Ce este terapia prin lumina?

Daca depresia sezoniera este o problema pentru tine sau daca pur si simplu nu ai foarte multa energie in aceste zile, raspunsul acestor probleme ar putea fi terapia prin lumina (fototerapia).
Aceasta terapie are la baza cutii luminoase, care transmit ochilor tai o cantitate de lumina suficienta pentru a obtine mai multa energie. Unele persoane accepta aceasta terapie fara s-o inteleaga, in timp ce altele o considera o prostie, dar fara sa incerce s-o inteleaga.

Aceste cutii speciale, folosite corect, reprezinta o buna sursa de lumina si te pot ajuta sa scapi de depresie si sa capeti mai multa energie in lunile de iarna lipsite de soare.

Specialistii declara ca depresiile sezoniere si senzatiile de oboseala cu care multe persoane se confrunta, sunt cauzate de simpla lipsa de lumina de care ochii au nevoie.

Glanda pineala, localizata in spatele ochilor, produce o substanta chimica numita melatonina, care ne da senzatia de oboseala (aceasta poate contribui si la alte afectiuni precum ADHD).
Aceasta substanta este produsa cand retina nu primeste lumina.

Odata cu trecerea timpului, am evoluat, iar omul modern petrece 8 - 10 ore la birou, spatii inchise, care nu ofera cantitatea sufienta de lumina. Iar lipsa de lumina duce la producerea de mai multa melatonina si astfel apar afectiunile sezoniere precum depresie sau oboseala.

Terapia prin lumina ajuta la evitarea aparitiei acestor afectiuni. Cutiile speciale ofera suficienta lumina, inlocuind lumina soarelui de care ai atat de mare nevoie, si impiedica corpul sa produca prea multa melatonina.

Majoritatea acestor cutii speciale sunt insotite de instructiuni clare, care te vor ajuta sa organizezi o sedinta corecta de terapie prin lumina.
In mod normal, trebuie sa privesti la aceasta sursa de lumina 15 - 30 de minute in momentele zilei in care, de obicei, te simti obosita. Nu trebuie sa faci excese.

Opteaza pentru lumina standard in locul celei albastre. Te ajuta mai mult, corpul tau fiind deja obisnuit cu ea.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • miki pe 5 Nov 2007, 22:53
    interesant

    vreau sa aflu mai multe detalii pt k si eu ma simt f obosita in aceasta perioada...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod