Copiii vor fi vaccinati impotriva gripei AH1N1 doar cu acordul parintilor

Vaccinarea impotriva gripei AH1N1 a copiilor din unitatile de invatament se va face doar daca parintii isi vor da acordul, iar in cazul gravidelor se face la cerere. Campania de vaccinare va incepe la 1 decembrie.
Vaccinarea copiilor nu este obligatorie, parintii sunt cei care hotarasc. In cazul studentilor si a gravidelor, acestia vor putea opta daca vor sau nu sa fie vaccinati. Acesta este anuntul facut de secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, prof. dr. Geza Molnar.  

In afara de prescolari, elevi, studenti si gravide, care vor fi vaccinati gratuit, cu prioritate vor fi vaccinate si persoanele care lucreaza in domenii ca: medico-sanitar, aeroporturi sau aparare.


Aproximativ 4 milioane de romani se vor infecta cu virusul A/H1N1

Pana la sfarsitul anului, Institutul Cantacuzino va produce aproximativ 5 milioane de doze de vaccin impotriva gripei AH1N1, suficiente pentru vaccinarea a 25% din populatia tarii.

"Estimam ca, in total, 4 milioane de romani se vor infecta cu virusul A/H1N1, insa vom avea suficiente doze de vaccin si de antivirale.
Vor fi cinci milioane de doze in prima transa de vaccin, pana la sfarsitul anului, dupa care Institutul Cantacuzino va produce lunar, un milion de doze"
, a declarat prof. dr. Geza Molnar.

Conform OMS, vaccinul impotriva gripei AH1N1 prezinta aceeasi siguranta ca si vaccinurile impotriva gripei sezoniere, avand efecte secundare asemanatoare.


Vaccinul va fi gata in noiembrie
 
Conform calendarului transmis de  Institutului de cercetare-dezvoltare pentru Microbilogie si Imunologie "Cantacuzino", la sfarsitul lunii octombrie vor fi finalizate primele serii de vaccin, urmand ca pe 21 noiembrie, Agentia Nationala a Medicamentului sa elibereze autorizatia de punere pe piata.
Dupa aceasta data se va putea trece la vaccinarea propriu zisa a categoriilor cu risc.

Vaccinul va purta numele de Cantgrip si va fi distribuit numai in retea inchisa, in cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii, campanie care va debuta in luna decembrie.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sanatatii, pana in prezent in tara noastra au fost inregistrate 333 de cazuri cu gripa porcina. Specialistii avertizeaza ca incidenta bolii va creste semnificativ odata cu racirea vremii.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lo pe 17 Oct 2009, 16:57
    vaccin

    Parerea mea este ca aceste vaccinuri sunt chiar sursa imbolnavirilor si este perfect adevarat.

    0
    0

  • emma pe 29 Sep 2009, 18:32
    intre bine si rau

    http://apologeticum.wordpress.com/2009/09/26/caz-incredibil-sute-de-soldati-americani-victime-ale-vaccinului-impotriva-gripei-porcine/

    0
    0

  • marinica fara frica pe 29 Sep 2009, 00:24
    virus

    Asa e, de la inceput se si estimeaza cam citi vor deceda,da de unde atita precizie? cred k mailul ala are ceva simbure de adevar,k prea se stie cum va circula cam citi se vor imbolnavii?In tarile asa zise civilizate nu se mai face atita campanie ,de ce doar numai in cele cu rol de bananier k mexic, romania,etc.de ce la bruxelles nu se face k in romania, si slava domnului acolo sunt cei mai multi bolnavi cu boli grave genetice?Oare nu e chiar adevarat k suntem decimati pt. k suntem SANATOSI SI REZISTENTI SI IN SARACIA NOASTRA MINCAM NATURAL SI NU CU TOATE PROSTIILE INVENTATE DE EI ? Iar acum sunt invidiosi si vor sa ne puna la pamint.DA NOI SUNTEM AICI DE VEACURI SI ASA VOM RAMINE,Chiar daca din cind in cind batem pe la porti straine sa ni se dea cite o mina de ajutor, AICI VOM RAMINE SI MORTI VOM APARA PAMINTUL ASTA DE VOI IL RIVNITI.PUTETI OMORI MII DAR VOR VENII MII IN URMA CHIAR DE VRETI,CHIAR DE NU VRETI.Si nu sunt un paranoic patriot retard. Nu . Sunt un vasnic cetatean ce spera k poporul asta se va trezi din letargie si va spune odata hotarit GATA,AJUNGE , VEDETI-VA DE DRUM VOI CE DORITI PIEIREA MEA. SI RAZBUNAREA VA FII PE MASURA URII ARATATE FATA DE NOI.Credeti cu tarie in asta si REZISTATI ASA CUM FACEM DE SUTE DE ANI.

    0
    0

  • Dana pe 27 Sep 2009, 18:28
    virusul asta nou

    Hai fiti seriosi! De unde apar estimarile ca se vor infecta 4 mil de romani? Din ce? Poate chiar din vaccin...altfel de unde sa apara peste noapte infectarea asta? Si cum fac "expertyii nostri" vaccinul? Din ce? Cind nici vaccinurile uzuale dau niste reactii de sa innebunesti? Deocamdata va fi "la cerere":)))) sa vedem cind va fi obligatoriu si se vor plati amenzi daca nu-l vom face:))))... asa cum e in USA si in alte tari... Vreti sa va trimit mail-ul care circula peste tot, ca de fapt se decimeaza populatia Romaniei? Asta se vrea sa devenim "cordonul sanitar al Europei"?

    0
    0

  • GEORGETA FLORENTINA pe 27 Sep 2009, 17:54
    Ce efecte secundare are acest vaccin Cantgrip?

    Doresc sa stiu daca un copil este vaccinat antigripal , dupa ce perioada se poate vaccina cu Cantgrip si daca pot aparea efecte secundare dupa cele doua vaccinari si care ar fii ele?

    0
    0

  • viola pe 27 Sep 2009, 12:50
    gripa nord americana!

    sunt total impotriva acestui vaccin, totul este o mare facatura!

    0
    0

  • ema pe 26 Sep 2009, 17:49
    ar fi f bine daca

    acordul parintilor pt vaccinarea copiilor ar trebui dat in scris. Asta ca o masura de siguranta ca nu iti trimiti copii la scoala si te trezesti ca vin vaccinati acasa pt ca invatatoarei sau dirigintei i s-a parut ca parintii si-au dat acordul

    0
    0

  • andreea pe 26 Sep 2009, 11:46
    Ce gripa???

    Eu am doar 15 ani si nu accept ca sa mi se faca vaccinul...Aceasta boala este intentionata..este produsa de cineva ..este"fabricata" asa cum a fost si cu gripa aviara..mai urmeaza gripa animala ..sau cine stiu eu ce gripe mai inventeaza..Nu sunt de acord sa imi injecteze in corp o substanta care nu are ..nici o legatura.....(aceasta este parerea mea si imi asum responsabilitatea)..multumesc

    0
    0

  • soussi alina pe 26 Sep 2009, 10:40
    buna ziua!

    ESTE EFICIENT SI PT. ELEVI,FIIND EXPUSI LA IMBOLNAVIRE MAI RAPIDA.CHIAR SI PT. PRESCOLARI.E ABSOLUT NECESAR VACCINAREA,IAR PARINTII AR TREBUI SA INTELEAGA CE URMARI POATE AVEA ACEASTA GRIPA PORCINA ASUPRA COPILULUI LOR.

    0
    0

  • adam pe 26 Sep 2009, 03:55
    4 milioane de romani, serios??

    as vrea sa vad mai multe calificative in spatele unor asemenea declaratii: cum stim noi exact cati romani se vor imbolnavi de gripa??? si exact e ramura asta e gripei?? pe baza sporilor importati de Romania??

    0
    0

  • diana pe 26 Sep 2009, 03:53
    Fereste-ne Doamne!

    domnilor, nu exista nici-o gripa doar statistici care sa ne vada vacinnuri si sa justifice banii aruncati in vant de ministerul sanatatii. noi murim in spitale din lipsa medicamentelor de baza si ne preocupam de boli inventate comercial. hai sa fim seriosi. nu va lasati vacinnati cu vacinuri facute pe banda rulanta si aprobate in 7 zile fara experimente, de fapt noi toti vom fi experimentul national. la fel ca vaccinul pentru fete...AAAA! ROMANIE DRAGA CE AI AJUNS!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod