA FAC PT. A NU RAMANE CU BURTA IMEDIAT DUPA NASTERE.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod