Ciocolata neagra ne tine departe de doctori

In ultimii ani, tot mai multe cercetari au demonstrat ca ciocolata neagra este mai eficienta chiar si decat unele medicamente. Singura conditie este ca aceasta sa aiba peste 60% cacao.
8 motive sa consumi ciocolatat neagra:

1. Reduce tensiunea arteriala

Flavonoizii din cacaua ajuta la normalizarea tensiunii arteriale si la scaderea colesterolului. S-a demonstrat ca ciocolata neagra este aproape la fel de eficace ca si medicamentele antihipertensive, deoarece nu numai ca reduce tensiunea dar scade cu 20% riscul unui atac de cord, cu 10% si cu 8% riscul mortii premature.


2. Imbunatateste circulatia sangelui catre creier

Datorita flavonoizilor din cacao, vasele de sange din creier se dilata si permit patrunderea unei cantitati mai mari de sange si implicit de oxigen.
In consecinta, cand consumam ciocolata neagra ajutam creierul sa lupte cu oboseala, insomnia sau imbatranirea. Flavonoizii se mai gasesc si in vin, ceai verde sau afine.


3. Imbunatateste starea de spirit

Feniletilamina, o substanta chimica secretata de creier, care se gaseste si in ciocolata, induce o stare de euforie si excitatie asemenatoare cu cea din timpul preludiului.


4. Imbunatateste nivelul zaharului in sange

Se datoreaza tot flavonoizilor. Cu cat ciocolata este mai bogata in cacao, cu atat contine o cantitate mai mare de flavonoizi.
Un studiu italian arata ca ciocolata neagra bogata in flavonoizi reduce riscul de diabet.


5. Reduce riscul de atac de cord

Potrivit unui studiu american cateva patratele de ciocolata neagra consumate in fiecare zi reduce cu 50% riscul unui atac de cord. Studiul a demonstrat ca sangele se coaguleaza mai greu la oamenii care mananca ciocolata.  


6. Lupta cu oboseala

Un studiu britanic arata ca adultii, care sufera de sindromul oboselii cronice si mananca zilnic, timp de aproape o saptamana, in jur de 50 de grame de ciocolata, cu un continut de cacao de 85%, nu se mai simt obositi.


7.
Creste colesterolul “bun” si il scade pe cel “rau”

Acest beneficiu se datoreaza in special antioxidantilor, care reduc riscul bolilor cardiovasculare.


8. Reduce tusea

Un studiu britanic arata ca o substanta din cacao poate fi mult mai eficienta impotriva tusei chiar si decat un medicament. Pe deasupra aceasta nu are efecte secundare cum se intampla in cazul medicamentelor.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vali pe 12 Mai 2008, 14:05

    Cred ca e foarte la indemana oricui vrea sa manance sanatos.

    0
    0

  • diana pe 22 Dec 2007, 18:41
    Este asa ceva?

    Exista vreo cicolata care sa aiba un continut slab de grasimi ? Am auzit ca ciocolata neagra nu ingrasa ...este doar un mit??

    0
    0

  • Cleopatra pe 14 Dec 2007, 09:22
    Ciocolata neagra-favorita mea

    Nu stiam ca are atatea efecte benefice asupra organismului. Ma bucura foarte mult pentru ca ciocolata neagra este favorita mea.

    0
    0

  • IRINAMACAI54@YAHOO.COM pe 12 Dec 2007, 18:22
    Cioacolata neagra

    As avea si eu o intrebare: daca pot consuma ciocolata neagra desi am probleme cu inima, hipertensiunea imi oscileaza? Va multumesc.

    0
    0

  • macai irina pe 12 Dec 2007, 18:07
    Despre ciocolata neagra

    As vrea sa intreb ca as putea folosi si eu ciocolata neagra? Am probleme cu tensiunea, care oscileaza, si ingeneral sufar de afectiuni cardiace. Adi am insuficienta mitrala GR.II.

    0
    1

  • Lavinia pe 11 Dec 2007, 19:32
    Ciocolata neagra

    Se spune ca ciocolata in general apara dintii de carii, chiar daca noi de copii stiam ca dulciurile in general ingrasa si strica dintii. Cu cat are mai multa cacao, ciocolata are mai putin zahar si deci nu ingrasa.

    0
    0

  • lavinia nitu pe 11 Dec 2007, 13:23
    Ciocolata neagra

    Ce bine ca are atatea parti bune, totusi ce puteti spune despre efectul ei asupra greutatii corporale? Asupra dintilor? Astept raspuns. Multumesc.

    0
    0

  • ioana pe 11 Dec 2007, 10:03
    Ciocolata

    Dar ma intreb: nu cumva o sa creasca kilogramele in plus, cunsumand ciocolata neagra?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod