6 sfaturi culinare de vara pentru silueta

Acum este momentul sa slabesti! Profita de solutiile simple pe care ti le ofera vara si pune-te pe treaba! Ai la indemana 6 optiuni care odata incluse in alimentatie te vor ajuta sa slabesti.
Nici sa nu te gandesti la infometare sau tot felul de diete false si extrem de periculoase pentru sanatatea ta. Acestea nu sunt niciodata solutii pe termen lung, iar tu iti doresti sa slabesti si sa te mentii la greutatea obtinuta. Secretul sta in alegerea alimentelor sanatoase si cu cat mai putine calorii posibil. Este mult mai usor pe perioada verii, deoarece ai la indemana fructele si legumele care iti ofera o multitudine de posibilitati de combinare. Si mai sunt si racoritoare si sarace in calorii.


Pastreaza portocalele si merele pentru toamna si consuma fructe de padure, pepene, verdeturi, rosii, zucchini, castraveti, mazare pastai, sfecla, etc.

1. Supele reci: sunt o alegere potrivita pentru zilele caniculare. "Incarcate" cu legume, in diverse combinatii te pot racori fara sa fii ingrijorat/a de numarul caloriilor continute.

2. Pepenele verde: contine foarte multa apa si este o solutie excelenta pentru a-ti potoli setea. Iar daca ai pofta de ceva dulce, de ce sa nu mai mananci o felie de pepene?

3.
Legume la gratar: poti apela la ceapa, ardei, zucchini, morcovi, vinete, sparanghel si usturoi. Le poti asorta cu branza degresata sau carne de pui la gratar.

4. Salatele: poti alege diverse combinatii de vitamine si minerale, fara un surplus de calorii. Adauga la salate putina branza degresata si alege mai degraba verdeturi, decat sosurile din comert pentru salate.

5. Bauturile sarace in calorii: bauturile carbogazoase, bauturile cu cafea, ceaiurile indulcite constituie o atractie in zilele calduroase.
Insa, gandeste-te la caloriile pe care le adauga. Mai bine opteaza pe langa apa plata sau minerale, la urmatoarele cocktailuri simple:

- suc de sfecla sau portocala - pune in blender 1/2 cana iaurt de vanilie sau alta aroma, 340 g de sfecla sau o portocala si amesteca-le (100 kcal);

- limonada - apa minerala amestecata cu zeama de lamaie si 1/4 cana suc de rodii (35 kcal);

- sprit cu vin alb - 150 ml vin alb amestecat cu apa minerala si putina lamaie, dupa preferinta.

6. Deserturile cu fructe: poftele tale de dulce nu intra in concediu odata cu tine.
Ca sa le potolesti si sa nu iti afectezi silueta, opteaza pentru salatele de fructe.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • aneta pe 31 Aug 2007, 17:24

    mai bine invata sa scrii! e vital!

    0
    0

  • alinastefan pe 9 Aug 2007, 12:12

    vara putem beneficia din plin de fructe si legume proaspete! aveti grija sa mancati zilnic cel putin o portie de fructe/legume sanatatea si silueta voastra are doar de castigat!

    0
    0

  • slave elena pe 9 Aug 2007, 11:05

    da sunt bune recomandarile dar pt anunite tipuri de orgnism pt ca nu la toti s manifesta la fel

    0
    0

  • silvia54 pe 8 Aug 2007, 07:59
    sunt superbe

    sunt cele mai grozave alimente pentru perioada de vara usoare, usor de preparat,gustoase si nu-ti afecteaza silueta

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod