4 din 10 adolescenti sufera de dureri de spate

Potrivit unei cercetari publicate in Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, 40% dintre adolescenti sufera de dureri de spate cel putin o data pe luna. Vestea buna este ca acestea au un impact minim asupra vietii tinerilor.
Studiul a cuprins 1.500 de copii de 14 si 15 ani, din Spania si Suedia. Adolescentii au completat un chestionar cu o serie de intrebari referitoare la durerile resimtite in corp si la durerile de spate. 39,8% au scris ca au lombalgie cel putin o data pe luna, 42,6% au declarat ca au doar dureri de spate, 46,2% au si lombalgie, dar si alte dureri, 8,5% au dureri de spate asociate cu dureri in tot corpul, iar 2,7% au probleme cu spatele de origine necunoscuta.

Potrivit expertilor, aceste dureri la varste atat de tinere, pot avea mai multe cauze: pozitie incorecta in banca, prea mult timp petrecut in fata calculatorului sau televizorului, iar la cei mai mici, ghiozdanele prea grele pentru constitutia lor.
Specialistii avertizeaza ca tendinta de a dezvolta cifoza si astenie musculara este in continua crestere in randul adolescentilor, iar cauza principala o constituie lipsa miscarii.

Sursa: Corriere della sera
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod