Ce trebuie sa manance barbatii pentru a fi mai fertili?

Expertii sunt de parere ca infertilitatea barbatilor reprezinta cauza a jumatate din problemele pe care le intampina cuplurile in conceperea unui copil.
Dintre factorii care pot afecta fertilitatea barbatilor, face parte si dieta alimentara. Conform prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, barbatii trebuie sa urmeze o dieta alimentara sanatoasa care sa asigure o "circulatie sanguina buna si o functionare buna a gonadelor glandelor endocrine".

Iata cateva alimente, pe care prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi le recomanda barbatilor.


Carnea

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi recomanda "carnea, in special carnea rosie sau carnea de vanat". Carnea contine foarte multe substante, dintre care si grasimi bune care sunt considerate precursori de hormoni si ofera vitalitate.


Ouale

Ouale fac parte dintre alimentele pe care specialistul le recomanda barbatilor care isi doresc copii. Pe langa faptul ca fac parte dintre afrodisiace, oualele contin si proteine de foarte buna calitate.


Pestele gras

Pestele gras contine o cantitate de omega 3, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rau"). Pe langa faptul ca ajuta la mentinerea calitatii spermei, consumul de somon ofera si energia necesara oricarui barbat a carei dorinta este sa procreeze.


Fuduliile

Fuduliile reprezinta un alt aliment pe care prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi il recomanda barbatilor tineri, datorita continutului crescut de testosteron.


Fructe si legume


Consumul de fructe si legume ajuta la mentinerea unei stari bune de sanatate a sistemului cardio-vascular, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi amintind ca "atat fructele cat si legumele trebuie consumate in stare cruda", pentru a profita de toti nutrientii pe care acestea le contin.

Fructele si legumele de culoare rosie, precum pepenele rosu si tomatele, contin o cantitate mare de licopen. A fost dovedit ca licopenul ajuta la mentinerea unei prostate sanatoase, iar unele studii efectuate arata ca acesta poate reduce riscul de cancer de prostata. Iar o prostata sanatoasa ajuta la producerea unei sperme sanatoase.

"Atat pentru a obtine performante sexuale cat si de reproducere, avem nevoie de un corp cat mai sanatos", ne explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Iar pentru un corp sanatos, dieta alimentara joaca un rol important.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ION ION pe 11 Dec 2008, 19:26
    Barbati fertili

    Depinde de organism. Cred ca este frectie cu diana la piciorul de lemn.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod