4 metode de slabit care dauneaza grav sanatatii

Multi dintre noi suntem constienti de faptul ca o scadere in greutate presupune un angajament luat pentru toata viata, daca ne dorim ca aceste kilograme sa nu se intoarca impotriva noastra. Insa, unii isi pierd rabdarea si trec la masuri drastice, fara a tine cont de faptul ca acestea dauneaza enorm sanatatii. Iata cateva astfel de metode gresite de care trebuie sa stai departe.
Din dorinta de a slabi cat mai repede, unele femei sunt in stare sa-si compromita sanatatea in atingerea acestui obiectiv. Inainte de a urma una dintre aceste 4 metode trebuie sa fii constient/a ca nu rezolvi mare lucru in privinta greutatii. In schimb vei reusi sa-ti distrugi sanatatea. Cantareste aceste doua optiuni si vezi daca merita!


1. Metode de slăbit care dăunează grav sănătăţii: Diureticele

Sunt clasificate ca medicamente care maresc cantitatea de urina produsa si eliminata. Acestea nu te vor ajuta sa scapi de grasime, ci doar de apa retinuta in organism. Insa, sa nu te gandesti ca organismul nu va riposta: dupa ce pierde o cantitate excesiva de apa in urma actiunii diureticelor, organismul va incepe sa retina din nou apa. Astfel, cel care recurge la aceasta metoda va incerca in permanenta sa scape de retentia noua de apa, recurgand periodic la administrarea acestor medicamente.

Reactia adversa cea mai frecvent intalnita este deshidratarea, care in stare avansata poate fi un pericol pentru viata.
Astfel, singurele lucruri de care scapa cei care apeleaza la diuretice sunt fluidele esentiale, electrolitii atat de necesari pentru buna functionare a inimii, a ficatului si a rinichilor, precum si alte minerale importante (de exemplu, zincul).


2. Laxativele

Ajuta la curatarea intestinului gros, ceea ce implica un efect minim asupra procesului de slabire. De ce? Pentru ca alimentele si caloriile sunt absorbite de intestinul subtire inainte ca laxativele sa-si faca efectul. La fel ca si in cazul diureticelor, singurul efect este acela de a ajuta la eliminarea apei din organism. Astfel, incepe acelasi proces ciclic: apa este retinuta din nou in organism, vei lua laxative ca sa scapi de ea si tot asa...

Utilizarea repetata a laxativelor poate cauza reactii neplacute. Persoanele care obisnuiesc sa le ia vor constata la un moment dat ca nu mai au miscari intestinale regulate fara sa recurga la aceste medicamente.
Astfel, functionarea intestinelor va fi in permanenta dereglata, iar in cazuri extreme se poate ajunge chiar si la deces.

De asemenea, deshidratarea, dezechilibrul electrolitic, constipatia, diareea hemoragica, durerile abdominale intense, greata si starea de voma sunt alte cateva efecte secundare care pot sa apara in urma folosirii laxativelor.


3. Metode de slăbit care dăunează grav sănătăţii: Siropul de ipecac

Cei care sunt familiarizati cat de cat cu tratamentele pe care ni le ofera medicina, cunosc faptul ca siropul de ipecac este folosit pentru inducerea vomei in cazuri urgente de otravire. Utilizarea acestuia cauzeaza toxicitate sistemica, iar emetina (ingredientul activ din sirop) este depozitata in tesuturi si slabeste inima, determinand dureri pectorale, batai cardiace anormale, dificultati in respiratie, atac de inima, stari de soc si coma.


4. Metode de slăbit care dăunează grav sănătăţii: Pastilele de slabit

Au aparut foarte multe asemenea pastile care promit rezultate nemaipomenite.
Unele pot fi obtinute doar pe baza de prescriptie medicala (cum ar fi Xenical), iar suplimentele dietetice care sunt mai usoare le poti lua de la farmacie fara prescriptie.

Medicamentele din prima categorie sunt prescrise doar persoanelor obeze, deoarece sunt foarte eficiente si stimuleaza pierderea kilogramelor. Pentru ca ingredientele lor sunt foarte puternice, este necesara o supraveghere medicala pe perioada administrarii lor.

Printre pastilele de slabit se numara si cele care suprima pofta de mancare, pastilele cu cafeina si suplimentele din plante. De asemenea, mai sunt pastilele care contin o combinatie intre doua sau mai multe dintre componentele de mai sus.

Efectele adverse care pot sa apara in urma administrarii pastilelor pentru slabit sunt: nervozitate, hipertensiune, insomnie, hiperactivitate, oboseala, ameteala, ritm cardiac anormal si palpitatii, dureri de cap, voma, senzatia de gura uscata, atac de inima, vedere incetosata, febra, infectii de tract urinar, caderea parului, scaderea apetitului sexual, senzatie de "tensiune" in piept si miscari intestinale neregulate. Mai mult, o supradoza sau o utilizare regulata a acestora pot fi fatale pentru organism.


Asadar, gandeste-te de doua ori inainte de a urma una dintre aceste 4 metode de slabire rapida. Si pune-ti intrebarea: "oare se merita sa-mi risc sanatatea sau mai bine slabesc gradual, adoptand un stil de viata sanatos?"

Alte articole utile:
Medicamente de slabit nocive pentru sanatate
Suplimente nutritive pentru scaderea in greutate
 

Comentarii (30)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • flo pe 31 Mar 2016, 14:09
    vitamine

    Vitaminele si mineralele sunt cele mai uzitate si totodata cele mai utile organismului, atat celor activi prin sport, cat si celor mai putini energici. Ca urmare va recomand cu toata increderea utilizarea urmatoarelor produse din categoria suplimentelor nutritive, deosebite din punct de vedere calitativ, ele fiind la preturi excelente. Pentru aceasta va invit sa accesati urmatorul link: http://bit.ly/1ZMBP5P De pe acelasi site va recomand cu toata increderea o gama variata de produse naturiste, extrem de benefice organismului, printre care amintim diferite tipuri de ceaiuri din plante, picaturi aromate, seminte, uleiuri, emulsii, balsamuri, siropuri, tincturi, detoxifiante, creme, echinacea, laptisor de matca, batoane, rondele, pudra, capsule pentru digestie, geluri si multe altele. Iata linkul pentru voi: http://bit.ly/1ZMDnwz In speranta ca v-am deschis putin orizontul vis-a-vis de beneficiile suplimentelor nutritive si al altor produse naturiste, va urez tuturor ssnatate maxima si sa nu uitati in nici o zi sa faceti sport.

    0
    0

  • Oana pe 7 Iul 2013, 16:25
    IMPORTANT!

    Buna ziua,tuturor,un stil de viata sanatos te va ajuta sa slabesti,am incercat multe diete,pastile de slabit,dar fara nici un efect.Cu siguranta daca mancati sanatos(ovaz,secara,orez brun,linte,mazare,paine integrala,soia,naut,legume,fructe,tofu,peste,etc)veti putea slabi si veti avea o viata mai lunga,exista studii(ex:studiul china)care atesta acest lucru.nu va mai chinuiti degeaba,va spun din proprie experienta.cumparati cartea doamnei dr Mihaela Bilic si acolo veti gasi multe sfaturi folositoare.O zi buna.

    1
    0

  • maria alexandra pe 8 Dec 2010, 19:48
    ingrasatul cauze

    in urma cu 4 ani am fost nevoita sa schimb anticonceptionalele si am luat in greutate cam 10 kg.acu trei ani am decis sa raman insarcinata si acum am un bebe de 22 luni.in urma cu ceva timp am inceput sa ma preocup de aceste kg.am incercat sa tin o cura de slabire si timp de 2 luni am mancat doar fructe.nu am slabit nici 100 gr.de ce?presupun ca ar trebui sa fac sport dar timpul si bebele nu imi permit.va rog sa imi dati un sfat pt ca acum nu mai am 18,20 ani si aceste kg ma deranjeaja enorm.

    1
    0

  • Sabina pe 7 Mar 2010, 12:16
    Slabit

    Si eu tin cura de slabit... Am vrut sa iau pastile si ma uitam pe net.. si am vazut articolul asta... Numai vreau sa iau pastile.. Tin cura de slabit si mananc dimineata 1ou fiert , tare sau un bol cu cereala de porumb cu lapte slab.. Ff. bune. La pranz mananc orez cu piept de pui fiert sau la gratar (cantitate mica) , poate si o salata.. Multe fructe. Dupa 6 seara numai mananc nimic! Si cand ti'e pofta de ceva dulce , ori putina miere , ori un fibro bar.. Nu are multe calorii , dar esti bun cand ti'e pofta.. :) In prima saptamana slabesti mai repede( eu am slabit 6kg) , si dupa o sa slabesti mai putin, dar daca te tii de treaba , o sa arati cum vrei tu :). Acest regim care il tin se bazeaza pe tot ce are nevoie organismul.. Parul iti ramane stralucitor si frumos , si fata la fel . :) Succes fetelor !

    2
    0

  • Silvana pe 25 Iun 2009, 13:13
    pastile!

    Cateva Xenical sau reductil la inceputul dietei, pt ca au efecte rapide, obtinandu-se o mai puternica motivatie pt inceperea dietei si a sportului

    1
    0

  • Silvana pe 25 Iun 2009, 13:10
    pastile!

    intotdeauna m-au deranjat cele vreo 5-6 kg pe care le am in plus cand si cand. am folosit Xenical care actioneaza prin blocarea absorbtiei partiale a nutrientilor (in principal a grasilmilor).. chiar actioneaza..niciodata n-am reusit sa scap si de ultimul kg nedorit! dupa cateva luni de folosire moderata(cam 1-2 pe zi) am trecut printr-o perioada de criza a intregului organism-ficat, stomac, dureri infioratoare, palpitatii, ameteli, oboseala cronica , si nici macar nu realizam de la ce provin. am renuntat la Xenical, oricat de tare il iubeam, pt ca ma simteam cu adevarat pe moarte..este la fel de eficient pt slabit cat este pt bulversarea intregului organism. Clar, nu e cea mai buna alegere. acum, ocazional, iau reductil, care reduce semnificativ pofta de mancare, si nu simt nimic in neregula, dar iau o pastila doar cand simt ca apetitul o ia razna. in mod evident TOATE pastilele de slabit sunt, mai devreme, sau mai tarziu, foarte rele. Imi permit totusi, un fel de recomandare- cateva (max 10) Xenical la inceputul dietei, pt ca are efecte rapide- asta pt obtinerea unei motivatii mai puternica. odata declansata slabirea, e mai usor sa faci sport- abdomene multe neaparat, stretching,etc -o jumatete de ora zilnic.. si.. o cura sanatoasa fara grasimi, dulciuri, putina paine-2 felii zilnic, atat, si neaparat neagra, muuulte salate de cruditati cu un cub mare de branza- e delicioasa si satioasa, lapte, fructe dar nu prea multer, mamaliga, daca va place- chiar nu ingrasa si poatre fi asociata cu aproape orice, cereale,(fulgii de porumb sunt pasiunea mea, 2 lingurite de miere pe zi cand avem pofta de ceva dulce.. ar fi multe de spus. Fiecare trebuie sa-si gaseasca propria cale cat mai sanatoasa de a arata cum isi doreste. Succes, si nu uitati, ca atunci cand iti pierzi iremediabil sanatatea, iti doresti sa nu fi apelat niciodata la pastile pt cateva kg.. dar e prea tarziu atunci..

    1
    1

  • oana pe 6 Apr 2009, 14:47
    lindaxa si reductil

    Am incercat si eu pastile pentru slabit, si anume lindaxa si reductil. Nu va pot spune ce reactii adverse am avut dupa o saptamana,respectiv doua, dupa inceperea " tratamentului".. Am inceput sa am scaune cu sange,dureri groaznice,nici nu puteam sa stau la birou,in pat,efectiv nu imi puteam gasi pozitia!!! Era groaznic! Mi-a parut rau ca a trebuit sa opresc administrarea lor,pentru ca am slabit dupa reductil 5kg in 2 saptamani,iar intr-o saptamana dupa lindaxa 3 kg. Doctorul endocrinolog care mi le-a prescris a spus sa nu mai iau niciodata pastile de slabit. Am fost foarte invidioasa pe toate femeile care au reusit si nu au avut reactii adverse,dar depinde de organism. A trecut jumatate de an de atunci si inca nu mi-am revenit complet. Sunt periculoase,luati-le neaparat sub supravegherea unui medic,dar dau rezultate. Bafta la slabit..eu fac sport si dieta,nu slabesc,dar ma mentin,tocmai de aceea mi-au fost prescrise medicamentele acelea. Daca sunteti sanatoase,dar plinute, incercati sa duceti un stil de viata cat mai sanatos si iubiti-va pe voi!!! Cine va place,va place pentru ceea ce sunteti,nu pentru cum aratati. E drept,cand esti tanara cei din jurul tau sunt mai superficiali,dar concepiile acestea se schimba in timp. Si cel mai frumos e sa te afirmi prin altceva,nu prin infatisare..:) Si multumesc lui Dumnezeu sunt apreciata,nu am fost niciodata inlaturata din cauza greutatii mele, in schimb nu eram eu multumita de cum aratam,dar cu ajutorul prietenilor am reusit sa am mai multa incredere in mine,sa duc un stil de viata sanatos,chiar daca nu sunt efecte vizibile in scaderea greutatii..

    0
    0

  • mada_2204 pe 16 Mar 2009, 16:29
    Mada

    mi se pare absolut corect :) .... cine ti-e prieten sau apropiat,te accepta asa cum ai fii ....indiferent,gras sau slab ;) .... :P

    0
    0

  • dana pe 5 Feb 2009, 17:58
    slabire

    ce pot sa zic, nu am nevoie de slabit :D dar un sfat pt voi: cine va place va place si asa :)

    0
    0

  • LILI POP pe 16 Ian 2009, 18:01
    slabire

    Nu merita sa iti dereglezi organismul pt nimic. Abtinete si vei invinge

    2
    2

  • LILI POP pe 16 Ian 2009, 17:59
    slabire

    Nu merita sa iti dereglezi organismul pt nimic. Abtinete si vei invinge

    2
    1

  • larisa1985 pe 19 Dec 2008, 14:05

    Buna, De regula Clarinol, ca si alte medicamente care ajuta la slabit numai sub prescriptie medicala, deoarece nu este indicat in unele afectiuni digestive, cardiace si endocrine. eu nu am folosit un astfel de medicament, deoarece consider ca dieta alimentara sanatoasa si sportul sunt suficiente pt a avea un corp frumos. Cel mai bine mergi la medic, chiar si la cel de familie, nu se stie niciodata ce efecte adverse ascunse poate avea un astfel de medicament. Multa sanatate si sarabtori fericite, Larisa

    0
    0

  • roxana pe 19 Dec 2008, 13:45
    clarinol

    sunt to eu fata de 16 ani si am mai luat asera o pastila si nu am mai avut nimic dar cred ca provoaca somnolenta ca am dormit mai repede fata de inainte si azi dimineata nu am avut nimic dar tot ma mai doare umaru dar cateodata ,oare o sami raspunda cineva si sami deie un sfat as vrea sa mi raspunda o fata care o folosit ca sami spuie daca are efecte sau iau degeaba am observat ca ma simt mai usoara

    1
    2

  • roxana pe 18 Dec 2008, 17:07
    Clarinol

    Eu am 16 ani si am folosit clarinol aseara si recunosc nu m-am simtit prea bine am avut ameteli si eram obosita azi dimineata abia am putut manca si mie era greata dar acum ma simt bine o sa continui dar nu stiu cate pastile sunt bune pentru minori eu am zis mai iau in seara asta inca una si ma opresc iar de luni iau cate doua una dimineata si un seara. Oare e bine ce fac no sa patesc ceva ca eu cateodata ma cam doare pieptu si umaru are ceva daca am probleme cardiace asa cred eu ca cateodata imi bate inima tare.astept sfatul vostru va rog. Si as vrea sa slabesc doar 3-4 kg nu mai mult. Multumesc

    1
    2

  • crina pe 19 Nov 2008, 12:42
    slabire

    am diabet de tip unu as dori sa stiu dk clarinol este bun si pt mine.dk are reacti adverse dk pot sa l iau va rog urent pt k sunt disperata.va multumesc

    0
    0

  • crisss pe 22 Aug 2008, 22:20
    Clarinol

    Am luat clarinol si am slabit 8kg in 3 luni fara ca apoi sa pun la loc. Dar am inceput sa am un regim de viata sanatos si nu am mai mancat dulciuri deloc...

    1
    0

  • Georgiana pe 31 Iul 2008, 20:50
    Sportul

    Fetelor cel mai bine este sa va duceti la sala sau sa practicati un sport (inotul este minune), nu va mai grabiti cu slabitul, usor si bine ca sa nu se mai depuna la loc. Nu va infometati doar abtinetiva de la lucrurile cu adevarat rele: pizza, fast fooduri si dulciuri nesanatoase (nu e o crima sa mananci 1, 2 sau chiar 3 ciocolate pe saptamana atata timp cat faci sport si ai grija de tine). Tine-ti minte slabitul e o chestie care dureaza regimurile minuni sunt niste porcari, mie mi-a luat 1 an ca sa ajung unde vroiam dar a meritat. DISCIPLINA e cuvant de ordine si incercati sa va face-ti prieteni care sa aibe interese comune ( adica antrenamente, sport, slabit ) multi dintre prieteni nosti cand ne aud ca vrem sa tinem un regim sau sa ne apucam de sala incep cu replici de genul :"arati bine ce iti trebuie, hai doar azi mananca o inghetata cu mine sau preferata mea mai da-l incolo de regim". Nu va lasati batute si munciti pentru voi, pentru trupul si mintea voastra o sa dea rezultate dar tineti minte RABDARE si PERSEVERENTA.

    1
    0

  • m pe 12 Iun 2008, 08:40
    hm..

    Ce sa zic nu am incredere in pastile si toate "minunile" de diete... sunt niste vrajeli totale... am prietene care au slabit cu reductil 15 mg si degeaba ca parca a fost ca un vis... au slabit si au pus la loc n cateva zile...

    2
    0

  • toma_ema33 pe 27 Ian 2008, 21:55
    Pastilele de slabit

    Ce parere aveti de pastilele de slabit "CLARINOL"? Am 1.55 si 90 kg. am vreo sansa sa slabesc cu ele? Dati-mi un sfat cu ce sa incerc. O seara buna :)

    2
    0

  • sovar ana-maria pe 25 Ian 2008, 10:50
    Bine

    eu am slabit in 6 luni 20 de kg, de la 77 ajungand la 57 de kg, cura a fost cea cu iaurt la inceput iar apoi am inceput sa stiu ce ii trebuie corpului ca sa nu ma mai ingras.

    1
    1

  • iulia pe 21 Ian 2008, 13:20
    Mda...

    Eu am slabit cu ciorba de varza, fructe si legume... niciodata nu s-a pus problema sa folosesc pastile de slabit.

    3
    1

  • cami pe 20 Ian 2008, 22:53
    Super!

    Super aticol! Ar trebui sa fie la indemana tuturor fetelor dornice sa slabeasca!

    3
    0

  • covaciu floare pe 20 Ian 2008, 19:26
    Cauze

    Nicio dieta nu tine cont de ce ai devenit obez; dereglari hormonale asa ar trebui incepute testele.

    2
    0

  • magda pe 17 Ian 2008, 19:03
    Slabit

    Unul din cele mai bune articole. Foarte bun. Grija la mancare si ceva activitate fizica si se rezolva incet, sigur si mai ales... sanatos.

    1
    0

  • miliiancovici pe 17 Ian 2008, 18:02
    Sunt "Stan-Patitul"

    Spre rusinea mea am apelat la toate cele mentionate mai sus si recunosc ca nu mi-a fost bine deloc. Ba, mai mult, am intampinat probleme grave de sanatate. Din fericire m-am trezit la timp.

    2
    0

  • lariss_lor pe 17 Ian 2008, 15:23
    parere

    Da este adevarat, cel mai eficient si sanatos este sportul asociat cu un stil sanatos de a manca.

    0
    0

  • Ina pe 17 Ian 2008, 14:24
    Buna!

    Sunt de acord ca sportul asociat cu un regim alimentar este cea mai buna si cea mai sanatoasa metoda de slabire. Asa ca fetelor la treaba si uitati de toate porcariile de medicamente! Bafta!!!!!

    0
    0

  • ramona pe 17 Ian 2008, 12:09
    Sfaturi

    Singura metoda de slabit eficienta si sanatoasa este sportul asociat cu regim alimentar: e greu inceputul dar dupa ce te obisnuiesti cu ritmul asta de viata este super; apoi nici nu iti vine sa crezi ce porcarii mancai si realizezi cat rau iti faceau.

    1
    0

  • dulca maria pe 17 Ian 2008, 09:15
    Slabitul

    Si eu am facut greseala de a lua medicamente pentru slabit, dupa care am facut un ulcer cu nisa de toate frumusetea. Acuma sunt slaba dar bolnava, pentru ca am ramas cu o gastrita eroziva si nu prea mai pot manca.

    2
    0

  • vera pe 17 Ian 2008, 07:31
    Ipecac

    Nu am auzit niciodata de asa ceva ... sper sa nu am nevoie.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod