Anticonceptionale pentru barbati

Peste cativa ani barbatii ar trebui sa foloseasca anticonceptionale daca cerecetatorii vor primi finantare.
Femeile au la indemina numeroase metode pentru a evita o sarcina nedorita, cu toate ca niciuna nu ofera protectie maxima. Pentru a evita sarcina nedorita, barbatii pot ajuta in 2 moduri, fie prin vasectomie, fie prin utilizarea prezervativului.

La conferinta "Viitorul contraceptiei masculine", cercetatorii au prezentat noi metode contraceptive pentru barbati, insa acestea vor fi disponibile numai peste 5-10 ani.

Cercetatorii de la Universitatea din Washington au testat un tratament hormonal sprijinit pe 2 produse raspandite deja prin farmacii.
Acestia au combinat gel de testosteron, vandut barbatilor cu nivelul de testosteron sub pragul normal, si injectii cu progestinul (varianta sintetica a hormonului feminin progesteron). Barbatii au fost injectati o data la 3 luni si s-au uns cu gel. Acest tratament a actionat ca spermicid la 90% dintre ei. Cu toate acestea, subiectii testului au imbratisat noua metoda diferit: 6 dintre ei au renuntat, iar dintre cei 38 ramasi, jumatate au fost satisfacuti sau foarte satisfacuti, o treime nu au fost multumiti, iar restul avand sentimente contradictorii.


La randul sau, Shepherd Medical Company si-a anuntat rezultatele primului sau studiu privind Intra Vas Device pe barbatii din SUA. Dupa 6 luni, 92% dintre subiecti nu mai aveau sperma deloc sau aproape deloc. Dispozitivul blocheaza secretarea spermatozoizilor, putand fi inlaturat daca barbatul se razgindeste, sansele ca fluxul spermei sa revina la normal fiind mult mai mari decat in cazul vasectomiei.

In consecinta, urmatorul pas ar fi obtinerea de fonduri pentru studierea recuperarii fertilitatii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod