Alimente care combat oboseala

De cate ori nu te-ai intors epuizat/a de la serviciu si ai mancat in graba ce ai apucat la indemana? Dar te-ai gandit vreodata ca alimentatia sanatoasa ar putea sa te scape de aceste stari de oboseala si epuizare pe care le resimti?
Trebuie sa acorzi o importanta majora alimentatiei si vei constata efectele benefice pe pielea ta, iar un lucru este sigur: oboseala nu-ti va da tarcoale.


Somnul inainte de toate

Inainte de toate trebuie sa te asiguri ca dormi suficiente ore pe noapte si sa faci putina miscare fizica. Lipsa somnului, stresul si un organism deficitar in vitamine si minerale sunt principalele cauze care declanseaza starea de oboseala de care ti se pare ca nu reusesti sa mai scapi.

Ideal ar fi sa adormi si sa te trezesti la aceleasi ore, iar daca intampini probleme cu adormitul, respectarea unui ritual inainte de somn te va ajuta cu siguranta.
De exemplu, o baie calda sau o cana cu lapte consumat inainte de somn iti pot fi de folos in aceasta situatie.


Antidot pentru oboseala: miscarea fizica

Cand esti frant/a de oboseala nimic nu te poate ajuta sa te recuperezi mai repede decat practicarea unui sport. Este foarte important sa retii ca sportul nu accentueaza starea de epuizare, ci din contra te ajuta sa o inlaturi mai rapid. Este un excelent remediu pentru reglarea somnului si ridicarea moralului.


Ghid alimentar care inlatura oboseala

Mai multe fructe si legume

Printre fructele recomandate in combatarea oboselii se numara: mandarinele, kiwi, ananasul, grepfrutul si portocalele.
Este de preferat sa consumi cate 2-3 fructe pe zi, in functie de preferinte. De asemenea, legumele crude sau folosite in supe sau garnituri sunt excelente optiuni pentru un plus de energie. Legumele si fructele sunt recunoscute pentru aportul lor insemnat de vitamina C si acid folic, ambele avand un rol important in recuperarea organismului.


O data pe zi: carne, oua si peste

Carnea, ouale si pestele sunt esentiale si trebuie introduse in alimentatia ta de zi cu zi. Asadar, construieste-ti un plan de meniu sanatos si nu uita sa incluzi in fiecare zi carne, oua si peste.


Limiteaza consumul de alcool si alte substante excitante

Aceste substante, in special cele care contin cofeina (cafeaua, ceaiul, sucurile) si alcoolul nu fac decat sa-ti oboseasca si mai rau organismul.
Cel mai bun sfat este sa le eviti atunci cand oboseala este foarte intens resimtita.


Bazeaza-te pe magneziu!

Cand treci printr-o perioada mai stresanta poti sa te bazezi cu incredere pe magneziu. In general, o alimentatie variata si echilibrata este suficienta pentru a asigura necesarul de substante nutritive pentru buna functionare a organismului. Insa, in aceste perioade ar fi foarte bine daca ai introduce in planul de meniu mai multe alimente bogate in magneziu, cum ar fi: cerealele integrale, fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale), spanacul, hrisca, legume seci (linte, fasole alba, mazare), ciocolata neagra.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ciobanu argentina pe 28 Oct 2008, 11:22
    Important

    Acest articol ar trebui citit de 95% dintre noi, ne furnizeaza informatii importante peste care trecem cu vederea zi de zi.

    0
    0

  • TURCU MARIA pe 19 Oct 2008, 03:39
    OBOSEALA POATE DEVENI BOALA

    INTERESANTA ACEASTA TEMA PENTRU CA SI EU AM ACEASTA PROBLEMA.

    0
    0

  • ciucurean mirela aurora pe 17 Oct 2008, 16:50
    Multumesc!

    Va multumesc pentru acest sfat, e un bun inceput pentru mine in perioda acesta. Lucrez mult si sunt forte epuizata, sunt simptomele pe care le am eu, m-ai sunt si anemica! Azi am luat ca+mg+d3 si pentru durei musculare calmante Ydocalm si Coxtral pentru ca nu m-ai pot ziua sa dorm de oboseala. Am m-ai luat si passiflora de la hofigal spre sa imi foloseasca! M-ai astept raspunsurile dv!

    0
    0

  • cos pe 15 Mai 2008, 19:21
    diabet

    Haideti sa discutam despre diabet si ce inseamna el si atunci am ajunge la concluzia ca in mare parte o dieta pe care ar trebuii sa o tina un diabetic este una buna pentru toata lumea

    0
    0

  • ana pe 14 Mai 2008, 08:28
    Ciocolata neagra

    Prefer sa mananc 2-3 linguri de miere amestecata cu 2 linguri de cacao atunci cand mi-e pofta de dulce, amestec mult mai sanatos decat orice ciocolata, fie ea si neagra, care de fapt este ultima gaselnita pentru cei care nu pot sta fara toate prostiile de dulciuri atat de daunatoare "mancati ciociolata neagra, ca e mai sanatoasa", ei, da, daca are procent mai mare de cacao in ea nu inseamna ca nu mai are deloc grasimi si alte porcarii. Cacaoa este sanatoasa, adica elementul brut, nu produsele obtinute din prelucrarea acestuia. E valabil pentru orice aliment.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod