Ce este Spinning-ul?

Spinning-ul este o activitate aerobica care se poate practica in grup sau singur, cu ajutorul unei biciclete statice, studiata in prealabil de un instructor de sport.

Acesta se practica intr-o sala de fitness in care se gasesc aliniate 20-30 de biciclete stationare si este nevoie de un instructor de specialitate.

Spinning-ul combina tehnica pedalatului cu cea a concentarii care se incruciseaza cu basii muzicali.

Obiectivul este sa lucrezi fiecare muschi al corpului in sincronizare cu ritmul muzicii.

Spinning-ul a evolutionat in timp, ajungand a se desfasura pe grupe musculare dintr-o parte in alta a corpului incrucisand exercitii de coordonare combinate.


Acest sport antreneaza inima. Este foarte important sa iti gasesti propriul ritm si sa nu pedalezi pana cand ti se face rau.


Sfaturi pentru un antrenament de spinning


Prima faza:  Stretching

Incepi cu exercitii de stretching sau cu intinderi pentru a pregati aparatul locomotor (muschi, tendoane, ligamente) sa faca fata exercitiilor.


Exercitiul principal

Pozitia de plecare in spinning este cea clasica: asezat in sa, cu mainile pe extremitatile ghidonului. Da din pedale in ritmul dictat de muzica, in jur de 30-40 de minute.
Pozitia a doua: in picioare, cu greutatea alternand pe pedale si mainile sprijinite de centrul ghidonului, pedaleaza in jur de 15-20 de minute.


Ultima faza: Stretching

Ultima faza este dedicata tot stretching-ului, atat extreminatilor inferioare cat si partii superioare a corpului.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana pe 13 Nov 2013, 08:07
    Miscarea de orice fel face minuni!

    De cand ma stiu fac sport, de performanta si in prezent de intretinere. Ceea ce pe mine ma tine 100% fit este mersul pe jos, kilometri intregi in fiecare zi si in fiecare sezon.Asa ca indiferent ca iesiti la plimbare, cu bicicleta, rolele, catelul, cit ca faceti miscare in casa dupa filmulete de pe youtube sau va duceti la sala. Faceti fratilor miscare.

    2
    0

  • felisa pe 21 Sep 2011, 11:17
    cred

    si eu ma plimb de o luna prin IOR cu bicicleta si simt ca musculatura piciorului s a schimbat

    1
    1

  • crisstina pe 9 Sep 2011, 11:17
    salut!

    am citit tot felul de articole despre spinning si m-ar interesa si pe mine sa practic acest sport, dar avand in vedere ca eu am picioarele mai groase, mai ales gamba piciorului,as vrea sa stiu daca nu mi se vor ingrosa picioarele si mai tare, tinand cont ca muschii picioarelor sunt cei mai solicitati! ma puteti ajuta cu raspunsuri? multumesc!

    0
    0

  • ioana pe 2 Sep 2011, 02:08
    buna

    si eu fac spinning insa am o intrebare: ati vazut cumva ca picioarele voastre au devenit mai groase? fac aerobic si parca mi-s mai groase ca inainte

    0
    0

  • radu pe 28 Oct 2010, 14:28
    intradevar

    Daniela cucolea cumva?! Foarte bun spiningul intradevar si eu m am apucat de 3 saptamani......

    4
    0

  • Daniela pe 30 Sep 2010, 01:08
    f bun spinningul

    Fac spinning de cateva luni la Daimon Club,este langa Polivalenta. O sala foarte bine dotata,intretinuta,instructor bun si un colectiv minunat. avem o echipa foarte misto si venim numai de drag. rezultate excelente : eu dau jos aproape 1000 de calorii pe sedinta.Ore sunt in fiecare zi,dar eu fac de 2 ori pe saptamana.Recomandat este de 3 ori pe saptamana,nu mai mult.

    0
    2

  • gina pe 26 Sep 2009, 01:20
    tare

    cea mai tare metoda de a pierde din gtasime

    1
    0

  • SORIN BELTECHI pe 12 Aug 2009, 13:27
    INCERCATI INDOORWALKING

    MULT MAI SIGUR INDOORWALKING ,MAI PUTIN STRESANT PENTRU ORGANISM SI DA POSIBILITATEA TUTUROR INDIFERENT DE KG SA PRARACTICE si fara echipament special

    1
    0

  • Ana pe 16 Oct 2008, 23:29
    Echipament spinning

    Mi-am luat de pe bikewear.ro o pereche de pantaloni cu bazon si un tricou foarte dragut pentru spinning.

    1
    0

  • ioana pe 24 Oct 2007, 10:36

    Unde gasesc un loc in Bucuresti unde se practica Spinning-ul? Duc o viata sedentara, acasa- serviciu (pe drum in masina)la serviciu cu fundul pe scaun. Simt lipsa sportului! Va rog sa ma ajutati cu o adresa, un numar de telefon al unei sali in care se practica spinning-ul !!!

    2
    0

  • Pusa Oancea Zis Bibipusa pe 22 Oct 2007, 13:25
    Coincidenta sau intuitie?

    Practic spinning-ul de 4-5 ani fara sa stiu cum se numeste si ma simt ft.bine.Imi ajuta la artroza si al scoioza, imi mentin conditia fizica ,buna dispozitie si crez noi miscari.Este foarte necesar util ,si benefic varstei 60-70 si.. ani.in timpul pedalatului mental imi amintesc itinerarii parcurse in tinerete.Superba miscare!!!

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod