4 motive pentru a avea un animal de companie

Cercetarile efectuate au demonstrat ca persoanele care sufera de probleme de inima si care detin animale de companie, traiesc mai mult decat cele fara. Doar urmarind un acvariu cu pesti, presiunea sangelui poate scadea, cel putin temporar.
Animalele reprezinta o sursa constanta de confort. Alaturi de acestea te poti simti in siguranta si acceptat(a) neconditionat, pentru ca in jurul acestora poti fi tu insuti.

S-a descoperit ca proprietarii de animale, beneficiaza de avantajele:

1. Mai putin stress. Intr-un studiu, o echipa de medici chirurgi a petrecut cateva minute privind un acvariu cu pesti tropicali. Nivelul de relaxare a fost determinat din presiunea sangelui, tensiunea musculara si comportament. S-a descoperit ca persoanele care au urmarit pestii din acvariu au devenit mult mai relaxate decat cei care nu facusera acest lucru.
Acestea erau la fel de calme ca un alt grup de persoane care fusesera hipnotizate inainte de a intra la operatii.

2. Daca rasfeti un catel, presiunea sangelui scade. Aducerea unui animal de companie intr-a cresa sau spital poate imbunatati cu mult starea de spirit a pacientilor si intensifica interactiunile sociale.
           
3. Mai putina ingrijire medicala. S-a descoperit ca posesorii de animale necesita mai putina ingrijire medicala in problemele aparute din cauza stresului.
    
    
4. Mai multi ani de viata. In majoritatea cazurilor frica de a nu-si lasa animalele iubite singure, ofera motivatie pacientilor cu boli grave de a supravietui.


Ce fel de animal?

Orice fel de animal poate avea efect terapetic. Poate fi un catel, o pisica, pestisori sau orice altceva iti face placere sa ai in jurul tau. Important este ca animalul ales sa fie potrivit temperamentului tau, spatiului de acasa si stilului tau de viata. Daca nu, acesta poate deveni o sursa de stress.
 

Cum functioneaza?

Este posibil ca persoanele care detin animale sa aiba o personalitate diferita, datorita activitatilor zilnice in care sunt implicate alaturi de animalele de companie.
Mangaierea unui animal are efect linistitor si relaxant. Chiar si comunicarea sau doar simpla privire a acestora poate produce relaxare.

Proprietarii de animale se simt doriti si responsabili de soarta acestora, lucru ce duce la cresterea dorintei de supravietuire. Sa mangai un catel, sa privesti jocul unei pisici sau sa observi inotul pestilor din acvariu poate fi remediul perfect pentru o zi obositoare.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ALINA pe 26 Apr 2009, 17:43
    ESTE ADEVARAT

    MIA PLACUT ARTICOLUL SI CRED CA ESTE ABSOLUT ADEVARAT.EU AM ACASA IN ROMANIA O CATELUSA JUCAUSA SI FRUMOASA SI II DUC DORUL ENORM.DACA AS FI AVUTO LINGA MINE NAS MAI FI FOST ATIT DE STRESSATA PE CIT SUNT,SINCER.IMI ESTE FOARTE GREU FARA EA.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod