Anticonceptionalele si atacul de cord

Anticonceptionalele sunt sigure pentru femeile cu varste intre 30 si 40 de ani si nu sporesc riscurile de atac de cord pentru acestea.
Initial s-a crezut ca contraceptivele moderne, care au un nivel redus de hormoni, sporesc riscurile de atac de cord la femeile cu varste intre 30 si 40 de ani. Insa, potrivit unui studiu realizat recent aceasta afirmatie a fost contrazisa.

"Este important sa stim ca pilulele nu afecteaza aceasta categorie de virsta, deoarece frecventa folosirii acestei metode de contraceptie este in continua crestere la femeile intre 30 si 40 de ani nu doar pentru controlul sarcinii dar si pentru calmarea durerilor menstruale", a declarat dr.
Karen L. Margolis de la Fundatia Health Partners din Minneapolis.

Studii anterioare au aratat ca pilulele contraceptive sporesc riscurile de infarct la femeile care au trecut de 30 de ani. Insa, nimeni nu a tinut seama ca aceste studii au fost facute in anii 1980, cand cantraceptivele orale aveau un nivel mai  mare de estrogen, in comparatie cu cele care se gasesc acum pe piata.

Dr. Margolis a explicat ca pilulele contraceptive actuale au un nivel redus de estrogen si sunt sigure pentru sanatatea inimii, dar pentru a demonstra acest lucru medicul a initiat un studiu la care au participat 48.321 de femei din Suedia.
Femeile cu varste cuprinse intre 30 si 49 de ani au fost monitorizate incepand cu anul 1990, timp de 11 ani.

In timpul monitorizarii 190 de femei au avut infarcte, care nu le-au fost fatale, iar 24 au murit din cauza unui infarct. Studiul a aratat ca femeile care au luat pastile anticonceptionale inainte de a fi monitorizate, precum si cele care au inceput sa le ia in timpul monitorizarii nu au prezentat riscuri suplimentare fata de cele care nu foloseau deloc anticonceptionale.

De asemenea, cercetatorii au descoperit ca femeile, care au fost sfatuite sa nu ia anticonceptionale dupa varsta de 40 de ani, prezentau un risc cu 40% mai mare de a face atac de cord.
Acestia au explicat acesta situatie prin faptul ca medicii cunosteau detaliat starea de sanatate a femelilor respective si riscul lor in privinta bolilor cardiovasculare, motiv pentru care le-a sfatuit sa nu mai folosesca anticonteptionale pilule.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod