Ce trebuie sa mananci pentru a lupta impotriva depresiei?

In prezent, depresia constituie o problema serioasa si afecteaza un numar foarte mare de persoane. Multe dintre aceste persoane sunt ajutate de medicamente, consultare, terapie dar si schimbarile din stilul de viata pot fi de folos in lupta impotriva depresiei.
Ce provoaca depresia? Cauzele pot fi de natura genetica sau pot rezulta dintr-un dezechilibru hormonal. Poate aparea din cauza unui eveniment care te-a marcat si din cauza stressului. Stiai ca persoanelor care sufera de depresie le sunt recomandate vitamine si minerale?


Acizi grasi Omega - 3

Conform studiilor efectuate, acizii grasi Omega - 3 au un mare efect in alungarea depresiei. Cum poti creste consumul de Omega - 3? Somonul, tonul, macroul si alte tipuri de peste iti pot asigura necesarul de Omega - 3.
Doctorii recomanda consumul de peste de 2 - 3 ori pe saptamana, iar alti doctori recomanda capsule cu ulei de peste.  


Vitamina E

Desi inca nu se cunoaste motivul exact se pare ca multe persoane care sufera de depresie au si un nivel scazut de vitamina E. Daca iti doresti mai multa vitamina E o mica plimbare la piata iti poate fi de folos. Ce ar trebui sa cauti? Broccoli, spanac, mango, unt de alune si alune, avocado, stafide si diferite seminte si nuci. Vitamina E te ajuta si in prevenirea cancerului, cataractei si a bolilor de inima.


Vitamina B3 (Niacin)

Lipsa vitaminei B3 poate contribui nu doar la aparitia depresiei dar si a psihozei, dementei si a letargiei mentale.
Carnea, pestele, fasolea, cerealele integrale sunt o buna sursa de vitamina B3. Aceasta vitamina poate fi inlocuita cu acidul tryptofan. Pe acesta il poti gasi in lapte, oua, orez si linte.


Ce altceva te poate ajuta in lupta impotriva depresiei?


Ce alte schimbari ai putea face in stilul de viata pentru a putea scapa de depresie? Incearca sa ai parte de 5 - 6 mese pe zi in locul tipicelor 3. Pastreaza alimentele mentionate mai sus la indemana, cat mai accesibile. Limiteaza consumul de cofeina si de sucuri carbogazoase.
Chiar daca pentru un moment te vei simti plin de energie, starea pe care o vei avea dupa este una de oboseala si agitatie. Evita alimentele procesate si opteaza pentru fierberea legumelor si coptul, fierberea si prajirea carnii. Poate ca aceste procese necesita mai mult timp, dar beneficiile merita efortul.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pina perescu pe 21 Oct 2007, 09:16
    ce trebuie sa mincam pentru a lupta impotriva depresiei

    pentru o zi mai buna {fara frica de situatii neprevazute}lipsuri de toate felurile recomand exercitii de autocontrol mental insotite de mincare calda si de ce nu mamaliguta calda are efecte calmante asupra organismului

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod