Cand solicitam sfatul medicului in cazul sinuzitelor?

O persoana ar trebui sa mearga la doctor cand durerea, care se simte in partea superioara a fetei, este insotita de o congestie nazala. Totodata, respiratia se realizeaza cu greutate si simt dureri dentare, cu toate ca nu are probleme de acest fel.
Febra nu este considerata un simptom al infectiei sinuzale. O persoana, care trece printr-o simpla congestie cu febra nu foarte accentuata probabil are gripa si s-ar putea sa nu aiba nevoie de medicamente speciale sau de antibiotice. Aceste persoane se confrunta cu sinuzita numai din momentul in care incep sa prezinte si dureri faciale sau de cap.

Ideal este ca medicul sa trateze sinuzita in faza incipienta; nediagnosticata si netratata complicatiile sinuzitei pot duce la aparitia unor probleme grave de sanatate, care se pot termina prin moarte.



Complicatii care necesita un tratament de urgenta:

1. Dureri de cap, febra si piele moala si umflata pe sinusul frontal pot indica o infectie a osului frontal. De obicei, aceasta compliactie este specifica numai in cazul copiilor.
2. Pleoape umflate si infectie a alveolei denatare poate rezultate de la infecti sinuzala etmoida. De asemenea, febra este unul din motivele care agraveaza afectinea. O persoana cu aceasta infectie isi poate pierde abilitatea de a misca ochii, care in timp poate ajunge la orbire.

3. Sinuzita etmoida sau frontala poate, de asemenea, sa duca la formarea coagularii sangelui pe suprafata sinusului, in partea frontala si in centrul fetei. Simptomele pot fi similare cu infectia alveolei dentare, la care se adauga pupile rigide si dilatate. De obicei, in aceste conditii sunt afectate ambele parti ale fetei.
4. Daca o persoana trece printr-o perioada de schimbare a personalitatii, care se manifesta cu dureri de cap, si alterneaza constiincios cu probleme virale sau sinuzite , acesta infectia se poate intinde la creier.
Ceea ce ar putea sa urmeze este coma sau chiar moartea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod