5 exercitii de yoga pentru abdomen

Executate separat sau impreuna, aceste simple pozitii de yoga vor fi eficiente pentru toti muschii abdominali. Te vor ajuta sa obtii un abdomen mai plat si iti vor imbunatati postura.
Exercitile de stretching sunt recomandate inainte de orice tip de antrenament, iar yoga nu face exceptie. Inainte de antrenament efectueaza urmatoarele exercitii de stretching:

1. Exercitiu de stretching: Aseaza-te pe o saltea (sau un prosop), cu spatele lipit de podea si intide mainile deasupra capului. In acelasi timp, intinde foarte bine si picioarele (cu degetele picioarelor indreptate in sus). Vei simti muschii abdominali incordandu-se (nu uita sa respiri adanc in timp ce te intinzi).

2. Exercitiu de stretching: Ridica-te in picioare. Ridica bratele deasupra capului, apoi apleaca-te incercand sa-ti atingi degetele picioarelor cu mainile (coboara cat de mult poti, atat timp cat nu iti creaza disconfort).

3. Exercitiu de stretching: Aseaza-te pe o saltea, cu bratele ridicate deasupra capului. Ridica-ti partea superioara a corpului si incearca sa iti atingi cu mainile degetele picioarelor. Respira profund in timpul exercitiului (inspira in timp ce iti aduci mainile spre picioare si expira in timp ce revii la pozitia initiala). Sunt recomandate 5-6 repetari.


Exercitii yoga pentru abdomen

Exercitiul 1: Aseaza-te in fund pe saltea, genunchii indoiti si cu talpile lipite de podea. Plaseaza-ti mainile sub coapse si apoi ridica-ti picioarele de pe podea, pe rand, astfel incat sa te balansezi pe posterior, cu toata greutatea ta pe partea inferioara a spatelui. Indreapta spatele, gatul si privirea in fata. Daca executi aceasta pozitie corect, vei simti cum muschii abdomenului lucreaza. Ramai in aceasta pozitie pana numeri la 10 (nu uita sa respiri profund in timp ce numeri).
 
Exercitiul 2: Intinde-te pe spate, indoaie bratele si sprijina-le de podea. Intinde picioarele si ridica-le in aer. Coboara piciorul stang (pana la jumatatea distantei dintre podea si piciorul drept) si ramai in aceasta pozitie timp de 5 secunde (pana vei simti cum muschii abdominali inferiori se incordeaza), respirand profund. Revino la pozitia initiala si adu-l langa celalalt picior. Odata ajuns langa celalalt, impinge-l spre stanga (fara a-l cobori sau ridica) cat de mult poti. Pastreaza aceasta pozitie timp de 5 secunde (respirand profund in timp ce numeri), apoi adu-l langa celalalt picior. Repeta si cu celalalt picior. Recomandate sunt 10 repetari cu fiecare picior.

Exercitiul 3: Intinde-te pe saltea cu mainile si picioarele intinse. Ridica mainile si picioarele pana se intalnesc (pana mainile ating genunchii, sau mai jos, cat poti). Respira adanc in timpul exercitiului si repeta-l de cate ori poti. Vei simti muschii abdominali lucrand.

Exercitiul 4: Intinde-te cu fata in jos, bratele indoite sprijinite de podea (asemanatoare cu pozitia pentru flotari). Respira adanc si executa usoare flotari, unindu-ti mainile (astfel incat bratele impreuna cu pieptul sa formeze un triunghi).

Exercitiul 5: Intinde-te pe saltea, aseaza-ti mainile sub cap (cu degetele atingandu-se intre ele), ridica picioarele si executa miscari asemanatoare cu cele pe care le faci cand mergi pe bicicleta. Incearca sa executi usoare abdomene (respira adanc in timpul exercitiului).

Executa aceste exercitii de doua ori pe saptamana, timp de o ora si rezultatele nu vor intarzia sa apara. Sunt simple, usor de efectuat si te vor ajuta sa iti
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabi pe 28 Ian 2017, 18:28
    exercitii

    buna ziua,explicatia exercitiilor sub orice critica,puneti pe altcineva sa explice desfasurarea pozitiilor

    0
    0

  • alina pe 1 Iul 2011, 17:37
    martinka

    adica cat faci flotarile iti apropii palmele pe podea

    1
    1

  • oana pe 22 Sep 2009, 22:02

    exercitiile yoga chiar sunt de folos. as sfatuii pe toata lumea sa le puna in aplicare

    3
    1

  • DANIELA pe 2 Mai 2009, 16:35

    mijto astea k yoga o sa le incerc si io sper sa mearga

    0
    2

  • george pe 27 Apr 2009, 19:10
    jurjac

    tare ii si ptr femei

    1
    1

  • elles pe 30 Sep 2008, 00:51
    CURSURI

    http://www.bizoo.ro/firma/elles http://www.bizoo.ro/firma/ELLESMODELSAGENCY 0724.217.487 CURSURI YOGA, STRETCHING, PILATES, STEP AEROBIC, FITNESS, AQUA GYM, ATESTAT FITNESS,DIETA ETC

    1
    1

  • Martinka pe 30 Iun 2008, 19:32
    Ex. nr 4

    Sunt de acord... ar fi mult mai bine cu videoclip, daca nu si cu sonor... caci nu intelegi totul prin cuvinte scrise. De exemplu... nu am inteles prea bine exercitiul 4 (ce-i cu triunghiul cela). Merci

    3
    0

  • Istvan25 pe 28 Iun 2008, 09:00
    Idea

    Buna ziua. Toate exercitii de tip Yoga sunt bune pentru organismul omului, dar ca si idea, ar fi mai bine inteles, aratind prin videoclipuri si sonor. Cu mult respect Istvan.

    4
    1

  • oana pe 28 Iun 2008, 07:49
    Offf

    Chiar ma interesa... dar cu imaginatia stau cam prost... trebuia sa puneti si voi cate o poza la fiecare exercitiu si era mai usor. Sincer nu imi imaginez cu ar trebui sa fie... asta este...

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod