Contraceptiv de urgenta: o singura pilula

Un nou contraceptiv de urgenta s-a lansat pe piata farmaceutica din Romania. Este comercializat sub forma unei singure pilule si se elibereaza fara prescriptie medicala femeilor cu varsta de peste 18 ani.
Lansat de compania Richter Gedeon, Escapelle are o eficienta foarte ridicata, de 95%, daca este administrat in primele 24 de ore de la producerea contactului sexual neprotejat sau de la esuarea metodelor de contraceptie utilizate.

"Avantajul acestui contraceptiv consta in faptul ca pilula se administreaza intr-o singura doza, evitandu-se astfel erorile care puteau surveni datorita sistemului complicat impus de metodele existente pana in prezent. De asemenea, dorim sa mentionam ca eficienta Escapelle este cu atat mai ridicata, cu cat intervalul dintre contactul sexual neprotejat si administrarea pilulei este mai redus, motiv pentru care ne-am concentrat atentia catre acest aspect facand posibila administrarea produsului fara prescriptie medicala", a declarat Viorel Titei Product Manager Richter Gedeon.

De asemenea, Escapelle poate fi administrat ori de cate ori este necesar, fara a proteja insa pacientele de diferitele infectii care pot fi contactate in timpul unui act sexual neprotejat si fara a substitui metodele traditionale de contraceptie.


Escapelle contine 1,5 mg levonorgestrel si a fost dezvoltat in concordanta cu recomandarile Consortiului International pentru Contraceptie, bazate pe cercetari efectuate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Produsul este disponibil in farmacii la pretul de 55 RON.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod