Bazele scaderii colesterolului si a dietei fara grasimi

Nu este greu de urmat o dieta pentru scaderea colesterolului, deoarece sunt disponibile pentru consum o mare varietate de mancaruri. Sunt multe mancaruri preparate care au un nivel scazut de grasimi. Acestea sunt indicate mai ales celor care nu au timp sa manace de 3 ori pe zi, si care nu program de masa echilibrat.

Cand cumperi mancaruri care au un continut mic in grasimi asigura-te ca se incadreaza in termenul de valabilitate si tine minte sfaturile:

Sfaturi pentru a reduce colesterolul

1. Mananca din abundenta fructe si legume, deoarece contin putine calorii si grasimi.

2. Consuma mancare pe baza de cereale integrale si renunta la mancarurile care contin faina alba.

3. Incearca sa micsorezi cantitatea de grasimi saturate consumate, atat timp cat sunt consumate nivelul colesterolului va creste si esti expusa riscului  aparitiei unei afectiuni cardiace.

4.

Studii recente au demonstrat ca ingerarea unei cantitati semnificative de carbohidrati poate, de asemenea, sa creasca nivelul colesterolului si a riscurilor de a dobandi o boala de inima, mai ales daca persoana in cauza are diabet.

5. Cumpara produse lactate fara grasimi sau cu un continut mic in grasimi in locul celor normale pline de grasimi. Consumandu-le vei descoperi ca aceastea nu numai ca scad riscul aparitiei vreunei boli cardiace dar sunt si "prietenoase" cu talia ta.

6. Cand gatesti cu ulei, foloseste ulei de masline, deoarece are un continut ridicat de grasimi mononesaturate, sau ulei vegetal fiindca are un continut ridicat de grasimi polinesaturate.
Grasimile nesaturate ajuta la scaderea nivelului colesterolului.

7. Gateste numai cu carne slaba de curcan sau pui, si renunta sa mai folosesti carnea rosie, care este asociata cu cresterea nivelului colesterolului din sange. De exemplu, folosire carnii de curcan in locul celei de vita este o alternativa delicoasa pentru hamburgers.

8. Uleiurile vegetale partial hidrogenate, cum sunt cele din majoritatea margarinelor, contin o forma particulara de grasimi nesaturate cunoscute ca trans-grasimi.
Acestea cresc nivelul colesterolului din sange, inclusiv LDL si colesterolul "rau", ca si grasimile saturate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod