10 strategii sa supravietuiesti stresului de Sarbatori

Sarbatorile ar trebuie sa lase oamenilor numai amintiri frumoase, insa, de cele mai multe ori acestea aduc mai multe lucruri negative decat pozitive. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti luminezi zilele de sarbatoare.
Strategii de supravietuire

1. Gandeste-te numai la ceea ce este important. Aminteste-ti ca fericirea si implinirea inclina balanta dintre protectia pentru sine si pentru ceilalti. Ai grija de tine insati pentru a nu te epuiza la maxim, si astfel ii vei putea ajuta si pe ceilalti. Astfel, vei avea o implinire fara limite.  

2. Implica-te intr-o credinta religioasa bazata pe dragoste, si sarbatoreste acea credinta.

3. Socializeaza daca te simti singura, gaseste o biserica sau un centru unde poti intalni alte persoane, unde poti canta colinde si unde se respira aer de sarbatoare.


4. Cere sprijinul cercului de prieteni. Orice persoane ar trebuie sa aiba pe cineva cu care sa vorbeasca despre problemele personale, fie ca este vorba despre un prieten sau un grup. Fericirea si implinirea vin din activitati constructive si avand o relatie de iubire. De asemenea, trebuie ca la randul tau sa asculti ceea ce prietenii tai au pe suflet. Nu judeca, doar incercand sa ii ajuti pe ceilalti vei reusi sa gasesti solutiile propriilor tale probleme.

5. Stai departe de bauturile alcoolice, deoarece alcoolul iti schimba starea de spirit, si, de asemenea, aduce rautatea in mintea oamenilor.
Poti avea petreceri si fara bauturi alcoolice si fara mancaruri bogate in grasimi.

6. Exercitii fizice in fiecare zi, acestea sunt deosebit de importante cand mananci mai mult.

7. Evita televizorul. Acesta nu te va face sa te simti o persoana mai buna, si nici nu te vei simti mai bine.

8. Nu cheltui foarte mult. Nu trebuie sa cumperi echipamente electronice de ultima generatie. Te poti plimba prin mall si numai sa iti clatesti privirea.

9. Simplifica traditiile. Cadourilor costisitoare pentru intrega familie le poti inlocui cu povesti amuzante si educative despre familie.
Spune-le celorlalti cat de mult ii apreciezi. Uneori onestitatea este cel mai frumos dar.

10. Daca familia ta are probleme nu incerca sa le tii morala acum. Aceasta nu este cea mai indicata perioada a anului, mai ales daca tii seama ca oamenii dau o mare importanta sarbatorilor. Este mai bine sa incerci sa lamuresti situatia cand lucrurile nu mai sunt asa stresante.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iulia1000 pe 26 Dec 2007, 20:51
    10 strategii...

    Dar cui ii pasa de tine?

    0
    0

  • Emilia Iancovici pe 21 Dec 2007, 19:53
    10

    Cred ca in mare parte e adevarat ce spune Larisa. Pentru mine Craciunul este cea mai frumoasa sarbatoare, cand ar trebui sa ne iertam unii pe ceilalti si cand, cu totii ar trebui sa ne reintoarcem in copilarie. CRACIUN FERICIT TUTUROR!

    0
    0

  • Iordana pe 21 Dec 2007, 09:21

    Multumesc Larisa pentru "concretizarea" in cele "10 porunci". Realmente e stresant acum de sarbatori. Ca femeie, mai ales, doresti ca totul sa fie "la fix", familia sa fie multumita...si de aici stresul. Dar tu...unde ramai de fapt ? Sarbatori fericite si un an nou cu sanatate si impliniri! Iordana

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod