Anticonceptionalele iti pot imbolnavi inima

Milioane de femei apeleaza la pastilele contraceptive datorita eficientei si sigurantei oferite, insa trebuie sa stim ca administrarea acestor pilule implica si niste riscuri serioase.
Asadar, daca folosesti aceasta metoda contraceptiva sau te gandesti sa apelezi la ea cat de curand trebuie sa stii ca iti asumi si niste riscuri. Respecta cateva sfaturi care pot preveni aceste riscuri.

1. Nu fuma! Tutunul te expune si mai mult riscurilor cauzate de administrarea pastilelor anticonceptionale, in special riscului de formare a cheagurilor de sange. In cazul femeilor cu varste peste 35 de ani, pericolul este mult mai ridicat.

2. Verifica-ti constant tensiunea arteriala! Dupa ce incepi sa iei anticonceptionale s-ar putea ca tensiunea arteriala sa-ti creasca.
De regula, in majoritatea cazurilor tensiunea nu depaseste limita normala. Este foarte important sa tii tensiunea sub control, deoarece daca ajunge la 140/90 mmHg sau mai mare trebuie sa discuti cu un specialist despre schimbarea pastilelor.   

3. Ai grija si cu glicemia! Nivelul zaharului din sange poate prezenta fluctuatii daca iei anticonceptionale. Daca esti diabetica sau ai vreo ruda apropiata care sufera de diabet, trebuie sa-ti verifici glicemia constant. Si stim ca diabetul creste riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 12 Sep 2007, 14:44

    intr-adevar, titlul articolului este un pic nepotrivit cred eu. Insa este adevarat ca exista si anumite riscuri in cazul administrarii acestor pastile, dar nu foarte mari, consider, atata timp cat respecti cateva reguli minime. Tocmai de aceea inainte de administrare doctorul care ti le prescrie te intreaba de istoricul familial: boli cardio-vasculare, diabet, daca fumezi, etc si totodata ar trebui sa-ti recomande anual cateva analize pentru a se asigura ca sanatatea nu ti-a fost afectata: glicemie, colesterol, trigliceride, TGP, Tgo(pt ficat). Un risc exista in aproape orice decizie pe care o luam.. dar ideea e sa il cunosti si sa stii ce poti face in acest sens

    0
    0

  • Mary pe 12 Sep 2007, 13:55

    Buna! Si eu folosesc anticonceptionale de vreo 7 ani.Pana an acest moment nu mi sa antamplat nimic deosebit si miau fost recomandate de doctor.Eu as dori sa stiu ce riscuri se pot ivi daca as vrea sa mai am un copil.Cum se procedeaza se lasa cateva luni 2-3 luni ca sa mai poti face un copil sau....Astept un raspuns din partea dumneavoastra sau o sugestie.Va multumesc!

    0
    0

  • Daniela pe 12 Sep 2007, 10:29
    Studii? Probe?

    Buna ziua, Astfel de stiri panicarde nu ajuta pe nimeni. Care sunt acele studii care spun ca afecteaza inima? Sunt sustinute de studii facute de alte institute? Mi se pare normal sa dati aceste informatii, pentru ca orice femeie sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod