"Am optat pentru nasterea in apa"

"Mi-am dorit sa nasc natural pentru ca din toate sursele de informatie aflasem ca este cea mai sanatoasa nastere", povesteste Raluca, o mama curajoasa care a nascut in apa.
Dar nu am vrut ca nasterea sa fie o trauma pentru mine... asa cum a fost pentru mama care nu a fost  deloc pregatita pentru nasterea mea si a suportat foarte greu durerea. Din acest motiv, am citit foarte mult despre nastere si m-am inscris si la un modul de pregatire pentru nastere care m-a ajutat sa inteleg ce anume declanseaza durerea in timpul travaliului si cum puteam sa-i fac fata si sa o accept ca pe “o durere buna”.

"La dilatatia de 6 cm am intrat prima data in apa"
Nasterea mea a debutat pe la 3 dimineata, cand am simtit ca pierd dopul gelations, dupa care la aproximativ zece minute am simtit ca mi s-a rupt apa.
Am facut un dus mai prelungit. In acest timp, Codrin, sotul meu, a facut bagajul dupa care am plecat la maternitate. Pe la 8 dimineta, mi s-a pus o perfuzie cu oxitocina si am inceput sa am contractii, care au fost suportabile pana la dilatatia de 8 cm. In tot acest timp m-am plimbat, am stat pe mingea de travaliu si sotul meu mi-a facut masaj in timpul contractiilor, asa cum ne-a invatat Vania la curs. Cand au inceput contractiile mai dureroase m-am simtit foarte bine sa stau pe un scaun. La dilatatia de 6 cm am intrat prima data in apa si apoi am iesit si am intrat din nou inca in 2 reprize.

"In apa simteam muschii foarte relaxati"
Ceea ce am simtit in apa a fost diferenta intre cum era durerea cand eram afara si cum o simteam cand eram in apa: afara aveam tendinta sa strang toti muschii, pe cand in apa simteam ca se relaxau foarte usor.
Sotul meu a stat tot timpul cu mine si chestia asta m-a ajutat foarte mult. Mi-am pus in timpul travaliului si muzica de relaxare si asta m-a ajutat sa ma deconectez de la senzatia de durere.

La un moment dat, am simtit presiune si doctorul mi-a spus ca trebuie sa incep sa imping. Si aici am tinut cont de cum m-a invatat Vania sa ma screm si anume ca trebuie sa imping din “burtica”. Dupa o jumatate de ora am simtit alunecand un "mic ghemotoc" ... Se nastea baiatul meu Alexandru! Imediat dupa aceea, doctorul i-a taiat cordonul si mi l-a pus pe piept. Eram in apa...
ma simteam foarte relaxata... dar si foarte emotionata ... Codrin plangea in spatele meu de bucurie.

Nasterea lui Alexandru a fost pentru mine si Codrin cea mai frumoasa zi din viata noastra! Nasterea ne-a facut sa simtim ca suntem doi parteneri puternici.

Pregatirea pentru nastere am facut-o la Active Center cu Vania. Atat pe mine, cat si pe Codrin, cursul ne-a ajutat “sa descoperim” ce insemna “bucuria de a naste”, ne-a eliberat de teama de durere si ne-a fost de mare ajutor prin atitudinile specifice pe care am invatat sa le abordam in diferite momente din timpul travaliului, cat si la nasterea propriu-zisa.

Va recomand sa faceti cursul Vaniei de pregatire pentru nastere, experienta si sfaturile ei de moasa sunt deosebite!

Sursa testimonialului: www.activecenter.ro
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alina pe 29 Sep 2009, 15:55
    nasterea in apa

    mi-ati putea spune mai multe centre din tara unde se poate naste in apa? multumesc!

    0
    0

  • Mellina pe 28 Sep 2009, 14:08
    nasterea in apa

    In apa se poate naste si in Constanta la cele doua clinici deschise la inceputul anului 2009: ISIS si Euromaterna

    0
    0

  • ana valy pe 28 Sep 2009, 08:07
    nasterea in apa

    sfaturi, experiente... dar nimeni nu zice unde anume poti sa nasti in apa? doar in Bucuresti? nicaieri in tara nu mai exista un asemenea centru? mai demult era la Brasov-Victoria. Cred ca de aceasta informatie au nevoie viitoarele mamici. Va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod