10.000 de pasi zilnic ne feresc de obezitate, diabet si boli de inima

In medie o persoana face zilnic 5.000 de pasi, insa, medicii recomanda oamenilor sa mearga mai mult pe jos, adica sa atinga o norma de 10.000 de pasi, deoarece mersul pe jos previne aparitia bolilor cardiovasculare si controleaza greutatea.
Stim ca bolile cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea si ateroscleroza, sunt o cauza importanta a mortalitatii in Romania. Alimentatia nesanatoasa si lipsa efortului fizic sunt principalele cauze care duc la aparitia bolilor cardiovasculare. Motiv pentru care medicii recomanda populatiei sa foloseasca pedometrele, aparate de mici dimensiuni care masoara distanta parcursa, numarul de pasi facuti, dar si caloriile consumate.

Pedometrele sunt des folosite de persoanele care tin o cura de slabire, deoarece sunt usor de atasat la curea, si pot fi setate si resetate manual.


De asemenea, pentru reducerea riscului aparitiei bolilor cardiovasculare medicii recomanda si o alimentatie echilibrata, fara mancaruri de tip fast food, sau bogate in grasimi. Acestia sustin ca  grasimea abdominala, frecvent intalnita la barbati, este responsabila de aparitia diabetului si a bolilor cardiovasculare, mai ales cand este asociata cu fumatul si cu un nivel crescut al colesterolului.  

Grasimea abdominala este usor de eliminat prin exercitii. Chiar si o scadere mica in greutate inseamna o eliminare semnificativa a grasimii abdominale, si diminuarea riscurilor aparitiei bolilor cardiovasculare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod