5 efecte secundare majore ale stresului

Daca in ultima perioada te-ai ingrasat considerabil cu toate ca nu ai depasit regimul alimentar, nu da vina pe varsta, deoarece principala cauza a variatiilor in greutate este stressul.
Afla care sunt cele 5 efecte negative majore provocate de stress.


1. Stresul ingrasa

Cercetatorii de la Yale University au descoperit ca femeile foarte stresate depun grasimea in jurul taliei. Acest fapt se datoreaza hormonului numit cortizol, care este secretat in momentele de tensiune ca reactie de aparare a organismului. Totodata, cercetatorii sustin ca infomatarea nu este solutia ideala pentru a avea talia perfecta, numai sportul ne poate scapa de stress si de kilogramele in plus.

2. Stresul scade imunitatea

Cercetatorii de la Coventry University au descoperit ca organismul nostru reactioneaza la stres in acelasi mod in care reactioneaza la o infectie, trimitand celule la infectie.
Problema este ca in timp ce toate celulele sunt concentrate intr-un punct, virusii si bacteriile afecteaza o alta portiune a corpului. De asemenea, cercetatorii au descoperit ca un organism stresat se vindeca mai greu decat unul relaxat, astfel, persoanele care sunt intr-un conflict le ia cu 60% mai mult timp sa se vindece de eventualele rani, fata de cat le-ar lua intr-o perioada relaxata.

3. Stersul provoaca dureri

O echipa de cercetatori de la Scandinavian Journal of Work sugereaza ca atunci cand esti stresat organismul suporta mai greu durerea.
Acest lucru este valabil mai ales in cazul femeilor. De exemplu, femeile care sufera cu inima se plang mai mult de dureri in piept atunci cand sunt stresate, in comparatie cu barbatii cardiaci.

4. Stresul provoaca accidente

Stesul continuu afecteaza concentrarea, luarea deciziilor si comportamentul. In consecinta, cu cat te macina mai multe griji, cu atat sansele de a provoca un accident sunt mai crescute. Statisticile arata ca unul din cinci oameni este afectat de stres din cauza locului de munca, iar peste o jumatate de milion de persoane sunt nevoite sa-si ia liber de la serviciu pentru a-si rezolva o problema.


5. Stresul provoaca insomnii

Cei care sufera de insomnii intra intr-un cerc vicios, adica, acestia nu pot dormi deoarece sunt prea stresati, iar tocmai prin faptul ca nu se odihnesc devin si mai stresati. Si cum toate in lumea asta se leaga, s-a demonstrat ca somnul insuficient, adica mai putin de 6 ore pe noapte, are legatura cu surplusul de greutate.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 1 Dec 2008, 20:06
    Stres

    Vreau sa folosesc tinctura de passiflora, pt a reduce stresul. Cat timp pot folosi acest produs ? Daca cauza stresului nu este eliminata, ma poate ajuta aceasta tinctura?

    1
    3

  • Loredana pe 22 Mar 2008, 13:26
    Apropo de stres

    M-ar fi interesat sa aflu daca unii adulti isi rod unghiile tot din cauza stresului?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod