Aromaterapia intinereste pielea

Pielea este cel mai intins si expus organ al corpului. Putem sa spunem ca "sustine" toate celelalte parti ale corpului si actioneaza ca o bariera in fata agresiunilor externe. Pe masura ce imbatranim, ea isi pierde din proprietatile miraculoase si are nevoie de ajutorul nostru pentru a-si mentine elasticitatea.
Vergeturie - cele mai frustrante

Pentru femei vergeturile sunt considerate cele mai frustrante. Ti se pare ca apar din senin, insa nu este chiar asa si cauzele sunt corelate cu stilul tau de viata. Trebuie sa stii ca nu numai femeile insarcinate experimenteaza aceasta problema, ci orice femeie care a slabit sau s-a ingrasat brusc.  


Pasul urmator: ridurile de expresie si o piele foarte sensibila

Pe masura ce corpul imbatraneste, pielea incepe sa-si piarda elasticitatea. Rezultatul cunoscut de noi toti: aparitia ridurilor (ridurile de expresie din jurul gurii, la ochi, in frunte sunt primele exemple care ne atrag atentia).
Ba mai mult, unele persoane se pot confrunta cu o piele excesiv de uscata sau grasa, ea devenind din ce in ce mai sensibila la factorii externi si interni.

Persoanele care au pielea foarte uscata se vor confrunta in permanenta cu senzatia de mancarime, cu un aspect solzos al epidermei care se poate crapa.

Pielea foarte grasa genereaza acele "izbucniri" care ne apar adesea pe fata, precum si permanenta senzatie de "ten incarcat".

Daca pielea este foarte sensibila se poate ajunge la iritatii, roseata si alte reactii alergice.


Si problemele nu se opresc aici... exista numeroase afectiuni deramtologice care iti pot face viata un calvar: eczema, psoriazis, furuncul, etc.


Cum se pot preveni aceste inconveniente?

In primul rand, regimul alimentar si miscarea fizica sunt primele indicii care ne vorbesc despre sanatatea pielii. Un plan de meniu sanatos include consumarea alimentelor organice, renuntarea la zaharuri si fainoase si un consum adecvat de apa plata in fiecare zi. De asemenea, miscarea fizica isi spune cuvantul cand vine vorba despre sanatatea pielii tale.
Ar fi recomandat sa facem putina miscare in fiecare zi. Daca nu iti permiti sa ajungi la sala, macar fa cate o plimbare de 20 de minute in fiecare zi. Macar atat putem face cu totii pentru a mentine o buna functionare a organismului.    


Aromaterapia: solutia eficienta pentru piele

Pe langa o dieta echilibrata si miscare fizica mai poti sa apelezi la puterile benefice ale aromaterapiei. Deoarece pielea are in constructia ei numerosi pori care favorizeaza absorbtia substantelor benefice, aromaterapia este una dintre cele mai directe cai de a "repara" afectiunile pielii.


Aceasta include: bai aromatice, infuziile si decocturile preparate din diverse plante (atat pentru consum, cat si pentru baie), masarea zonelor afectate cu lotiuni si creme pe baza de plante, tonice din plante. Cele mai puternice plante sunt: galbenelele, untul de Shea, lavanda, migdalele, ylang ylang, rozmarin, aloe vera si coada calului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod