Anticonceptionalele nu accentueaza starile depresive

Femeile care folosesc contraceptivele orale ca metoda de prevenire a unei sarcini nedorite nu prezinta simptome depresive mai accentuate decat cele care nu apeleaza la ele.
Concluzia a fost stabilita de catre o echipa de cercetatori australieni care a analizat rezultatele mai multor studii realizate in domeniu de-a lungul anilor. Au fost monitorizate trei grupuri de femei cu varsta peste 20 de ani pentru a verifica daca exista o legatura intre administrarea contraceptivelor orale si accentuarea simptomelor depresiei.

Ba mai mult, expertii au constatat ca daca perioada de administrare a anticonceptionalelor este mai extinsa cu atat sunt mai putine sanse ca o femeie sa sufere de stari depresive.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Calyope pe 19 Apr 2010, 14:15
    depresia

    n-o fi accentuand starea depresiva, dar o creaza sigur. La naiba, am niste nervi de cateva zile extraordinari si asta din cauza anticonceptionalelor (Marvelon).Are cineva idee cat dureaza starea asta de rahat?????

    1
    0

  • symo_dreams pe 12 Sep 2007, 15:45
    anticonceptionale

    e bine de stiut ca nu se instaureaza starea depresiva din cauza anticonceptionalelor,parerea mea este ca din contra simtind ca totul este mai sigur starea de spirit se imbunatateste!dar cum ramane cu efectele negative ale anticonceptionalelor?dauneaza inimii?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod