Abdominoplastia, operatia care-ti modeleaza abdomenul

Am incercat dieta, am continuat cu sportul si totusi nu reusim sa ne modelam abdomenul cum ne-am dori. Despre optiunile chirurgicale pe care le avem pentru a scapa de grasimea abdominala ne vorbeste dr. Dov Klein, medic specialist in chirurgie plastica si operatii estetice. Insa, cu avertizarea ca: aceste interventii nu sunt nicidecum un inlocuitor al dietei sau al activitatii fizice.
Ce optiuni avem pentru a scapa de grasimea abdominala?
In afara de dieta si sport, o optiune mai usoara de a scapa de grasimea abdominala este interventia de lipoaspiratie. Se poate efectua si cu pacientul constient si stand in picioare, cu anestezie locala, medicul avand control total asupra cantitatilor ce se aspira si ducand la rezultate mult mai simetrice. In alte cazuri, dupa o crestere mare in greutate urmata de o dieta drastica se poate ajunge la aparitia unor surplusuri de piele si a unor muschi destinsi, lucru care poate fi corectat doar prin operatie, si aici intervine abdominoplastia.

Cum se realizeaza aceasta interventie? Care este perioada de internare si recuperare dupa efectuarea operatiei?
Interventia se face sub anestezie generala realizata de un medic anestezist specialist. Se incepe cu o taietura orizontala sub abdomen forte apropriata de linia parului pubian. Muschii abdomenului sunt intariti prin cusaturi si se realizeaza rectificari ale muschilor cazuti. Se efectueaza o taietura in jurul ombilicului, acesta ramanand pe locul sau. Daca nu este nevoie de alte rectificari, ci doar de intinderea pielii abdomenului se poate recurge la o operatie mica care se numeste mini-interventie, in acest caz nu exista cicatrice in jurul ombilicului, iar celelalte cicatrice sunt mult mai mici.
Pacientii care au recurs la o operatie de abdominoplastie raman internati pana a doua zi dimineata,  atunci cand bandajul se va scoate si din acel moment se poate face dus. Dupa operatie incepe procesul de recuperare si pentru fiecare pacient acesta este individual, din acest motiv este bine sa se asculte indicatiile medicului care v-a operat si care va consulta periodic dupa operatie. Majoritatea se pot intoarce la activitate normala, la doua saptamani dupa operatie, dar activitatea fizica este interzisa pe o perioada de doua luni.

Ce beneficii aduce abdominoplastia si care sunt posibilele complicatii asociate ei?
Nu sunt multe operatii plastice care pot aduce o fericire atat de mare in inimile pacientilor cum aduce cea de abdominoplastie reusita. Pielea abdomenului este intinsa peste muschii intariti, iar acesta este avantajul principal al unei astfel de interventii, dupa ce am luat in calcul si dezavantajul care consta in posibilele complicatii (foarte rar intalnite pana la 5% din cazuri).  

Complicatia cea mai intalnita este sangerarea sub piele, concentratie de sange sub pielea abdomenului. In acest caz se dreneaza sangele.
Infectiile si probleme de insanatosire (ca si pierderea de piele sau mult mai multe cicatrici decat normal) sunt probleme destul de rare, iar daca apar va exista intotdeauna o posibilitate de tratare.

Ce masuri trebuie sa luam inainte de abdominoplastie?
In timpul consultatiei preoperatorie este important ca pacientul sa specifice medicului ce tratamente si medicamente foloseste sau daca sunt boli sau alergii de care sufera. Dupa ce s-a luat totul in calcul, medicul va recomanda sa va lasati de fumat vreo 2 saptamani inainte si dupa de operatie, acolo unde este cazul. Motivul acestei recomandari este faptul ca fumatul reduce livrarea sangelui si a oxigenului din sange catre zona operata, unde tesuturile au nevoie de acest sange si oxigen pentru a se recupera. Medicul anestezist va recomanda evitarea consumului de alimente cu 8 ore inainte de interventie.

In ce masura abdominoplastia este utila pentru femeile care au nascut?
Acestea sunt candidatele perfecte ale acestei interventii, deoarece ele au muschii destinsi si piele in exces. In decursul operatiei i se intind inapoi muschii la pozitia lor de dinainte de sarcina si se scoate pielea in exces, ajuntand la remodelarea abdomenului.

Ce se intampla dupa operatie? Ce indicatii trebuie sa urmeze pacientul?
Pentru fiecare pacient in parte se dau indicatii speciale, dar de regula el trebuie sa poarte corset/centura timp de o luna dupa operatie, sa nu ramana in pat in pozitia culcat mult timp.
In prima saptamana dupa operatie este indicat sa dormi cu doua perne sub genunchi pentru a-i tine indoiti in timpul noptii. In a doua saptamana dupa operatie se poate dormi cu picioarele intinse. Se acorda o importanta deosebita respiratiei: se respira si se expira adanc, reducand astfel posibilitatea de crestere a temperaturii corpului dupa operatie, precum si durerile. Pacientul trebuie sa vina la consultatii dese dupa operatie pentru a primi indicatii personale.

Ce simptome ar trebui sa-l ingrijoreze pe pacient in perioada de recuperare?
Unul dintre  simptomele ce ar trebui sa-l alarmeze pe pacient in perioada de recuperare poate fi febra. Multi pacienti considera cresterea volumului abdominal un simptom negativ. Cresterea volumului abdominal este o reactie normala dupa operatie, in prima saptamana dupa operatie se poate observa ca hainele par mai stramte si chiar se poate lua in greutate. Volumul abdomenului incepe sa scada din a doua saptamana de la operatie. Inainte de externare medicul va stabili datele in care pacientul trebuie sa se prezinte la un consult medical, dar daca se observa anumite neregularitati este indicat ca pacientul sa informeze medicul cat mai repede, acesta recomandand pacientului o vizita la cabinet sau medicamentatia necesara.

E important sa stiti! Exista pacienti care sunt convinsi ca abdominoplastia ar fi o forma tehnica de scadere a greutatii, lucru care este total neadevarat.
Desi in cursul procedurii chirurgicale se scoate grasime, interventia nu este nicidecum inlocuitor al dietei sau al activitatii fizice. Inainte de operatie pacientii trebuie sa ajunga la o greutate apropriata de greutatea lor normala. Dupa operatie trebuie pastrate bunele rezultate printr-o alimentatie corecta si exercitii de gimnastica.
 

Comentariile 1-50 din 51

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lory pe 31 Aug 2014, 21:18
    doresc o informatie

    Am 43 de ani si 58 de kg ,am facut eforturi mari de am slabit,dar am putina burtica de care nu pot scapa nici cu exercitiile care le-am facut ,va rog sa imi spuneti cat ma costa o astfel de operatie si care sunt pasi ,va multumesc

    8
    0

  • VIRVOEANU LOREDANA pe 16 Iun 2014, 13:30
    un medic bun pt operatie vergeturii

    poate exista o clinca care are are medicii specalistii pt o operatie vergeturii astep emailul celor care au facut sauun competenti de acest lucru multumec miasi dori enorm sa scap de aceste vergeturii .

    0
    0

  • sorina pe 23 Apr 2014, 18:41
    costu interventiei

    As dori o micsorare de stomag si ìndepàrtarea gràsimei abdominala .Và rog frumos, contactatimà dacà primiti mesaju meu .

    3
    0

  • Claudia_Clau_27 pe 24 Mar 2014, 10:58
    lipoaspiratie

    Iti recomand pe dna dr. Silvia Stanculescu Vasalos, clinica Metamorphosis Center. Pe site-ul clinicii gasesti si costul unei astfel de interventii.

    0
    0

  • Rodi123 pe 29 Oct 2013, 13:04
    Operatie abdominoplastie

    Buna Lorena_Icanta, eu am facut o operatie la chirurgul estetician Silvia Stanculescu- Vasalos si am fost foarte multumita. Nu iti pot spuns insa un pret fiindca este impoartant sa mergi la dna Silvia mai intai la un control si dumneaei va stabili si perioada in care iti va face operatie si iti va zice si pretul in functie de operatia pe care considera ca trebuie sa ti-o faca si totate elementele de care trebuie sa tina dumneaei cont, avand in vedere cat trebuie sa „dai jos”. Eu te sfatuiesc sa mergi la dna doctor la o consultatie si de acolo lucrurile vor decurge natural, firesc. Gasesti contactele doamnei aici: http://www.metamorphosiscenter.ro/. Succes!

    0
    0

  • lorena_lcanta pe 24 Oct 2012, 15:33
    cat costa

    buna sunt loredana am 26 de ani si 1/60 si 74 kg si dupa nastere am ramas si cu abdomenu lasat si cu burtica necesita oare operatie si daca da cat costa eu sunt din timisoara ce imi recomandati? astept raspunsu

    11
    2

  • geta pe 29 Sep 2012, 15:21
    abdominoplastie si lipo

    medic excelent cu mainile de aur Ina Isac am fost operata de dansa,e un superrr medic de nota 20

    11
    0

  • mihaela pe 5 Iul 2012, 20:19
    chirurgie reparatorie abdominala

    Buna seara Dupa o interventie chirurgicala, in urma cu aproape 12 ani am ramas cu o cicatrice urata(verticala, in jur de 10 cm) pe abdomen. vreau sa-mi spuneti daca se poate repara, sa am un abdomen normal, fara semne, sau macar foarte putin vizibile. si, bineinteles, pretul unei interventii. multumesc

    3
    0

  • iolanda pe 17 Iun 2012, 22:11
    liposuctie cu abdominoplastie

    buna fetelelor si eu am avut aceeasi problema ca voi....si io am un baietel de 1 am si 10 luni si am ramas cu burta ffff urata:(dar mam operat am facut liposuptie cu miniabdominoplatie ......a esit super bine...in iasi la spitalul arcadia mam operat la doamna dr tamas camelia este fffff buna si ma costat cu tot cu analize 85 de milioane ...va urez bafta

    5
    1

  • Irinuk_Marin pe 13 Iun 2012, 14:03
    abdominoplastie

    Ft informativ articolul! mama se ingrasase destul de tare si dupa ce a tinut o cura de slabire drastica nu a mai putut scapa de surplusul de grasime ...a bagat la abdomene si a folosit tablete dalea de slabit cu varza si degeaba.a cautat pe forumuri recomandari si de la un doctor la altul la altul la altul cel mai ok a fost o tipa : dr.Silvia Stanculescu, cautati pe google clinica metamorphosis si gasiti acolo si tarifele la abdominoplasti. Jos burtica!!

    0
    0

  • abdominoplastia pe 8 Iun 2012, 09:04
    abdominoplastia

    recomand dr. daniel juravle

    1
    0

  • Neagu Cristina pe 14 Mai 2012, 09:32
    Ramane doar UN VIS..neimplinit

    Am 2 baieti gemeni frumosi de care sunt mandra, chiar daca ii cresc singura...la fel am ramas cu un abdomen fff urat...si asta de 15 ani...am 36 de ani...nu am mai fost la plaja...imi e rusine de corpul meu...este f greu pentru o femeie...din pacate bani nu sunt...asa ca va ramane un vis neimplinit.....

    0
    0

  • Maria Margineanu pe 18 Mar 2012, 18:12
    Operatie abdominala

    Am 53 de ani, am slabit cam 20 Kg. am ramas cu burta si asi vrea sa fac operatie sa-mi reduc burta. Poate cineva smi recomande un doctor bun in Bucuresti, unul bun si la care este resonabil la pret.

    3
    0

  • anca pe 6 Mar 2012, 10:58
    abdominoplastie,

    Buna tuturor eu as vrea sa stiu daca dupa o asemenea operatie mai poti face copii? eu am un baietel de 9 luni, pielea de pe abdomen este foarte zbarcita si nu pot scapa de ea, avand in vedere ca mai vreau sa fac un copil peste vreo 2 ani as vrea sa stiu daca este vreo problema daca vreau sa imi fac o poeratie de abdomenoplastie acuma? Va rog daca stiti vreuna dintre voi sa ma ajutati.

    1
    0

  • anca pe 14 Ian 2012, 19:34
    abdominoplastie, lipoaspiratie Timisoara

    am facut abdominoplastie la clinica Brol din Timisoara, sunt fff multumita de rezultate:), mi-au fost cusuti muschii abdominali, zona pubiana a fost bine intinsa si ridicata iar pe parti mi s-a facut lipoaspiratie. multumesc domnului doctor Bratu si echipei lui. ma uit in oglinda si nu ma mai satur sa ma privesc...mi-au fost scoase aproximativ 4 kg de piele si grasime de pe abdomen, aveam acel sort inestetic datorita unei sarcini foarte mari. am incercat diverse metode pentru a scapa de burta, mai ales de sortulet, dar nu m-a ajutat nimic, nici electrostimulare, nici masaj, abdomene, impachetari..de cand m-am operat simt ca m-am nascut din nou, am momente cand nu-mi incap in piele de bucurie si nu-mi vine sa cred ca ma incap toate hainele din primul an de facultate, acum am 30 de ani:) nu mai am nevoie de nimic...nu ma mai gandesc oare ce haine sa mai iau ca sa nu se vada burta, si de slim and lift :)) am scapat de intrebarea suparatoare:"esti insarcinata..?":))) recomand tuturor cu caldura clinica Brol din Timisoara, pe perioada spitalizarii m-am simtit ca intr-o excursie cazata la un hotel de 5*. nota 10 pentru intreg personalul domnului doctor Bratu si pentru conditiile de spitalizare. pretul este ffff rezonabil, in jur de 2500 - 3000 euro. daca vreti rezultate excelente mergeti la Brol, nu va uitati la costuri, o operatie mai ieftina, facuta de un doctor fara experienta va pot face sa mai scoateti niste banuti din buzunar, pentru corectie...

    8
    4

  • costel pe 11 Dec 2011, 13:58
    inplant de muschi

    as dori sa fac un inplant de sau injectii pentru dezvoltarea muschilor dar nu stiu preturile

    1
    0

  • oana pe 6 Nov 2011, 22:39
    reducere pret

    daca gasim o modalitate sa discutam iti pot recomanda eu pe cineva

    5
    0

  • izabela pe 29 Sep 2011, 01:08
    lipoaspirare

    buna vreu si eu si a fac aceasta operat dar nu stiu egxat pretul

    6
    1

  • Boros pe 8 Aug 2011, 18:10
    ABDOMINOPLASTIE

    am slabit 69 kg , am nevoie de abdominoplastie,CARE MA AJUTA CU UN PRET O CLINICA MAI BUNA ?stima

    3
    3

  • diana pe 16 Iul 2011, 16:42
    abdomino

    tot eu sunt.am recurs la aceasta operatie pt. ca mi sa rupt muschiul abdominal.am avut 2 cezariene ,am avut 100 kg in prezent 72 kg .trebuie sa va precizez ca aceasta operatie nu este un mod de slabire,inlatura o problema inestetica care nici prin 1000 abdomene pe zi nu mai reface acest muschi.eu sincer dureri f. mari nu am avut,atat doar cand ma ridicam din pat ma costa un pic .dupa operatie am stat pana a doua zi cu pewrfuzii si miau pus o gramada de analgezice deci nu am avut dureri.de refacut ma fac f. bine.sapt. trecuta mia scos firele si a zis ca totul e ok.deci din punctul meu de vedere sigur ca merita un pic de suferinta.as repeta .

    6
    0

  • diana pe 16 Iul 2011, 16:35
    eu am facut oastfel de operatie

    salutarila toata lumea.luni 18 iulie 2011 facexact 3saptamani de cand am facut abdominoplastie.am facut la clinica nordestetica si ma operat dr.sorin parasca care lucreazasi la spitalul de arsi din bucuresti.un medic deosebit.pe mine ma costat 2200 euro dar am avut si o mica interventie la sani.cica te poti opera si in spital ,iese mai ieftin un pic darmie moral mia fostmai bine sa stiu camerg la o clinica privata.nu ca ma dadeau afara banii din casa dar asa ma simteam eu bine.operatia a decurs f. bine .am avut nevoie de ea pt. ca am slabit 25 kgg

    5
    0

  • ANA pe 15 Iul 2011, 11:22
    LIPOASPIRATIE

    operatia costa 1100 euro la cilinica particulara , operatia dureaza 2 ore pleci acasa dupa 6 ore de la operatie , dar durerile dupa ce trece anestezia sunt groaznice si persista 1 luna . Trebuie purtat un corset cu 20 cm mai mic decat corpul tau 6 saptamani si trebuie sa faci masaj cu un gel care reduce vanataile. Dupa 2 luni pielea incepe sa se refaca si da o senzatie de mancarime groaznica care persista 3 saptamani. Pe langa toate aceste dureri ametesti , obosesti foarte repede si nu ai putere . Regimul alimentar trebuie sa fie foarte strict , altfel se depune imediat .

    3
    0

  • bejan lili pe 21 Iun 2011, 16:35
    abdominoplastie

    Am 3 operatii de cezariana facute pe verticala,am ramas cu pielea zbarcita si in exces,as dori sa stiu daca se poate face abdominoplastie si daca da cum se face taietura?

    11
    4

  • zaletchi silvana pe 17 Iun 2011, 17:46
    buna ziua

    buna ziua ....dupa nastere am ramas si eu cu piele de burta ...de imi este jena de sotul meu :( ce asi putea face ..si pe cine sa contactez...ca multumesc ca mai sunt si altii care au curajul sa isi spuna necazul lor!!!! multa sanatate...si ..cat mai putina piele!! :D

    1
    4

  • lilica pe 8 Iun 2011, 22:52
    si eu doresc dar nu am bani

    ami dores o abdominoplastie de 6 ani tot astept si am rbdare dar tot timpul se iveste ceva si nu mai apuc sa ami fac operatia stiu ca antro zi o sa mio fac sigur .am27 de ani si 2 baieti frumosi.mai am si un abdomen urat cu pielia lasata si plin de vergeturi .costul operatiei este de2500 euro ,cam peste tot an romania .bafta tuturor .

    6
    0

  • raluca pe 24 Mai 2011, 10:16
    abdomonoplastie

    as dori sa stiu cat costa......si daca sunt medici buni si in piatra neamt multumesc

    8
    1

  • alina dascalu pe 22 Apr 2011, 20:25
    abdominoplastie

    as vrea si eu o abdominoplastie dar cu medici din romania mie frica a facut cineva asa ceva sami zica si mie cum a fost si daca a decurs tot bine

    1
    2

  • Doina pe 11 Mar 2011, 15:06
    abdominoplastie

    Doresc sa fac o operatie de indepartarea surplusului de grasime de la burta.Am o cezariana verticala si burta este lasata ca un sort.Este inestetica.Va rog sa-mi spuneti unde se poate face acest lucru in Bucuresti si care sunt preturile.

    3
    5

  • mari pe 12 Feb 2011, 17:48
    la spital e cea mai buna si ieftina solutie

    buna fetelor . sapt viitoare imi voi face o lipoaspiratie in jurul abdomenului la sp. de arsi din buc. taxa este de 300 euro . banuiesc ca voi sta o zi in sp. mi se pare cea mai avantajoasa solutie . bafta

    12
    3

  • gabriela pe 27 Ian 2011, 11:02
    abdominoplastia

    as vrea sa stiu si eu unde este clinica care face operatia de abdominoplastia vreau sa iau legatura cu aceasta clinica pentru a face operatia ma intereseaza f mult ... am probleme de sanatate ca ma 105 kg si nu pot ....sa mai continui asa...

    0
    3

  • gabriela pe 27 Ian 2011, 11:01
    abdominoplastia

    As vrea sa stiu si eu unde este clinica care face operatia de abdominoplastia vreau sa iau legatura cu aceasta clinica pentru a face operatia ma intereseaza f mult ... am probleme de sanatate ca ma 105 kg si nu pot ....sa mai continui asa.. MULTUMESC VA ROG AJUTATI-MA.

    9
    1

  • cristina popeanu pe 23 Ian 2011, 22:07
    nu am nimic de comentat

    as vrea doar sa stiu o clinica in romania unde as putea face o lipoaspiratie si remodelarea abdomenului si prezul binenteles

    1
    0

  • moita aurelia pe 7 Ian 2011, 18:09
    explicatii

    am 56 ani ,1.51 m inaltime si o greutate de 73.9 kg. am ajuns la aceasta greutate in urma a trei cure de slabire,acum nicio dieta nu da rezultate , am glicemia intre 140-170, am tiroida Hosimoto, dar ceea ce ma deranjeaza este abdomenul proeminent si datorita aspectului dar si datorita faptului ca preseaza asupra piciuoarelor in zoina inghinala si ma doare respectiva zona cind stau mult in picioare sau merg mult pr jos . ce ar trebui sa fac sa scap de aceste probleme? pote cineva sa-mi raspunda ? va multumesc . astept raspunsul pe email.

    6
    2

  • ionescu pe 23 Aug 2010, 16:23
    abdominoplastie

    si eu am doua cezariene,si am slabit,dar la burta nu am ce face,vreau neaparat sa tai pielea in exces,si sa scap de vergeturi,sa pot fi la fel ca inainte,sa nu mai imi iasa burta din jeans,si m-ar interesa daca se poate plati in rate.

    11
    0

  • Petronela pe 3 Iul 2010, 23:29
    op

    Si eu sunt interesata de acesta operatie,am facut o operatie de slabit,Sleeve Gastric se numeste si am slabit 56 de kg,acum am nevoie de mai multe op estetice dar ma intereseaza mai mult abdomenoplastia.Nici eu nu am bani pt a face aceasta op :( Am sunat la o clinica din iasi si mi-a zis k depinde de fiecare persoana dar variaza intre 1500-2500 euro

    5
    0

  • corina pe 18 Iun 2010, 14:21
    abdomonoplastie

    si mai vreau sa stiu unde in Romania pot face aceasta operatie????Multumesc..

    0
    2

  • corina pe 18 Iun 2010, 14:18
    abdomonoplastie

    vreau sa stiu sh eu cat costa o abdomonoplastie?vreau un raspuns...

    3
    2

  • constantin madalina pe 14 Iun 2010, 23:00
    abdomonoplastie

    buna seara si eu sunt interesata de aceasta operatie am doua cezariene si am burtica am slabit dar burta nu o pot da jos problema este ca nu sunt bani daca stie cineva o clinica unde se poate face in rate va rog spunetimi si mie multumesc mada

    6
    0

  • mimosa m pe 19 Iul 2009, 10:57
    abdominoplastie

    chiar asa, de ce nu ne spuneti clar preturile, k doar se stie k traim in Romania si majoritatea nu suntem platiti in Euro, ci cateva sute de lei pe luna

    2
    0

  • irina pe 23 Iun 2009, 14:26

    Am inteles ca e intre 1500 si 2500 de euro.

    5
    0

  • Denisa pe 25 Apr 2009, 23:21
    Pret abdominoplastie

    Pretul este intre 1500-2500

    2
    0

  • adriana pe 28 Feb 2009, 03:23
    mai multe detalii

    va rog sa dati mai multe detalii unde ne putem adresa sau cum putem contaca medicul in cauza.interesant articol.felicitari

    0
    2

  • Doina pe 26 Feb 2009, 14:59
    Pretul?

    Este o solutie de "ultima ora", dar cand este necesar, este binevenita. Pretul, daca se poate...!

    0
    0

  • Mihai Ana-Maria pe 26 Feb 2009, 14:31
    abdominoplastie

    sigur, abdominoplastia este foarte importanta in momentul in care nu ai alta alternativa.As dori sa stiu daca se poate cam cat costa o astfel de interventie;de la cat la cat.Va multumesc.

    1
    0

  • dani pe 26 Feb 2009, 10:52
    deci se poate

    Eu am nascut si bineinteles ca mi-a ramas ceva burtica. Asa ca m-am apucat de exercitii. Toate bune si frumoase pana ma ajuns la spital la urgente. Am o gastrita veche de patru ani si se pare ca nu am voie sa fac exercitii care sa imi solicite abdomenul. Asa ca alta sansa nu imi ramane decat o operatie.

    0
    0

  • simona20deani pe 26 Feb 2009, 10:52
    imi doresc dar nu am bani

    stiu ca aceasta operatie este exact asa cum spune doctorul pentru ca am citit foarte multe informatii despre operatie intrucat doresc sa o fac dar nu am banii necesari

    0
    0

  • benny nadler pe 26 Feb 2009, 09:28
    operatie sau rabdare

    articol foarte detailat ,scris pe intelesul ficaruia si din cauza ca sotia mea a slabit 42kg are pe abdomen rest de piele in regiunea burtii si noi ne gandim la acest fel de operatie am auzit ca in urma cresteri a numarului de persoane care au trecut operatiile de ocolit stomacul s-au maneca de stomac si care au slabit 40-50 %din greutate si au facut asta din punct de vedere medical si gratuit (in Israel )acum e pe drum sa intre si acest fel de operatie in Cosul de sanatate asa ca noi mai asteptam in orice caz multumim pt informatie

    0
    0

  • ioana pe 23 Feb 2009, 16:08
    Raspuns

    Deoarece pretul difera in functie de necesitatile fiecarei persoane in parte, specialistul va recomanda sa sunati la clinica Syab Medical Center 021.314.66.12; 0728.666.661 pentru detaliile legate de pretul interventiei.

    3
    0

  • corina pe 23 Feb 2009, 11:38
    intrebare

    cat costa o asemenea interventie si unde se face?

    4
    0

  • stela pe 21 Feb 2009, 12:31
    cost interventie

    de ce nu se vb de costul interventiei sa stie tot omul?

    3
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod