Cum poti reveni la programul de antrenament dupa sarbatori

Dupa ce ai gustat din toate mancarurile delicioase ce s-au aflat din belsug pe masa in timpul sarbatorilor, ti se pare putin cam greu, daca nu chiar imposibil, sa-ti reintri in forma si sa-ti reiei activitatile obisnuite.

Dupa ce ai gustat din toate mancarurile delicioase ce s-au aflat din belsug pe masa in timpul sarbatorilor, ti se pare putin cam greu, daca nu chiar imposibil, sa-ti reintri in forma si sa-ti reiei activitatile obisnuite. 

 

Sa revii la programul de antrenament este cea mai dificila parte, daca l-ai intrerupt pe perioada sarbatorilor. Daca insa l-ai continuat, bravo tie!

Pentru cei care au fost mai lenesi de sarbatori, reluarea antrenamentelor presupune mai mult efort de depus. Daca te-ai antrenat in mod constant si ai facut o pauza de o saptamana sau doua, vei observa ca nu este deloc usor sa revii la programul obisnuit. S-ar putea sa fii nevoit sa faci cateva schimbari in programul de antrenament, pentru ca exercitiile care atunci ti se pareau usoare, acum vor deveni dificile.

Insa, nu te descuraja! Acest lucru se intampla tuturor persoanelor care fac pauze din antrenamentele regulate. Tine minte ca trebuie sa-ti reconstruiesti rezistenta. Nu uita sa faci incalzirea inainte de fiecare antrenament, astfel vei preveni accidentarile, si sa consumi cat mai multa apa pentru a-ti pastra corpul hidratat. Nu va trece mult timp pana vei reveni la forma in care erai inainte de sarbatori.  


Sport pentru sanatate

Intr-o societate in care toti isi doresc sa slabeasca rapid, necontand metodele folosite, "antrenament" a devenit un cuvant care ne sperie. Pentru multi dintre noi, antrenamentele fizice sunt asociate unor activitati plictisitoare, care nu ofera nicio placere. De obicei este ceva ce facem, insa nu cu placere, sau ceva ce evitam total.

Aceasta mentalitate trebuie schimbata. Nu te gandi la activitatea fizica ca la o activitate obositoare si neplacuta. Incearca sa gandesti pozitiv si sa asociezi cu activitati placute (ca atunci cand erai copil si obisnuiai "sa iesi la joaca")

Un stil de viata sanatos inseamna schimbarea obiceiurilor "distructive" in unele sanatoase pentru corpul si mintea ta. Nu poti face un obicei din a te antrena daca programul contine activitati neplacute. Daca nu-ti place banda rulanta de la sala de gimnastica, scoate-ti catelul si faceti o plimbare prin parc. Nu-ti plac exercitiile de aerobic? Atunci poate ti se pare distractiv dansul. Iar daca joggingul ti se pare plictisitor, poti incerca rolele sau patinele.

Important este sa gasesti o activitate placuta si sa faci din aceasta un obicei, unul sanatos.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod