Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ingrijirea parului
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Ingrijirea parului > Secrete naturiste pentru un par sanatos

Secrete naturiste pentru un par sanatos

Un par stralucitor si catifelat este visul fiecarei dintre noi. Nu trebuie sa uiti nici macar o secunda ca sanatatea ta fizica se reflecta si asupra parului si ca parul este in mare parte intretinut de vitaminele si mineralele din organism. Asadar, un corp sanatos va fi pus in evidenta de un par plin de vitalitate.

Cateva retete usor de preparat iti vor fi foarte utile pentru a-ti mentine parul sanatos.
  • Toarna putina zeama de lamaie pe intreaga portiune a capului si lasa sa actioneze timp de 15-20 de minute. Apoi spala bine parul. Acest tratament este foarte eficient impotriva matretii.

  • Frunzele de ceai pot fi refolosite prin fierbere in 2-3 cani de apa. Strecoara lichidul, raceste-l si clateste parul cu el, dupa samponare. Acest extract de plante iti va imbunatati evident aspectul parului.

  • Pentru un par matasos, extractul de henna este cel mai eficient. O pasta de henna amestecata cu lapte batut, un ou si zeama de lamaie este un balsam foarte bun pentru par, daca il lasi sa actioneze 45 de minute. In cazul in care ai parul uscat, adauga in aceasta compozitie si 2-3 lingurite de ulei de masline sau ulei de cocos.

  • Imbunatateste circulatia sangelui pentru a preveni caderea parului! Cum poti face acest lucru? Foarte simplu. Maseaza-ti parul cu ajutorul unui tampon de vata imbibat in ulei de cocos si intinde uleiul de la radacina spre varfuri. Ia un prosop imbibat in apa fierbinte, leaga-l in jurul capului si pastreaza-l catava vreme. Acest lucru va ajuta ca uleiul sa patrunda la radacina parului, asigurand o buna circulatie a sangelui la nivelul scalpului si stimuland cresterea parului. Apoi aplica un sampon pentru a indeparta reziduurile de ulei de cocos. Astfel vei scapa de problema parului uscat!

  • Scapa de caderea parului consumand mai multe vitamine, care ajuta nu numai la mentinerea unei culori vii, ci si la sanatatea parului. In cazul unui par uscat si subtire, care se despica si cade este foarte indicat consumul legumelor verzi (spanac, salata verde,etc).

  • Se bat cu mixerul doua oua si putin lapte si se intinde compozitia pe par. Las-o sa actioneze pentru 5 minute, iar dupa indepartarea ei vei obtine o stralucire instantanee a parului.

  • Scapa de parul gras! Cea mai eficienta metoda este pudra, pe care o gasim in comert sub diverse mirosuri si marci. Aplica putina pudra la radacina parului, las-o sa actioneze vreo 15 minute, apoi indeparteaza cu sampon si aplica balsam.
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  31.01.2012 15:39 
par gras
am parul fffgras si prob cea mai amre este k e plin de matreata, o matreata kre este exagerat de mare...nu stiu ce s afac sa scap de ea...va rog sfaturi
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie